Παρασκευή 15 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Απειλές της «Αλ Κάιντα» κατά της Σαουδικής Αραβίας

ΡΙΑΝΤ.--

Μήνυμα στους υποστηρικτές της «Αλ Κάιντα» με στόχο την έναρξη εξέγερσης κατά της σαουδαραβικής μοναρχίας απηύθυνε χτες σε ηχητικό μήνυμά του ο Αϊμαν αλ Ζαουάχρι, επικεφαλής της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης (που έστησαν οι ιμπεριαλιστές) καλώντας τους υποστηρικτές του να ξεκινήσουν επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία με αφορμή τις εκτελέσεις 47 θανατοποινιτών, στις 2 του μήνα, μεταξύ των οποίων πολλές δεκάδες τζιχαντιστές και ο Σαουδάραβας Σιίτης ιερωμένος Νιμρ αλ Νιμρ που ήταν από τους έντονους επικριτές των σαουδαραβικών αρχών και του οποίου η εκτέλεση προκάλεσε την ανάσχεση των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων Σαουδικής Αραβίας - Ιράν.

Το πρώτο οκτάλεπτο ηχητικό μήνυμα του Ζαουάχρι έχει τίτλο «Οι Αλ Σαούντ, δολοφόνοι των Μουτζαχεντίν» και καλεί τους υποστηρικτές της οργάνωσης να επιτεθούν «στα συμφέροντα του συνασπισμού των Σταυροφόρων - Σιωνιστών κάθε φορά που είναι δυνατό» και κυρίως στη Σ. Αραβία. Πέρα από το οκτάλεπτο μήνυμα, ακολούθησαν άλλα δύο ηχητικά μηνύματα εκ των οποίων το ένα είχε διάρκεια 24 λεπτών και ήταν το όγδοο επεισόδιο «κηρύγματος περί Ισλαμικής Ανοιξης» με το κέντρο βάρους να εστιάζεται στη ΝΑ Ασία και ιδιαίτερα στην Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες. Το τρίτο ηχητικό μήνυμα του αρχηγού της Αλ Κάιντα καταδικάζει το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο της Συρίας θεωρώντας πως πρόκειται για «μία από τις προσπάθειες της σαουδαραβικής μοναρχίας να διαστρεβλώσει το μονοπάτι του ιερού πολέμου γενικότερα και ειδικότερα στην περιοχή του Λεβάντε».

Συνάντηση Κέρι - Τζουμπέιρ

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων της «Αλ Κάιντα», ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, συνάντησε τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Αντελ αλ Τζουμπέιρ, στο Λονδίνο σε σχέση με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Γενεύη. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κρίση των σχέσεων Σ. Αραβίας και Ιράν, εκφράζοντας αφενός υποκριτικά την άποψη ότι «οι χώρες της περιοχής δεν θα πρέπει να επεμβαίνουν η μία στα εσωτερικά της άλλης», από την άλλη, εξέφρασε την προθυμία να αποκλιμακωθεί η ένταση στις σχέσεις αμφοτέρων χωρών «με τη δύναμη της διπλωματίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ