Τρίτη 12 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Θεατρική παράσταση από παιδιά για παιδιά

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή γονιών και παιδιών παρουσιάστηκε την Κυριακή η θεατρική παράσταση «Ορνιθοσκαλίσματα» παιγμένη από μικρά παιδιά. Το έργο είναι μια διασκευή του βιβλίου «Κοτοαποστολή» της συγγραφέως παιδικών βιβλίων Εύης Κοντόρα. Την εκδήλωση οργάνωσαν η Τομεακή Επιτροπή Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Καρδίτσας της ΚΝΕ.

Η Γραμματέας της ΤΟ Καρδίτσας της ΚΝΕ, Χρυσούλα Καραΐσκου, καλωσόρισε γονείς και παιδιά σε μια εκδήλωση, που σκοπό είχε να προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς, δημιουργίας, συλλογικότητας και χαράς στα παιδιά και στους μεγάλους. Και τόνισε: «Επιδιώκουμε και μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις να αναδείξουμε τόσο τα διαχρονικά μηνύματα της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, αλλά κυρίως να συμβάλουμε στην καλλιέργεια του αντιπολεμικού πνεύματος στα παιδιά, να μπορέσουν να προσεγγίσουν μέσα από την τέχνη και την κίνηση, το κείμενο και, βεβαίως, με την κατάλληλη παιδαγωγική στήριξη, ιδέες που στην εποχή μας είτε αποσιωπώνται είτε αφυδατώνονται από τις δομές της επίσημης ταξικής πολιτείας. Επιδιώκουμε, επίσης, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να αγκαλιαστούν όχι μόνο από τους κομμουνιστές, αλλά από τον καθένα που βιώνει τη σαπίλα της δαπανηρής ψυχαγωγίας που του προσφέρεται από τους εμπόρους των κενών πολιτιστικών αξιών. Θέλουμε να αναδείξουμε πως είναι εφικτό και επιβεβλημένο, οι γονείς να απαιτήσουν για τα παιδιά τους ποιοτική ψυχαγωγία που δε θα κοστίζει. Ως ΚΚΕ διεκδικούμε ολοκληρωμένα μέτρα και υποδομές, που ανατρέπουν τα αντικειμενικά εμπόδια, που υπάρχουν σήμερα στα νέα ζευγάρια να οργανώσουν τη δική τους ζωή, με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις. Οι νέοι και οι νέες πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα πότε θα αποκτήσουν οικογένεια, σε ποια ηλικία θα την αποκτήσουν, πότε και πόσα παιδιά θα κάνουν. Απαιτούνται μέτρα που στηρίζουν την οικογένεια».

Στη συνέχεια, ο Στέλιος Σαριδάκης, μέλος της ΤΕ Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ, ενημέρωσε για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα σημεία του που διαλύουν τα όποια δικαιώματα είχαν μείνει για τους νέους, καλώντας τους νέους γονείς να παλέψουν, για να μη γίνει νόμος αυτό το έκτρωμα και να συνταχτούν με το ΠΑΜΕ στις αγωνιστικές κινήσεις που ετοιμάζει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια πραγματική όαση χαράς, ξεγνοιασιάς, δημιουργίας των παιδιών! (2015-12-22 00:00:00.0)
Γιορτή για παιδιά στο Περιστέρι (2014-06-25 00:00:00.0)
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις για παιδιά (2014-06-14 00:00:00.0)
Γιορτές αλληλεγγύης με πρωταγωνιστές τα παιδιά (2013-12-24 00:00:00.0)
Από αύριο η γιορτή για τα παιδιά (2012-12-28 00:00:00.0)
Πρόγραμμα και για παιδιά (2006-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ