Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Φασιστικής έμπνευσης νόμος για τους πρόσφυγες

ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗ.--

Εναν φασιστικής έμπνευσης νόμο ψήφισε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Δανίας, σχετικά με τους πρόσφυγες που θα εισέρχονται στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει ότι οι αρχές της χώρας θα προχωράνε στην κατάσχεση κάθε αντικειμένου αξίας που έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα, ώστε να «καλυφθεί μέρος των εξόδων» της υποδοχής τους.

Ετσι, η αστυνομία της Δανίας θα έχει δικαίωμα να προχωρά σε ελέγχους στα προσωπικά είδη που έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες και να κατάσχει οτιδήποτε είναι αξίας με εξαίρεση κάποια προσωπικά τιμαλφή (π.χ. δαχτυλίδια γάμου) ένα ρολόι ή ένα κινητό και φορητό υπολογιστή. Δηλαδή, όλα τα υπόλοιπα τιμαλφή ή τυχόν αντικείμενα υψηλής αξίας των προσφύγων θα αφαιρούνται και όπως λέγεται θα αξιοποιούνται για την «κάλυψη των εξόδων διαμονής τους». Ο Νάσερ Κάντερ από το Συντηρητικό Κόμμα το διατύπωσε και συγκεκριμένα: «Είναι απαράδεκτο για τους Δανούς φορολογούμενους να πληρώνουν για αιτούντες άσυλο που μεταφέρουν μαζί τους πλούτο». Ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, από το Κόμμα των Φιλελευθέρων, που είναι ο βασικός κορμός του κεντροδεξιού συνασπισμού, προειδοποίησε ότι θα σκληρύνει τη μεταναστευτική πολιτική, για να ανακόψει τη ροή προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα, η δανέζικη κυβέρνηση δημοσίευσε διαφημιστικές καταχωρίσεις σε εφημερίδες του Λιβάνου ότι λαμβάνει μέτρα για την περικοπή των επιδομάτων των αιτούντων άσυλο στη χώρα.

Επίσης, την περασμένη Παρασκευή, το Κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε σειρά μέτρων για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών στη χώρα, βάσει των οποίων οι πάροχοι συγκοινωνιακών υπηρεσιών είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν τα έγγραφα όσων επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλιώς θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 1.700 ευρώ ανά επιβάτη, που εισέρχεται στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ