Κυριακή 10 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΕΛΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΕΛΗ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΛΑΤΣΗ, η γυναίκα του και συντρόφισσα Ευσταθία Χαλάτση, βαριά ανάπηροι του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και για 40 χρόνια πολιτικοί πρόσφυγες στην Τσεχοσλοβακία, προσφέρει 2.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 12/1/2016 συμπληρώνονται επτά χρόνια από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ (ΤΑΚΗ) ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πιστού μέχρι το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του ΚΚΕ και καθημερινού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη». Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαλανδρίου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 8 Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπητού συντρόφου ΜΑΝΘΟΥ ΠΑΛΑΣΗ. Ο Μάνθος αγωνιζόταν σε όλη του τη ζωή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και ήταν επί χρόνια συνδρομητής του «Ριζοσπάστη». Στην μνήμη του προσφέρω στο Κόμμα μας 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη.

Νίκος Βουρκουτιώτης

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των συντρόφων ΜΠΑΤΖΙΟΛΑ ΘΩΜΑ (19 χρόνια από τότε που «έφυγε»), αγωνιστή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, καθώς και επί 55 χρόνια μέλος του ΚΚΕ, του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (21 χρόνια από το θάνατό του), συνδικαλιστή και μέλους του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του και της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑ (11 μήνες από την απώλειά της), ΕΠΟΝίτισσας - αντάρτισσας του ΔΣΕ και πιστής κομμουνίστριας έως το τέλος της ζωής της, προσφέρουμε 150 ευρώ στην ΤΟ Βόλου του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΕΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΕΛΗΣ
Η κόρη - σύζυγος Αρετή Παπαδοπούλου

Τα παιδιά - εγγόνια Βασίλης - Αγγελική, Ελισσάβετ - Αντώνης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη μέρα που «έφυγε», στη μνήμη της γυναίκας του ΕΥΓΕΝΙΑΣ και των δύο εκτελεσμένων αδερφών του ΓΙΩΡΓΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ, η οικογένειά του προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ στο Κόμμα μας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου και συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΕΓΟΥ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, προσφέρω το ποσό των 150 ευρώ.

Η γυναίκα του Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΝΗ, μέλους του ΚΚΕ που «έφυγε» τόσο απρόσμενα από κοντά μας, οι σύντροφοί του από τις ΚΟ Πετρούπολης προσφέρουμε 800 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

  • «Εφυγες», σύντροφε νωρίς, κι είχες πολλά να δώσεις,/ Στο κόμμα που επέλεξες, ζωή ν΄ αφιερώσεις./ Πάντοτε ήσουν πρόθυμος, σε ό,τι σε χρεώναν, /Κόπο και χρόνο έδινες, δεν έθιγες κανέναν. /Πιστός και στο καθήκον σου, πάντα με «Ριζοσπάστη»,/ Συντρόφους, φίλους έβλεπες, καθείς να τον διαβάσει./ Στο δρόμο όποιος σ' έβλεπε, κουβέντιαζε μαζί σου./ Με προσοχή πολλή άκουγε, τη γνώμη τη δική σου./ Με το χαμόγελο έκρυβες, καλά το πρόβλημά σου,/ Κανένα μας δεν κούρασες, ποτέ με τα δικά σου./ Με το παράπονο αυτό, θα ζω από δω και πέρα,/ Και το κενό σου υπόσχομαι, θα κλείνω μέρα - μέρα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Καλή αντάμωση, σύντροφε.

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΝΗ προσφέρω μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Βασίλης Σπανός

***

ΦΩΤΟ

Στις 15 Νοέμβρη 2015 «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών, ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ. Στη νεκρώσιμη ακολουθία τον συνόδευσε πλήθος κόσμου. Διετέλεσε, για χρόνια, Γραμματέας της ΚΟΒ Ανατολικού Ολύμπου του ΚΚΕ και πρόεδρος της Κοινότητας Νέος Παντελεήμων. Στη μνήμη του προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ η γυναίκα του Μαρία, οι αδελφές του Βούλα, Φρόσω και οι κόρες του Κατερίνα, Ηλέκτρα 50 ευρώ, ο μπαρμπα - Νίκος 50 ευρώ, ο Νίκος 50 ευρώ, ο Αλέκος 20 ευρώ, ο Αστέριος 20 ευρώ, ο Γιάννης 20 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν πέντε χρόνια που «έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ. Γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων από οικογένεια αγροτών. Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση ως ΕΠΟΝίτης, σαν σύνδεσμος στην 8η Μεραρχία του ΕΛΑΣ στην περιοχή του Κασιδιάρη και της Μουργκάνας. Η ανταμοιβή για τον αγώνα ήταν συνεχείς διώξεις. Στα 1947 βγήκε στον ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες της Κόνιτσας και της Πάργας. Το 1948 τραυματίστηκε στις μάχες της Μουργκάνας. Το Νοέμβρη 1949 πέρασε τα σύνορα και μπήκε στην Αλβανία, το 1950 βρέθηκε πρόσφυγας στην Πολωνία (Ζγκόζελετς), όπου παντρεύτηκε την Αντιγόνη και έκαναν δύο παιδιά. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου των ΠΕΑΕΑ και ΠΕΕΠΠ (1979 έως 2008) και πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων. Εκλέχτηκε πρόεδρος κοινότητας Ροδοτοπίου (1982 - 1986). Μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και, μέχρι το τέλος της ζωής του, της ΚΟΒ Ροδοτοπίου Ιωαννίνων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗΣ
Ο σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ (Γιανντίνος) γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων το 1952 από φτωχή αγροτική οικογένεια. Στα 13 του χρόνια αναγκάστηκε να βγει στη βιοπάλη, ακολουθώντας το επάγγελμα του πατωματζή. Μετά το στρατό, το 1975, οργανώνεται στην ΚΝΕ και αργότερα στο ΚΚΕ. Διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στη διατήρηση των χαρακτηριστικών του Κόμματος τη δύσκολη περίοδο 1989 - 1991. Υπήρξε μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και της Αχτίδας Υπαίθρου, ενεργό και δραστήριο μέλος του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του. Διετέλεσε ενεργό μέλος στο Συνδικάτο Οικοδόμων και τους τελευταίους 3 μήνες στο Σωματείο Συνταξιούχων.

Στη μνήμη των δύο αγωνιστών, η Αντιγόνη Ζώη, ο Πέτρος και η Στέλλα Ζώη, η Μανούση Χρυσούλα, ο Παππάς Παύλος και η Χριστίνα Μανούση, ο Σωτήρης Μανούσης και η Κατερίνα Μπάκα, ο Δημήτρης και η Αντιγόνη Ζώη προσφέρουν το ποσό των 300 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 7 χρόνια από τότε που μας «άφησε» ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΚΟΒΑΝΟΣ. Παιδί του «παιδομαζώματος» (παιδοσώσιμο το έλεγε). Από εφτά ετών, με τα παιδιά του ΔΣΕ, από το Κεράσοβο Κόνιτσας πορεύτηκε στην Αλβανία, στην Ουγγαρία με κατάληξη τη Σοβιετική Ενωση. Εκεί μεγάλωσε, σπούδασε σε τεχνική σχολή και ασχολήθηκε με τις οικοδομές. Παντρεύτηκε και έκανε τρία παιδιά. Το 1979 επαναπατρίσθηκε και αντιμετώπισε τη δύσκολη καπιταλιστική πραγματικότητα στην Ελλάδα της «μεταπολίτευσης». Δούλεψε σε εργοστάσια και οικοδομές. Πάντα δίπλα στο Κόμμα, το ψήφιζε, το στήριζε, παρόλο που δεν εντάχθηκε ποτέ σε αυτό. Ακόμα και στις δύσκολες περιόδους των ανατροπών δεν υποχώρησε. Γαλούχησε τα παιδιά του με τις αξίες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού με αποτέλεσμα να ενταχθούν αντ' αυτού στο κόμμα.

ΝΤΑΚΟΒΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΝΤΑΚΟΒΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Η σύζυγος Αλεξάνδρα, τα παιδιά Χρυσόστομος, Κώστας, Δημήτρης, η νύφη Ειρήνη και τα εγγόνια Αλεξάνδρα και Χρήστος

***

Στις 25 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τη δολοφονία του συντρόφου ΦΙΦΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Ντίνος) σε ηλικία 58 ετών. Παιδί εργατικής οικογένειας, από μικρός εντάχθηκε στο κίνημα. Την περίοδο της Κατοχής έγινε ΕΠΟΝίτης, έπειτα εντάχθηκε στο ΕΛΑΝ του 24ου Συντάγματος. Η μεταπολίτευση τον βρίσκει μέλος του ΚΚΕ. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη του αλιευτικού συνεταιρισμού Πρέβεζας. Πιστός στο Κόμμα, συνετός, με κύρος στην κοινωνία της Πρέβεζας. Η δολοφονία του από κλέφτες στο Διβάρι Πογωνίτσας της Πρέβεζας άφησε κενό. Η σύζυγός του ΒΑΣΩ γεννημένη το 1934, το γένος Κουτσούμπα, από την περιοχή του Ξηρομέρου Βόνιτσας ήταν και αυτή ΕΠΟΝίτισσα και μέλος του Κόμματος μετά την μεταπολίτευση. Παρέμεινε πιστή στο κόμμα της εργατικής τάξης μέχρι το θάνατό της (27/08/2011).

Στη μνήμη τους, τα παιδιά τους Σπύρος και Αθηνά προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Πρέβεζας.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ, του Ιακώβου, γεννήθηκε το 1927. Από τα πρώτα χρόνια της νιότης του οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Εντάχθηκε στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα μέσα από τις γραμμές του παράνομου τότε ΚΚΕ και έγινε μέλος του την περίοδο της Κατοχής. Μετά την απελευθέρωση διώχθηκε, συνελήφθη από τις μοναρχοφασιστικές κυβερνήσεις και φυλακίστηκε στη Μακρόνησο.

Ανθρωπος ανήσυχος, επαναστάτης, μπαίνει ξανά στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης. Συνελήφθη και πάλι στη δικτατορία των συνταγματαρχών, ξανά φυλακές, βασανιστήρια και διωγμοί.

Εμεινε αλύγιστος, πιστός, τίμιος αγωνιστής, και έδινε τη μάχη μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΟΒ Μακρυγιάλου, όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν Γραμματέας της. Ταυτόχρονα, ήταν υποδειγματικός οικογενειάρχης, βοηθώντας και στηρίζοντας την αγαπημένη του σύζυγο και τα 3 παιδιά τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ (ΣΑΒΒΙΔΟΥ)
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ (ΣΑΒΒΙΔΟΥ)
Παρέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ, στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή του, παλεύοντας για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Η σύζυγός του Παρθένα Δανιηλίδου, τα παιδιά Μαρία, Σουμέλα, Ιάκωβος προσφέρουν 300 ευρώ στην ΚΟΒ Μακρυγιάλου.

Τα μέλη της ΚΟΒ προσφέρουν 40 ευρώ στη μνήμη του.

Καλό σου ταξίδι, σύντροφε

***

ΦΩΤΟ 2

Φέτος συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από τότε που «έφυγαν» από τη ζωή οι αγαπημένοι μου γονείς ΑΣΠΑΣΙΑ και ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΑΚΙΤΖΗΣ, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού την περίοδο 1947 - 1949. Στη μνήμη τους, η οικογένεια Τάκη Ρακιτζή προσφέρει το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από ένα χρόνο «έφυγε» η ΡΟΔΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ. Η «Ρόζικα» ήταν από τα παιδιά που το 1948 ο ΔΣΕ έσωσε από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ηταν στους παιδικούς σταθμούς στην Ουγγαρία «Μπάλαντον Κενέζυ» στο Μπάλαντον και «Ηλέκτρα» στη Βουδαπέστη. Μηχανικός μηχανημάτων ακριβείας, εργάτρια γης σε κολχόζ στο χωριό «Ν. Μπελογιάννης» στην Ουγγαρία και σε σοβχόζ στη Σβίταβι Τσεχοσλοβακίας, κλωστοϋφαντουργίνα και πλύστρα στην Ελλάδα. Βραβευμένη εργάτρια για την παραγωγικότητα της σοσιαλιστικής εργασίας στην Τσεχοσλοβακία.

Στην Ελλάδα, αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια όλες τις δυσκολίες. Λάτρης της κλασικής μουσικής και της όπερας. Πιστή οπαδός του Κόμματος, μας μετέφερε την αγάπη της για τη ζωή στη σοσιαλιστική κοινωνία, για τους νέους διαπαιδαγωγημένους ανθρώπους.

Χρήστος (Τάκης) Βαρυτιμιάδης
Χρήστος (Τάκης) Βαρυτιμιάδης
Στη μνήμη της, ο σύζυγός της και η κόρη της προσφέρουν 100 ευρώ στο Κόμμα της, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καματερού.

Γιώργος και Αλέκα Γιαννούση

***

ΦΩΤΟ

Ο ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, αντιστασιακός αγωνιστής, μέλος του ΚΚΕ στον Πειραιά, καταγόταν από τον Πειραιά. Από μικρός πάλεψε με τις δυσκολίες της ζωής του, χωρίς πατέρα! Πάλεψε να τα καταφέρει, στις εξορίες για τα πιστεύω του, παρόλο που είχε οικογένεια. Μέχρι το τέλος της ζωής του πάλεψε για τα ιδανικά του. Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο γιος του Γιώργος και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Φέτος, συμπληρώθηκαν 26 χρόνια από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ του Αθανασίου. Γεννήθηκε στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στον ΔΣΕ στην Πελοπόννησο. Συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του έζησε και ανέπτυξε δράση στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, όπου και εξελέγη αντιδήμαρχος. Συνελήφθη την 21η Απρίλη του 1967 και εξορίστηκε στη Γυάρο. Μετά τη μεταπολίτευση εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι το θάνατό του παρέμεινε πιστός στις αρχές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ για την Οικονομική του Εξόρμηση το ποσό των 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΖΙΝΟΣ, συνταξιούχος ΟΣΕ, που πάλεψε οργανωμένος στις γραμμές της ΕΠΟΝ στον Κολωνό, απεβίωσε στις 29/5/1991. Στη μνήμη του τα παιδιά του Βαγγέλης και Φωτεινή, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μπουρναζίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΕΡΜΗ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, που αγωνίστηκε μέσα από το καλλιτεχνικό του έργο ανεβάζοντας προοδευτικά έργα, όπως το έργο «Λαζάραγας» και άλλα, πάντα στο πλάι του ΚΚΕ, προσφέρω 200 ευρώ ελάχιστη συνδρομή στον αγώνα του για έναν καλύτερο κόσμο, μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗ, που σε όλη του τη ζωή πορεύτηκε στο πλευρό του ΚΚΕ, η σύζυγός του Αγγελική και ο γιος του Δημήτρης προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Γιαννιτσών.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ελευθέριου - Κορδελιού, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τραντάκης Βαρσάμης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συζύγου μου ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ - ΣΑΒΒΙΔΟΥ, ανυποχώρητης κομμουνίστριας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, του συντρόφου μου στον αγώνα και τη ζωή ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ στο οποίο αφιέρωσαν τη ζωή τους, το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης.

Χρήστος Δίγκογλου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών ΚΩΣΤΑ ΚΕΦΑΛΕΛΗ (ψευδώνυμο Χολομώντας) και ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΕΦΑΛΕΛΗ αλλά και στη μνήμη όλων των πολιτικών προσφύγων που ζήσαμε μαζί τη νοσταλγία της πατρίδας μας για πολλά χρόνια στην πόλη Μεντζιντία της Ρουμανίας, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ Θέρμης για να συνεχίσουμε τον αγώνα τους.

Οι κόρες τους Αννα και Ουρανία Κεφαλέλη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΥΤΙΝΗ, που με τη συνεπή αγωνιστική του δράση στάθηκε παράδειγμα και σημάδεψε τη ζωή και τη στάση ολόκληρης της οικογένειάς μου, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μίκρας Θεσσαλονίκης για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Νικήτας Χονδρούδης

***

ΦΩΤΟ

Στις 2/12/2015 συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από το χαμό του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Στο Δημοκρατικό Στρατό έχασε αρχικά τον 14χρονο αδερφό του, ΓΙΑΝΝΗ, και αμέσως μετά τον πατέρα του, ο οποίος του είπε ξεψυχώντας: «Εσύ φύγε, εγώ τελειώνω». Τα διηγούνταν και έκλαιγε επειδή δεν έμεινε μαζί του στα τελευταία του.

Ελευθέριος Παπαδόπουλος
Ελευθέριος Παπαδόπουλος
Στη μνήμη τους καθώς και στη μνήμη της πεθεράς μου, ΒΑΡΒΑΡΑΣ, από το Θρυλόριο Κομοτηνής και στη μνήμη των αδερφών μου ΜΙΧΑΛΗ και ΙΣΜΗΝΗΣ, των γονιών μου ΣΟΦΙΑΣ και ΗΛΙΑ, από την Αντιγόνια του Κιλκίς, προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω της ΚΟ Κορδελιού για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Ελένη, η κόρη Βαρβάρα και ο εγγονός Παναγιώτης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΣΑΡΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ανάπηρου του Αλβανικού Πολέμου, μέλους της ΟΚΝΕ από το 1932 και του ΚΚΕ από το 1934, παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή για την ελευθερία του λαού μας και της εργατικής τάξης, με διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια έως και τη χούντα. «Εφυγε» στις 29/7/2007, πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στα ιδανικά για έναν καλύτερο κόσμο.

Στη μνήμη του, δίνουμε 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσσίων.

Τα παιδιά του Λίνα - Ελευθερία - Μίτσα - Γιώργος

***

ΦΩΤΟ

Στις 9 Νοέμβρη 2015 πέθανε ο σύντροφος ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ. Γεννημένος το 1929 στην Ποντοκερασιά Κιλκίς από Πόντιους πρόσφυγες γονείς, ορφάνεψε μικρός και δούλεψε στα χωράφια από επτά χρόνων. Το 1943, σε ηλικία 14 χρόνων, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και στα 18 του, το Γενάρη του 1947, κατατάχθηκε στον ΔΣΕ. Αγωνίστηκε ως μαχητής του 9ου λόχου του 3ου Τάγματος, ως ελεύθερος σκοπευτής και αργότερα ως Πολιτικός Επίτροπος Ομάδας Πόλεων και Υπαίθρου Κιλκίς - Θεσσαλονίκης. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Το 1948 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Μετά το τέλος του Εμφυλίου πέρασε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας. Το 1952 έγινε μέλος της Δημητροφικής Νεολαίας. Από το 1954 μέχρι τον επαναπατρισμό του, το 1976, ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Βουλγαρίας και συνέβαλε στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη χώρα που τον φιλοξένησε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Το 1976 επαναπατρίστηκε, εγκαταστάθηκε στην Καλαμαριά με την οικογένειά του και συνδέθηκε αμέσως με την Κομματική Οργάνωση. Από κάθε κομματική θέση, ιδιαίτερα στην οργάνωση των πολιτικών προσφύγων, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού μας. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στους σκοπούς και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Υπήρξε και παραμένει παράδειγμα αγωνιστικού ήθους, ζωντανός πάντα στη μνήμη και την καρδιά μας.

Στη μνήμη του, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», η σύντροφός του Τούλα Καραμπίδου, τα παιδιά του Βούλα και Λάζαρος, οι εγγονές του Ειρήνη και Αννα.

Επίσης, οι συγγενείς του Τάκης Πρανδέκας και Μαργαρίτης Πρανδέκας προσφέρουν στη μνήμη του στο ΚΚΕ 150 ευρώ. Φίλοι και σύντροφοι προσφέρουν 40 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται πέντε χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου σύζυγος ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΑΝΗ, ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή. Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

Ο σύζυγός της Θανάσης Τσιάνης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ που «έφυγε» από κοντά μας στις 25/10/2015 προσφέρω για την ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ που τόσο πιστά υπηρέτησε 30 ευρώ.

Οικογένεια Γιάννη Χαραλαμπίδη

***

ΦΩΤΟ

Στις 26/12 συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ. Βασανίστηκε άγρια στα χρόνια της δικτατορίας, αρνούμενος να προδώσει το τιμημένο ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

ΝΙΚΟΣ ΜΥΤΙΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΥΤΙΝΗΣ
Η σύζυγός του Νίκη, τα παιδιά του Λένα - Γιάννης

***

φωτο

Στις 28 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ (1929 - 2010). Γεννήθηκε στο Μάνεσι Αργολίδας στις 1/9/1929 από αγροτοκτηνοτρόφους κομμουνιστές γονείς. Ο πατέρας του είχε εξοριστεί στην Ικαρία για χρόνια. Ετσι, το βάρος της επιβίωσης της οικογένειας έπεσε πάνω του. Αριστος μαθητής, μπήκε πρώτος πρώτος στην Ανωτάτη Εμπορική (ΑΣΟΕΕ). Από μικρό τον συνεπήραν οι ιδέες του ΚΚΕ, εντάχθηκε στα Αετόπουλα και στην ΕΠΟΝ. Πάλεψε για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, διώχθηκε για τις ιδέες του. Αν και περνούσε σε όλους τους γραπτούς διαγωνισμούς για δημόσιες θέσεις, το σύστημα της εθνικοφροσύνης δεν του έδινε χαρτί κοινωνικών φρονημάτων για να πιάσει δουλειά. Το 1958, χρονιά που η ΕΔΑ έλαβε ποσοστό 25%, έπιασε δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών. Αν και είχε όλα τα τυπικά προσόντα δεν του επέτρεπαν να προαχθεί και κέρδιζε τις προαγωγές του στα δικαστήρια. Το 1967 απολύθηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών, γιατί αρνήθηκε να προπαγανδίσει υπέρ της στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, όπου τον είχαν μεταθέσει. Εδρασε στον αντιδικτατορικό αγώνα, μαζί με τον προσωπικό του φίλο και στη συνέχεια βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Κάππο. Το 1974 επανήλθε στην υπηρεσία του και ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό, ενεργό και δραστήριο μέλος του Κόμματος. Υπήρξε στέλεχος της ΔΑΣ Εφοριακών και είχε εκλεγεί επανειλημμένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Αττικής και Νήσων. Υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Δάφνης (ΕΕΔΥΕ) και του παραρτήματος Αργολίδας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ
Απεβίωσε στις 28 Δεκέμβρη 2010, σε ηλικία 81 ετών. Η σπορά που έριξε γύρω του έπιασε τόπο. Η γυναίκα του, τα τρία παιδιά του και όλα τα εγγόνια του είναι κομμουνιστές και συνεχίζουν το έργο του, μέχρι να αλλάξει αυτός ο κόσμος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και να ανατείλει ο νέος κόσμος του κομμουνισμού, που ονειρεύτηκε και πάλεψε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αγγελική, ο γιος του Χρήστος και οι κόρες του Βασιλική και Ευαγγελία καταθέτουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Δημοσίου 1, για να συνεχίσει να αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες ιδέες του κομμουνισμού.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του θείου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ που έκλεισε πέντε μήνες από τη μέρα που «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω 10 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Η ανιψιά του Νικολέττα Δ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συζύγου και μητέρας μας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 29 Νοέμβρη 2015, σε ηλικία 79 ετών, προσφέρουμε 400 ευρώ, στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Ο σύζυγος Θόδωρος Μανταλόβας, τα παιδιά της Γεωργία και Χρήστος.


Δημήτρης Καραμάνος
Δημήτρης Καραμάνος

ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

Μπατζιόλας Θωμάς
Μπατζιόλας Θωμάς

ΧΑΤΖΗΣΑΡΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΑΤΖΗΣΑΡΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ

ΡΑΚΙΤΖΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΡΑΚΙΤΖΗ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΑΝΘΟΣ ΠΑΛΑΣΗΣ
ΜΑΝΘΟΣ ΠΑΛΑΣΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΝΗΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Χρυσούλα Μανταλόβα
Χρυσούλα Μανταλόβα

ΡΟΪΔΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ
ΡΟΪΔΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ

ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΖΙΝΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΖΙΝΟΣ

ΤΣΙΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΙΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΡΑΚΙΤΖΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΑΚΙΤΖΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΕΡΜΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΕΡΜΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ