Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Ο Γιώργος Σταυρόπουλος από την Κορνοφωλιά Εβρου προσφέρει στη μνήμη του ΚΑΠΕΤΑΝ ΟΔΥΣΣΕΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΕΑΔΗΣ), στελέχους του ΚΚΕ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ Εβρου στον αγώνα κατά των ναζί κατακτητών, 3.000 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ. Με δωρεά του συντρόφου φτιάχτηκε μνημείο του καπετάνιου στη Λευκίμη Εβρου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΡΑ η σύζυγος, η κόρη και τα αδέρφια του προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 2.000 ευρώ.

***

Ο σύντροφος Παπασταθόπουλος Αντώνης προσφέρει στο Κόμμα 1.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, στη μνήμη του γιου του ΝΙΚΗΤΑ και της γυναίκας του ΝΤΙΝΑΣ, μέσω της ΤΕ Μεσσηνίας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 16 Δεκέμβρη 1988 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας αδελφός και θείος ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ. Κομμουνιστής από τα νεανικά του χρόνια, αντιστασιακός, πλήρωσε την πάλη του για έναν καλύτερο κόσμο με εξορίες, βασανιστήρια, διώξεις. Τίποτε δεν έσβησε την πίστη του στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό και το ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνα - Κολωνού, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

Ο αδελφός του Νίκος Παλουμπής, η ανιψιά του Ιωάννα Παλουμπή

***

φωτο

Την 1η του Νοέμβρη 2015 «έφυγε» για το στερνό της ταξίδι η αγωνίστρια του ΔΣΕ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΔΟΥΛΓΚΕΡΗ. Γεννήθηκε το 1922 στην Ανατολική Θράκη. Ξεριζώθηκε από τη γενέτειρά της και εγκαταστάθηκε στο χωριό Σιταριά Διδυμοτείχου - Εβρου. Πέρασε δύσκολα χρόνια επί δικτατορίας Μεταξά γιατί ο σύζυγός της, Χρήστος Δουλγκέρης, ήταν στέλεχος της ΟΚΝΕ στην περιοχή.

Στην Κατοχή οι καταχτητές τούς έκαψαν το σπίτι, επειδή ο σύζυγος ήταν από τους πρώτους αντάρτες της περιοχής Εβρου, και μαζί με τα παιδιά της την έστειλαν εξορία. Μετά την απελευθέρωση ο σύζυγός της αναγκάστηκε και πάλι να βγει στο αντάρτικο, η ζωή της στο χωριό έγινε ανυπόφορη, και πήρε κι αυτή το δρόμο του βουνού στο ΔΣΕ. Πολέμησε στο Γράμμο και το Βίτσι. Τραυματίστηκε βαριά και πέρασε στις Λαϊκές Δημοκρατίες για θεραπεία. Μετά την ήττα βρέθηκε στη Ρουμανία, όπου έζησε με την οικογένειά της μέχρι τον επαναπατρισμό της. Ολη τη ζωή της έμεινε πιστή στα ιδανικά του κόμματος μας, του ΚΚΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
Στη μνήμη της τα παιδιά της, τα εγγόνια της και δισέγγονά της προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πύλης Τρικάλων.

Σίτης Στέφανος και Βασιλική

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 5 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΙΝΑΣ. Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Τυρνάβου, για την Οικονομική Εξόρμηση, 30 ευρώ.

Η σύζυγός του Βάσω Κουτίνα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων και αξέχαστων γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ καθώς και του συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ και του θείου μου ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και ακούραστων συμπαραστατών στο αγαπημένο μας Κόμμα, το ΚΚΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Τόνια Χαρατσίδου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΖΩΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ και ΙΟΥΛΙΑΣ ΖΩΤΟΥ, τα παιδιά τους Κώστας Ζώτος, η νύφη τους Πολυξένη Ζώτου, τα εγγόνια τους Αλκιβιάδης και Ιουλία προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση στο αγαπημένο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ροδοτοπίου της ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΕΛΑΣίτη πατέρα μας, ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, και του καπνεργάτη συνδικαλιστή θείου μας ΣΤΕΦΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Στοκχόλμης του ΚΚΕ.

Αννα, Κατερίνα

***

ΦΩΤΟ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ γεννήθηκε στη Σάμο. Το 1908 αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων και τη Στρατιωτική Αεροπορική Σχολή. Μετά από καταδίκες και φυλακίσεις για την αντιφασιστική του δράση, το 1946 επιστρέφει στη Σάμο και το 1947 προάγεται σε συνταγματάρχη του Δημοκρατικού Στρατού. Η δράση του ΔΣΕ συσπείρωσε το σαμιώτικο λαό, έφτασε να ελέγχει τα 2/3 του νησιού. Χρειάστηκε να επιστρατευθεί ο 20πλάσιος κυβερνητικός στρατός και την οργάνωση να αναλάβει ο Παπάγος με τον ίδιο τον Βαν Φλιτ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Στις 21 Ιούλη του 1949, ο Γιάννης Μαλαγάρης και οι σύντροφοί του αυτοκτονούν μετά τη μάχη του Κέρκη, για να μην πέσουν στα χέρια των μοναρχοφασιστών.

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη αυτού του άξιου αξιωματικού προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νίκος Τσεκούρας

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδερφού ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που έφυγε πριν πεντέμισι χρόνια από τη ζωή, αφήνοντας παρακαταθήκη ηρωικούς αγώνες ως ανταρτοεπονίτης, για τους οποίους «ανταμείφτηκε» με πολύχρονες εξορίες και φριχτά βασανιστήρια στη Μακρόνησο, στον Αη Στράτη, που συνεχίστηκαν κατά τη φασιστική δικτατορία 1967 - 1974 στη Γιούρα και τη Λέρο. Συνέχισε τον αγώνα - στην παρανομία και στη «νομιμότητα» - μέσα από τις γραμμές του παράνομου ΚΚΕ, της ΕΔΑ. Μετά την πτώση της δικτατορίας, ως μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του Κόμματος και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας.

Επίσης, στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου, ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ, που «έφυγε» στις 24.3.1988, στελέχους της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ, της ΕΔΑ και του ΚΚΕ, αταλάντευτου αγωνιστή που οι αντιδραστικές κυβερνήσεις τον «αντάμειψαν» με εξορία σε Αη Στράτη, Μακρόνησο, Γυάρο και Λέρο, και μετά την απελευθέρωσή του πάλεψε ως πρόεδρος του σωματείου των ελαιοχρωματιστών Θεσσαλονίκης, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού μας, προσφέρουμε 400 ευρώ ενισχύοντας το ηρωικό ΚΚΕ.

Μαρία Παπαδοπούλου, Λιούσα Παπαδοπούλου - Καζαντζιάν

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος απουσίας του αξέχαστου και πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΑΥΓΕΡΗ ΑΥΓΗΤΙΔΗ, που αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία του πνοή με πίστη και συνέπεια στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Στη μνήμη του προσφέρουμε για την ενίσχυση των αγώνων του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Η σύζυγός του Αννα και η κόρη του Ολγα

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου, κουμπάρου και νονού ΑΥΓΕΡΗ ΑΥΓΗΤΙΔΗ προσφέρουμε για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, του κόμματος που τίμησε σε όλη του τη ζωή, 80 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Δήμου Περάματος.

ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
Σταύρος και Παύλος Μπούνταλης, Αγγελική και Σούλα Πρεκετέ

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας μας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΖΙΩΓΑ, μιας από τις χιλιάδες «ανώνυμες» αγωνίστριες της ζωής, που πάντα βρισκόταν δίπλα μας, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω των Κομματικών μας Οργανώσεων.

Μπάμπης - Γιάννης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗ από τις Μέλαμπες Ρεθύμνου και του ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΡΟΥΛΙΝΟΥ από το Ηράκλειο, καθώς και όλων όσοι αγωνίστηκαν στον τίμιο αγώνα του ΚΚΕ και του ΔΣΕ, ο αδελφός του Ηλία, σ. Γιάννης Τυροκομάκης, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης προσφέρει 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Ο Ηλίας Τυροκομάκης και ο Θεόφιλος Τρουλινός, από την ομάδα του καπετάνιου του ΔΣΕ Γιάννη Ποδιά, μετά από μάχες που έδωσαν τον Ιούνη το 1947, πιάστηκαν αιχμάλωτοι και δολοφονήθηκαν στον Ψηλορείτη την 1η Ιούλη 1947.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ και η γυναίκα του ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ, οι γονείς μου, ήταν τέλειοι άνθρωποι. Με την εργατικότητα και την τιμιότητά τους μεγάλωσαν 8 παιδιά στις δύσκολες συνθήκες της Κατοχής. Διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους χωρίς καμιά υποτίμηση και παραχώρηση στις ανάγκες τους, όπως έκαναν οι πρώην προστάτες του λαού μας, που δυστυχώς συνεχίζουν και οι σημερινοί φερόμενοι ως προστάτες πουλώντας ό,τι ιερό έχει απομείνει για να είναι αρεστοί στα αφεντικά τους. Είμαι τυχερός που υπάρχω από τέτοιους γονείς. Στη μνήμη τους προσφέρω οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Μαλαγαρδή Κορυδαλλού 100 ευρώ.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Ο γιος τους Ερωτόκριτος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΣΙΩΡΑ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 5/5/2005, προσφέρουμε 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας.

Η σύζυγος Γεωργία, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

Στις 12 Νοέμβρη «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων. Στη μνήμη του σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν στην ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ, 60 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από έναν χρόνο (29/11/2014) «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου μητέρα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΟΥΛΙΟΥ. Στη μνήμη της προσφέρω 250 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η κόρη της Πίτσα Καραντάνη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΠΛΗ, που «έφυγε» πριν από τέσσερα χρόνια από κοντά μας, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Καίτη, η μητέρα της Καλλιόπη και οι κόρες του Πόπη και Ιωάννα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΝΙΚΟΥ ΤΖΕΝΑ, αξιωματικού του ΕΛΑΣ, αγωνιστή του λαϊκού κινήματος, αφοσιωμένου στις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού και τον κομμουνισμό, που «έφυγε» από κοντά μας τον Οκτώβρη του 2010, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση για ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
Τα παιδιά του Γιάννης και Ντίνα Τζένα

***

Η Γαϊτανλή Κατερίνα προσφέρει στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΤΕΛΗ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που πάλεψαν μέχρι το τέλος της ζωής τους για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, καθώς επίσης και στη μνήμη του λατρεμένου μας αδερφού ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς.

Τριανταφυλλίδης Στάθης και Τριανταφυλλίδης Γιώτης

***

ΦΩΤΟ

Η ΜΠΑΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ «έφυγε» από τη ζωή προ πολλών ετών. Υπήρξε σταθερή οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Ο σύζυγός της Μπαλίδης Βασίλειος πρόσφερε στη μνήμη της 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα και της μάνας μας ΓΙΑΝΝΗ και ΑΚΡΙΒΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κολωνού.

Τα παιδιά τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟΥ, που «έφυγε» στις 19/6/2014, μέλους του ΚΚΕ και αντιστασιακού, που μέχρι το τέλος της ζωής του πάλευε για τα ιδανικά του Κόμματος, καθώς και της μητέρας μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑΣ, που «έφυγε» στις 17/3/2015, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 50 ευρώ.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τα παιδιά τους Γιώργος και Σούλα

***

ΦΩΤΟ

Στις 14 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από το θάνατο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ. Γεννήθηκε στην Κορωνούδα Κιλκίς το 1927. Μαχητής του ΔΣΕ από το 1947, οπότε και γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, όπου παντρεύτηκε τη μαχήτρια του ΔΣΕ Παντελίδου Παρθένα και έκαναν τρία παιδιά. Επαναπατρίστηκαν το 1967. Υπήρξε καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» και συμμετείχε πάντα στις εκδηλώσεις του Κόμματος.

Στη μνήμη του συζύγου, πατέρα και παππού ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ, καθώς και στη μνήμη των πεθερικών του ΙΩΑΝΝΗ και ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ και του κουνιάδου του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ από τα 17 του χρόνια, που αιχμαλωτίστηκε και δολοφονήθηκε από τους μοναρχοφασίστες στο χωριό Παναγίτσα, στην περιοχή Καϊμακτσαλάν, η σύζυγός του Παρθένα και οι κόρες Μαρία και Κούλα προσφέρουν 150 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλαμαριάς.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης και αξέχαστης συζύγου μου ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΤΣΗ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από έξι μήνες, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΒΟΤΣΗ, που εκτελέστηκε τον Αύγουστο του '46 στα είκοσί του χρόνια, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε χάρη, προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ 200 ευρώ.

ΣΤΑΘΗΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ
Ο σύζυγος και αδερφός Βότσης Φίλιππος

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Νοέμβρη «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΛΕΝΔΡΙΑΝΟΣ. Επαψε να χτυπά μια γενναία καρδιά, γεμάτη καλοσύνη, ευγένεια, αγάπη και τιμιότητα. Δεν ήταν μόνο καλός οικογενειάρχης αλλά πάνω από όλα πραγματικός αγωνιστής, με υψηλά ιδανικά που τα υπερασπίστηκε με ιδεολογική συνέπεια και στις πιο δύσκολες συνθήκες της ζωής του. Για τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις διώχτηκε, εξορίστηκε για πολλά χρόνια, ποτέ όμως δεν κάμφθηκε. Ηταν πάντα γενναίος, ανιδιοτελής και ασυμβίβαστος. Θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση και αγάπη.

Στη μνήμη του, αντί μνημοσύνου, προσφέρουμε για ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Η σύζυγος Βασιλική, τα παιδιά του Μιχάλης και Αγγελική

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ, που στις 14 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 11 χρόνια που λείπει σε όσους τον αγάπησαν, καθώς και στο άδικο «φευγιό» της κόρης μου ΦΛΩΡΑΣ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ - ΛΙΔΩΡΙΚΗ, που στις 10 Γενάρη συμπληρώνονται πεντέμισι χρόνια που μας λείπει, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας.

Η μάνα και συντρόφισσα Δέσποινα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΤΑΘΗ και ΖΩΗΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ προσφέρουμε 80 ευρώ.

ΖΩΗ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ
ΖΩΗ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ
Τα παιδιά τους Δέσποινα, Φιλιώ, Νίκος, Κούλα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΒΑΓΓΕΛΗ και ΖΑΦΕΙΡΑΣ ΠΟΡΤΕΛΟΥ, που τόσο μας λείπουν, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ευδήλου.

Τα παιδιά Φρόσω, Ντίνα

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΗΣ, μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Ευθυμία, στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη των σκοτωμένων στο ΔΣΕ αδελφής του ΑΘΗΝΑΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΗ (18 χρόνων), της μητέρας της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΛΕΜΟΝΙΔΟΥ, του θείου της ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ και της 16χρονης ΡΕΒΕΚΚΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, όπως και στη μνήμη του θείου της ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, που έδωσε τη ζωή του πολεμώντας από τις γραμμές του ΕΛΑΣ, προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ ενίσχυση για να πολεμά αποφασιστικά την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΝΟΥ η σύζυγός του Βάγια, ο γιος του Παναγιώτης και τα εγγόνια του προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου και μητέρας ΜΑΥΡΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μέλους του Παραρτήματος Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, πιστής στα ιδανικά του κόμματός μας μέχρι το τέλος της ζωής της, ο σύζυγός της Γιώργος Παπαδημητρίου και οι κόρη της Λώρα Παπαδημητρίου προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίου Σπυρίδωνα Αιγάλεω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή, στις 15 Νοέμβρη 2015, η φίλη ΕΛΕΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ, κόρη του αγαπητού φίλου και συναγωνιστή Σταμάτη Λυγίζου. Στη μνήμη της, αντί στεφάνου, προσφέρω 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Τσακίρογλου Ντέπυ

***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Σεπτέμβρη «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ, πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του σοσιαλισμού, δίπλα στο ΚΚΕ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κηπούπολης.

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ η παρέα του προσφέρει στο Κόμμα 90 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλίου.

***

Στις 7/11/2015 «έφυγε» σε ηλικία 61 ετών ο σύντροφός μας ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, μετά από άνιση μάχη που έδωσε για την υγεία του. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1978 και υπήρξε μέλος του μέχρι το θάνατό του. Εδωσε μάχη για την ισχυροποίηση του Κόμματος στον κλάδο του ΤΑΞΙ και αναγνωρίστηκε ως αγωνιστής που παλεύει για τα δικαιώματα των αυτοκινητιστών.

Αποχαιρετάμε τον κομμουνιστή, το καλό παιδί. Καλό ταξίδι, σύντροφε, στην τελευταία σου κούρσα. Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ ιδιοκτητών ΤΑΞΙ της ΤΟ ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής και οι συνάδελφοί του προσφέρουν 210 ευρώ στο Κόμμα.

ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑ, στελέχους του ΚΚΕ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας και εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, στελέχους του ΠΑΜΕ, που «έφυγε» πρόωρα, καθώς και στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες, προσφέρω στο τιμημένο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ ΤΑΞΙ, 100 ευρώ ως πρώτη δόση στην Οικονομική Εξόρμηση.

***

Στη μνήμη των γονιών μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΟΚΚΑΛΑ τα παιδιά τους Γιώργος, Φάνης και Αγγελική προσφέρουν στην ΚΟΒ Ναυπλίου 100 ευρώ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Την 11η Δεκέμβρη 2014 «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσα ΖΩΤΟΥ ΚΑΤΙΝΑ, σε ηλικία 87 ετών. Γεννήθηκε το 1927 στην Πελασγία Φθιώτιδας. Νεαρή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ του οποίου έμεινε πιστό μέλος μέχρι το θάνατό της. Αντάρτισσα στην περίοδο της Κατοχής έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Τα μετέπειτα χρόνια συμμετείχε ενεργά σε όλους τους αγώνες για τα δίκαια του λαού μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, αντί μνημοσύνου, οι οικογένειες των παιδιών της Δημήτρη, Νικολάου και Αντώνη Ζώτου προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πελασγίας, το ποσό των 50 ευρώ.


ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ

ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Νίκος Παπαδόπουλος
Νίκος Παπαδόπουλος

Φλώρα Τραχανατζή - Λιδωρίκη
Φλώρα Τραχανατζή - Λιδωρίκη

Βασιλική Μπαλίδου
Βασιλική Μπαλίδου

ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΙΝΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΙΝΑΣ

ΜΑΥΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΑΥΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΝΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΣΙΩΡΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΣΙΩΡΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗΣ

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΖΩΤΟΣ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΖΩΤΟΣ

ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ

ΚΑΡΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

ΠΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΙΝΑ
ΠΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΙΝΑ

ΜΑΡΙΑ ΒΟΤΣΗ
ΜΑΡΙΑ ΒΟΤΣΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΙΩΓΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΙΩΓΑ

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΔΟΥΛΓΚΕΡΗ
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΔΟΥΛΓΚΕΡΗ

ΕΛΕΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ

ΖΩΤΟΥ ΚΑΤΙΝΑ
ΖΩΤΟΥ ΚΑΤΙΝΑ

ΠΟΡΤΕΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΠΟΡΤΕΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΟΡΤΕΛΟΥ ΦΡΟΣΩ
ΠΟΡΤΕΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΛΕΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΛΕΝΔΡΙΑΝΟΣ

ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΟΔΥΣΣΕΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΕΑΤΗΣ)
ΚΑΠΕΤΑΝ ΟΔΥΣΣΕΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΕΑΤΗΣ)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ