Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κύμα καταδίκης της απόπειρας για «λοκ άουτ» στην ΕΒΓΑ

Η εργοδοσία αναγκάστηκε τελικά να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, αλλά η προκλητικότητά της πρέπει να απαντηθεί μαζικά

Την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΓΑ, όπου η εργοδοσία προσπάθησε το βράδυ της Κυριακής να επιβάλει «λοκ άουτ» απέναντι στο δίκαιο αγώνα τους για καταβολή της μισθοδοσίας, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος.

Θυμίζουμε ότι το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΒΓΑ αντέδρασε άμεσα στην πρόκληση της εργοδοσίας. Πέρα από την καταγγελία στην Επιθεώρησης Εργασίας, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση να συνεχίσουν τον αγώνα τους με 4ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια και με νέα Συνέλευση, αύριο Πέμπτη, στη 1 μ.μ. Κάτω από την αποφασιστικότητά τους, η εργοδοσία υποχρεώθηκε τελικά να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Το «λοκ άουτ» της εργοδοσίας καταγγέλλουν μεταξύ άλλων τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Β. Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ν. Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Νάουσας, Λέσβου, Σάμου και Φωκίδας. Στο κείμενο, που συνυπογράφουν, σημειώνουν:

«Η αντεργατική πρόκληση της ΕΒΓΑ δεν αποτελεί μια μεμονωμένη ενέργεια, αλλά τον προπομπό του νέου νόμου που θα χτυπά την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση στους τόπους δουλειάς, που ετοιμάζει να φέρει στη Βουλή η συγκυβέρνηση μετά τις γιορτές. Ο δρόμος του ταξικού αγώνα που επέλεξαν οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ απέναντι στην εργοδοσία, είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς για κάθε πρόβλημα, αλλά και συνολικά απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και της εργοδοσίας που τσακίζει την Κοινωνική Ασφάλιση, στις ΣΣΕ, τους μισθούς και κάθε άλλο δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να εκφράσει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργατών της ΕΒΓΑ. Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους εργάτες της ΕΒΓΑ. Το "λοκ άουτ" και η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι».

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και καταδίκης του «λοκ άουτ» εξέδωσαν ακόμα οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου, Λογιστών, Τύπου και Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ