Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζική εξόρμηση στο πλαίσιο της απεργίας στο Εμπόριο

Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Μητροπόλεως...
Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Μητροπόλεως...
Το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας πρόβαλε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο την περασμένη Κυριακή. Εμποροϋπάλληλοι - μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μητροπόλεως και έκαναν εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ, καλώντας ταυτόχρονα στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Συγκέντρωση στο «Carrefour Μακεδονία» οργάνωσε το πρωί της Κυριακής η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σημειώνει: «Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο, είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης». Ταυτόχρονα, ασκεί κριτική στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) που συστηματικά προκηρύσσει απεργίες χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία τους.

Τέλος, με αφορμή την κινητοποίηση, ο Σύλλογος υπογραμμίζει πως βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα να παρέμβει κόντρα σε φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβίασης του ωραρίου των εμποροϋπαλλήλων, φαινόμενα που «ανθούν» ιδιαίτερα την περίοδο της λειτουργίας των καταστημάτων με εορταστικό ωράριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ