Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Για τίποτα δε δεσμεύεται η εργοδοσία της «Softex»

Νέα κινητοποίηση - τη δεύτερη μέσα στη βδομάδα - πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Softex», απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση και επαναλειτουργία του τμήματος του εργοστασίου στο Βοτανικό που κάηκε τον περασμένο Ιούλη. Οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας, έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ αντιπροσωπεία τους συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση με το υπουργείο και εκπροσώπους της εργοδοσίας.

Στην κινητοποίηση, στο πλάι του επιχειρησιακού σωματείου παρευρέθηκε η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Σωματειακή Επιτροπή της Πανελλήνιας Ενωσης Λιθογράφων στην επιχείρηση «Αφοί Βλάχου» και η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω. Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας απέφυγαν να δεσμευτούν για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και απάντησαν ότι περιμένουν τις αποφάσεις που θα πάρουν οι μέτοχοι της εταιρείας. Ακόμα, για αντιπερισπασμό, έθεσαν ζητήματα οφειλών του Δημοσίου προς την επιχείρηση.

Ομοσπονδία και σωματείο υπογράμμισαν ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας με όλα τα δικαιώματα. Ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δε θα γίνουν «όχημα» για να λυθούν οι οικονομικές διαφορές εργοδοσίας και Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ