Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Απάντησε στην κριτική της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην παράταξη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση», η οποία στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και που καταψήφισε την πρόταση της δημοτικής Αρχής της Πάτρας για τα δημοτικά τέλη του 2016, έδωσε στην προχτεσινή του συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.

Ο δήμαρχος σημείωσε πως ο επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης, νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε στη Βουλή τη νέα φοροληστεία και την περικοπή των κονδυλίων για κοινωνικές ανάγκες μέσω του νέου κρατικού προϋπολογισμού, έκανε κριτική στη δημοτική Αρχή πως «με τα ελλειπή στοιχεία που παρουσίασε, αποφεύγοντας το θέμα που αφορά κυρίως σε μεγάλες ιδιοκτησίες και μεγάλους οργανισμούς, χάνονται τεράστιοι πόροι και έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα για γενναία μείωση των δημοτικών τελών και γενικότερα για πολιτικές του δήμου υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας». Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Κ. Πελετίδης «πάει πολύ να μιλάει η κυβερνητική παράταξη για υπεράσπιση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων και για δήθεν μη φορολόγηση των "μεγάλων οργανισμών και ιδιοκτητών" , όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνησή τους στον προϋπολογισμό καλεί το μεγάλο κεφάλαιο να πληρώσει - αν πληρώσει - μόνο 589 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, το 8% μόνο των νέων μέτρων θα επιβαρυνθεί - αν επιβαρυνθεί - το μεγάλο κεφάλαιο. Το υπόλοιπο 92% ο λαός». Και συμπλήρωσε ότι «οι εργαζόμενοι στις αντίστοιχες υπηρεσίες μας, παρά την έλλειψη προσωπικού, δούλεψαν για αρκετό χρονικό διάστημα, και είχαν καθοριστική συμβολή ώστε να διαμορφωθεί η εισήγηση που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο Κ. Πελετίδης, παράλληλα, στάθηκε στην ψήφιση, «από 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, του νέου κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή. Πρόκειται για έναν ακόμη κρατικό προϋπολογισμό που φορτώνει με νέα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη τις λαϊκές οικογένειες, που περικόπτει ακόμη περισσότερο στοιχειώδεις κοινωνικές δαπάνες και εξασφαλίζει για μια ακόμη χρονιά φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. 4,2 δισεκατομμύρια είναι νέοι φόροι, η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση για το λαό. Από αυτά, 1,8 δισεκατομμύρια είναι ΦΠΑ με τις αλλαγές στους συντελεστές που έχει κάνει η κυβέρνηση. 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, αφορούν μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στη χρηματοδότηση της Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων, της κοινωνικής περίθαλψης».

Τέλος, υπογράμμισε την κοινή γραμμή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και της αντίστοιχης της ΝΔ να καταψηφίσουν τις προτάσεις της δημοτικής Αρχής, με την τελευταία μάλιστα να φτάνει σε σημείο να χρησιμοποιεί αυτούσια την επιχειρηματολογία των βιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ