Παρασκευή 15 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Χιλιάδες παιδιά εκτός σπουδών

Σχεδόν οι μισοί από τους αιτούντες φοιτητές θα πάρουν τελικά μετεγγραφή για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες το βράδυ το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός αιτήσεων ήταν 9.930 και από αυτές μόλις 4.534 θα πραγματοποιηθούν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χιλιάδες παιδιά θα αναγκαστούν να μην αρχίσουν καν τις σπουδές τους επειδή οι οικογένειές τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο κόστος διαμονής σε άλλη πόλη ή θα πρέπει να ξαναπεράσουν τον «Γολγοθά» των πανελλαδικών εξετάσεων, πράγμα που σημαίνει έξοδα για φροντιστήρια κ.τ.λ. Ομως, και για τους 4.534 φοιτητές που κατάφεραν να μετεγγραφούν ξεκινά ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να προετοιμάσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετεγγραφής και να προμηθευτούν τα απαιτούμενα βιβλία ώστε να προετοιμαστούν για την εξεταστική που στις περισσότερες σχολές ξεκινάει σε τρεις μέρες!

Με ή χωρίς μετεγγραφή, χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, υποδομές, βιβλία, σίτιση, στέγαση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με χίλιους τρόπους πετάει τα παιδιά της εργατικής τάξης έξω από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στερώντας τους το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη μόρφωση. Η επίθεση είναι ολομέτωπη και η απάντηση φοιτητών και σπουδαστών οφείλει να είναι εφ' όλης της ύλης.

  • Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr στην οποία μπορούν να εισέλθουν οι ενδιαφερόμενοι με το όνομα χρήστη και τον κωδικό με τα οποία υπέβαλαν την αίτησή τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ