Σάββατο 9 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δεκάδες ασθενείς περιμένουν για κρεβάτι ΜΕΘ

Διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, περιμένοντας την εισαγωγή τους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παραμένουν αυτή τη στιγμή δεκάδες βαριά ασθενείς. Επίσης, πολλές σοβαρές τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται λόγω της έλλειψης διαθέσιμων κλινών σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις Ενώσεις των γιατρών, στις 3 Γενάρη 2016 στη «λίστα αναμονής» του ΕΚΑΒ Αθήνας ήταν καταχωρημένα 52 περιστατικά βαρέως πασχόντων ασθενών, ενώ αντίστοιχα στις 4/1 ήταν 50. Την ίδια στιγμή, 200 περίπου κρεβάτια ΜΕΘ -100 μόνο στο Λεκανοπέδιο- που είναι εξοπλισμένα, παραμένουν κλειστά επειδή και η σημερινή κυβέρνηση δεν προχωρά στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για την προκήρυξη 400 θέσεων νοσηλευτών και 100 γιατρών, που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία εντός του Φλεβάρη.

Πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι για μόνιμο προσωπικό, δηλαδή για προσωρινή κάλυψη ορισμένων κενών και μάλιστα όχι με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οσο για τη «δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού» που λέει και ξαναλέει η κυβέρνηση, ας θυμίσουμε ότι τα κενά προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία φτάνουν τις 30.000, ενώ μέχρι να γίνουν αυτές οι προσλήψεις θα έχουν γίνει ακόμη περισσότερα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ