Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΛΑΣΤΑΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΛΑΣΤΑΡΗ
ΦΩΤΟ

Στις 4/9/2015 «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος, συναγωνιστής και συνάδελφος ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΗΣ. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ τίμησαν πολλές φορές τον Κώστα με την ψήφο τους και τον εξέλεξαν στη θέση του μέλους του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και του Συλλόγου αλληλεγγύης συνταξιούχων ΔΕΗ. Ο Κώστας διακρινόταν για το ήθος, την αξιοπρέπεια, την ανιδιοτέλεια και το ταξικό του κριτήριο.

Καθημερινός και ακάματος εργάτης έως τη στερνή του ώρα αγωνίστηκε για την ενότητα του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση. Θα τον θυμόμαστε μπροστάρη στα μετερίζια του αγώνα των εργαζομένων στα εργοστάσια και τα ορυχεία. Στις πορείες κάτω από τα πανό που έγραφαν «Λαέ πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και «Ρεύμα φθηνό - ΔΕΗ για το λαό».

Στη μνήμη του ο Νίκος Κωστήρης, σύντροφοι, συναγωνιστές, συνάδελφοι και φίλοι, που δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε στον τελευταίο αποχαιρετισμό στην Κάρυστο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, 220 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΣΤΑΡΗ, πιστών οπαδών του ΚΚΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Μπουρναζίου.

Η κόρη τους Βλαστάρη Κατερίνα

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» προχτές ο κομμουνιστής, αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1934 στους Αγίους Θεοδώρους (Μελίσσι) Γρεβενών. Εφυγε στις σοσιαλιστικές χώρες με τα παιδιά του Εμφυλίου, για να σωθεί από τις διώξεις των παρακρατικών. Στη Ρουμανία όπου έζησε τελείωσε το Πολυτεχνείο μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ
Μέλος του ΚΚΕ από τα 18 του χρόνια. Είχε έντονη κομματική δραστηριότητα. Επαναπατρίστηκε το 1975. Οποιαδήποτε αποστολή τού ανέθεσε το Κόμμα την έφερε σε πέρας.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα, Τρίτη 29/12, στις 3 μ.μ., στον Κόκκινο Μύλο.

Η οικογένειά του, οι αδερφές του Σοφία και Βάσω, καθώς και ο γαμπρός του Λάζαρος Μακρής και τα ανίψια του, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος.

***

ΦΩΤΟ

Ο Κοσμάς Βασίλης προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ στη μνήμη της γυναίκας του ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΟΣΜΑ για την ονομαστική της γιορτή.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ