Τρίτη 12 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μεγαλώνουν οι αναμονές για χειρουργεία στο «Θριάσιο»

Κλειστές χειρουργικές αίθουσες, μεγάλη αναμονή και ταλαιπωρία των ασθενών. Αυτές είναι οι συνέπειες από την παλαιότητα και μη αντικατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «Θριάσιο», λόγω της ανεπαρκούς κρατικής χρηματοδότησης προς το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα «Θριασίου» Νοσοκομείου, τα περισσότερα αναισθησιολογικά μηχανήματα (5 από τα 7) λειτουργούν οριακά εδώ και πολύ καιρό, ενώ είναι χωρίς επίσημο service από τον Ιούνη του 2014. Παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες, τίθενται περιοδικά εκτός λειτουργίας ή λειτουργούν σε επίπεδο κάτω του 70%. Επιπλέον, οριστικά εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί οι 6 από τις 8 οθόνες καταγραφής (monitors) της Μονάδας Μεταναισθητικής Φροντίδας.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, δεν έχει γίνει αντικατάσταση των μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί εκ νέου οι χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούν καθημερινά. Λειτουργούν μόλις 5 αίθουσες, ενώ θα μπορούσαν να λειτουργούν τουλάχιστον 7 - περισσότερες αν υπήρχε το αναγκαίο προσωπικό. Ετσι γίνονται λιγότερες χειρουργικές επεμβάσεις, μεγαλώνει η αναμονή των ασθενών, αυξάνονται οι πιθανότητες επιβάρυνσης της υγείας τους.

Την ίδια στιγμή, ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου «Θριάσιο» για το 2016 είναι μειωμένος κατά 3,5 εκατ. ευρώ (17,5 εκατ. το 2016, από 21 εκατ. ευρώ το 2015), με αντίστοιχη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Δηλαδή, θα επιδεινωθεί η συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, θα μεγαλώσουν οι ήδη υπάρχουσες ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, το Ιολογικό Τμήμα της Αιμοδοσίας του νοσοκομείου θα προβαίνει στον αντίστοιχο έλεγχο μόνο στις επίτοκες και σε πολύ επείγοντα περιστατικά.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους κατοίκους της περιοχής να διεκδικήσουν: Συντήρηση κι αντικατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρόσληψη του αναγκαίου μονίμου προσωπικού για να δοθούν όλα τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες και να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ