Κυριακή 10 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΓΥΝΑΙΚΑ
Ισοτιμία σημαίνει μέριμνα για τις ανάγκες των γυναικών

Τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας για τη στράτευση των γυναικών, αλλά και τη δημιουργία στρατιωτικών λυκείων, καταδικάζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Αυτή η συζήτηση που επανέρχεται στην επικαιρότητα, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την προτεραιότητα της κυβέρνησης να βαδίζει πιστά στις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», σημειώνει η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της.

Οσο για το περιτύλιγμα της «ισότητας» το οποίο συνοδεύει τις προτάσεις, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει τα εξής: «Ο ισχυρισμός του υπουργού ότι μέσω της στράτευσης των γυναικών επιτυγχάνεται δήθεν η ισότητα "και σε αυτό το μετερίζι", είναι προκλητικός και αντιδραστικός. Για την ΟΓΕ, η ισοτιμία των γυναικών σημαίνει μια σειρά από θετικές διακρίσεις, που προκύπτουν από τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών λόγω του αναπαραγωγικού τους ρόλου. Σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ισοπεδωτική εξίσωση, στο όνομα της "ισότητας των φύλων". Σημαίνει προστασία της μητρότητας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. Κι όλα αυτά δε γίνονται με εξαγγελίες "στρατολόγησης".

Είναι θράσος να παρουσιάζεται η υποχρεωτική στράτευση των γυναικών ως απάντηση στη νεανική και γυναικεία ανεργία, τη στιγμή που η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης καθημερινά επιδεινώνει και εντείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια ιδιαίτερα των νέων από τις λαϊκές οικογένειες, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι γυναίκες των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα τις νέες, να δώσουν αποστομωτική απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Με τη συμμετοχή τους στους αγώνες για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ