Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το Εγγυητικό Ταμείο των ποδοσφαιριστών

Το θέμα που έχει προκύψει από την αδιάφορη στάση των αρμοδίων (ΕΠΟ, Super Legue, Football League) στο αίτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), για τη δημιουργία Εγγυητικού Ταμείου αποζημίωσης των παικτών, έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας. Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Super League και η Football League δεσμεύθηκαν πριν από 2 χρόνια, να συμβάλουν οικονομικά για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού Ταμείου, το οποίο θα χρησιμεύσει για τη μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειές τους, καθώς χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα, τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαιά τους.

Μιλάμε για επαγγελματίες των 491 ευρώ, όπως ισχύει για τη μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Παρά τις υποχωρήσεις που έκανε ο ΠΣΑΠ, ώστε να διευκολύνει τη λειτουργία των πρωταθλημάτων, οι ΠΑΕ αδιαφορούν. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι παίχτες τελευταία δέχονται νέες πιέσεις και από τις ανακοινώσεις της ΕΠΟ που κάνει πως δε βλέπει το πρόβλημα. Εχουν ξεπεραστεί τα όρια της ανοχής και της υπομονής και οι ποδοσφαιριστές δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής, ο οποίος κοινά έχει συμφωνηθεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

1. Οι ΠΑΕ να γνωστοποιήσουν εγγράφως τον ακριβή χρόνο υπογραφής των Κανονισμών, όπως και της ουσιαστικής λειτουργίας του παραπάνω Ταμείου.

2. Να αποκατασταθούν τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ποδοσφαιριστών».

Καθοριστική συνάντηση σήμερα

Κρίσιμη συνάντηση για τα αιτήματα που βάζει ο ΠΣΑΠ θα υπάρχει σήμερα μεταξύ του Συνδέσμου των παικτών και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΠΟ και Football League) στα γραφεία της Ομοσπονδίας και αναμένεται να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου. Από τη συνάντηση θα καθοριστεί και το ζήτημα της απεργίας των παικτών που έχει προκηρύξει ο ΠΣΑΠ με αφορμή το ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ