Κυριακή 10 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Βουτιά ... στα βαθιά για άνδρες και γυναίκες

Να ανατρέψει τα εις βάρος της προγνωστικά θα επιχειρήσει η εθνική Γυναικών στο Βελιγράδι
Να ανατρέψει τα εις βάρος της προγνωστικά θα επιχειρήσει η εθνική Γυναικών στο Βελιγράδι
Βουτιά σε βαθιά νερά ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών, που αρχής γενομένης από αύριο θα μετέχουν στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στο Βελιγράδι από τις 10 εως τις 23 Γενάρη. Από τις δυο ομάδες, αυτή των Ανδρών συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες ελπίδες για διάκριση, ενώ η αντίστοιχη των Γυναικών, που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, έχει ως στόχο να παλέψει για την καλύτερη δυνατή παρουσία.

Το σύστημα διεξαγωγής

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται απο μια καινοτομία στον αριθμό συμμετοχών, καθώς στο Βελιγράδι θα δώσουν το «παρών» 16 ομάδες όσον αφορά το τουρνουά των Ανδρών και 12 στο αντίστοιχο των Γυναικών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οσον αφορά το τουρνουά των Ανδρών στην α` φάση οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων ο καθένας. Βάσει του συστήματος διεξαγωγής, στη β` φάση όπου αρχίζουν τα νοκ αουτ παιχνίδια προκρίνονται όλες οι ομάδες, οι οποίες θα διασταυρωθούν χιαστί με τις ομάδες του διπλανού ομίλου (1Α-4Β, 1Β-4Α).

Στο τουρνουά των Γυναικών οι ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο γκρουπ των έξι, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες θα περάσουν στα προημιτελικά όπου θα διασταυρωθούν επίσης χιαστί (1-4, 2-3) με τις αντίστοιχες του άλλου ομίλου. Στη μάχη ρίχνονται πρώτες οι Γυναίκες σήμερα ενώ η εθνική Ανδρών ξεκινάει τις υποχρεώσεις της αύριο Δευτέρα.

Εθνική Ανδρών: Με... εφαλτήριο το Καζάν.... στοχεύει βάθρο

Μετά το χάλκινο στο Παγκόσμιο, η εθνική Ανδρών βάζει ρότα για ψηλά και στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου
Μετά το χάλκινο στο Παγκόσμιο, η εθνική Ανδρών βάζει ρότα για ψηλά και στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου
Με ...προίκα το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε τον περασμένο Αυγουστο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, και έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η εθνική Ανδρών χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άγχος επιδιώκει μια ακόμα διάκριση. Μια θέση στο βάθρο αποτελεί τον υψηλό στόχο της ομάδας, ο οποίος μάλιστα συγκεντρώνει αρκετές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί.

Η Ελλάδα θα βρεθεί στον 4ο όμιλο, παρέα με την Ουγγαρία, που αποτελεί τον πρώτο αντίπαλο στην αναμέτρηση της Δευτέρας, την Τουρκία και τη Ρωσία. Βάσει των προγνωστικών, στο παιχνίδι του ελληνικού συγκροτήματος κόντρα στους «Μαγυάρους» θα κριθούν πολλά για την πρώτη θέση του ομίλου.

Μιλώντας για τους στόχους της ελληνικής ομάδας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος κράτησε χαμηλούς τόνους και τόνισε πως η ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή, ενώ έκανε και ειδική αναφορά στην πρεμιέρα των αγώνων κόντρα στην Ουγγαρία. «Η ομάδα είναι έτοιμη και με πολύ καλή ψυχολογία. Κρατάμε χαμηλούς τόνους, καθώς δεν είμαστε η ομάδα που θα πει ότι πάει να κερδίσει τους πάντες σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει τη μεγαλύτερη ιστορία στο ευρωπαϊκό πόλο. Νομίζω ότι ο νικητής αυτού του παιχνιδιού θα έχει καλύτερες προοπτικές για να πάει πιο ψηλά στη διοργάνωση. Κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι και μόνο όντας συγκεντρωμένοι στο στόχο μας που είναι υψηλός». Οσο για τις φιλοδοξίες της ομάδας στους αγώνες, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως η επιτυχία στο Καζάν δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για το Ευρωπαϊκό, στις οποίες, όπως είπε, όλοι στην ομάδα θέλουν να ανταπεξέλθουν, παίζοντας παράλληλα και ελκυστικό πόλο.

  • Την εθνική Ανδρών αποτελούν: Στέφανος Γαλανόπουλος, Κώστας Φλέγκας (τερματοφύλακες), Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γεννηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Αγγελος Βλαχόπουλος.
  • Οι υπόλοιποι όμιλοι είναι: 1ος: Ισπανία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία. 2ος: Γαλλία, Μάλτα, Κροατία, Σερβία. 3ος: Γεωργία, Ρουμανία, Γερμανία, Ιταλία.
Εθνική Γυναικών: Στα αθόρυβα να κάνει την έκπληξη


Το γεγονός οτι η εθνική Γυναικών βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο κάνει την ομάδα, σε μια από τις σπάνιες φορές τα τελευταία χρόνια, να συμμετάσχει σε μια διεθνή διοργάνωση χωρίς να λογίζεται στην παρέα των φαβορί για διάκριση. Κάτι που σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας Σάκη Κεχαγιά δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά αντίθετα όπως τόνισε αποτελεί κατά κάποιον τρόπο πλεονέκτημα για την ίδια την ομάδα. Το ελληνικό συγκρότημα θα μετέχει στον 1ο όμιλο του γυναικείου τουρνουά με αντιπάλους την Πορτογαλία, με την οποία κάνει πρεμιέρα σήμερα, ενώ θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια με Ουγγαρία, Ρωσία, Τουρκία, Ολλανδία. Αρχικός στόχος της εθνικής είναι να βρεθεί εντός της τετράδας που προκρίνεται στην επόμενη φάση, και από κει και πέρα να παλέψει για το καλύτερο δυνατό στα προημιτελικά. Σύμφωνα τον Σάκη Κεχαγιά, η ομάδα θα πρέπει να δει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, χωρίς σε πρώτη φάση να μιλάει για στόχους που αφορουν κατάκτηση συγκεκριμένης θέσης, μετάλλια κ.λπ. «Πρέπει να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όπου μας βγάλει. Στον όμιλό μας έχουμε πολύ ικανούς αντιπάλους και τα πάντα είναι πιθανό να συμβούν. Αγχος και πίεση σε τέτοιες διοργανώσεις υπάρχει πάντα, όμως δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Ελληνας προπονητής, που εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας. Ο ίδιος διευκρίνισε πως ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει η Αντιγόνη Ρουπέση την καθιστά προς το παρόν αμφίβολη για την πρεμιέρα κόντρα στην Πορτογαλία, ωστόσο αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί στη συνέχεια.

  • Την εθνική γυναικών αποτελούν: Ελενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Ιωάννα Χυδηριώτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Αλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Χριστίνα Κότσια, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη.
  • Στον άλλο όμιλο θα μετέχουν: Κροατία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Σερβία, Γερμανία.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χάλκινο «νταμπλ» η Πλατανιώτη (2022-06-23 00:00:00.0)
Στην Τεργέστη με βλέψεις για Τόκιο η Εθνική γυναικών (2021-01-19 00:00:00.0)
Βατή κλήρωση για τους άνδρες, δύσκολη για τις γυναίκες (2020-02-13 00:00:00.0)
Τελευταία τεστ για τις Εθνικές ανδρών και γυναικών (2020-01-03 00:00:00.0)
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ (2017-05-20 00:00:00.0)
Θετικός απολογισμός (2015-07-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ