Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Φλερτάροντας με την αποξένωση

Σκηνή από την ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Συνηθισμένοι άνθρωποι»
Σκηνή από την ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Συνηθισμένοι άνθρωποι»
Βασισμένη σε μυθιστόρημα της Τζούντιθ Γκεστ, είναι η ταινία «Συνηθισμένοι άνθρωποι», με την οποία κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Σ' ένα προάστιο του Σικάγο, ο Κάλβιν Τζάρετ, η γυναίκα του Μπεθ και ο γιος τους Κόνραντ προσπαθούν να ξαναβρούν το ρυθμό της ζωής τους, μετά τον πνιγμό του μεγαλύτερου γιου τους, Μπακ. Ο Κόνραντ, που είχε σαν ίνδαλμα το μεγαλύτερο αδελφό του, νιώθει υπεύθυνος για το ατύχημα και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Αποπειράται ν' αυτοκτονήσει και κλείνεται σε νευρολογική κλινική. Και όταν βγει, όμως, και αποφασίσει να αρχίσει, παρ' όλες τις πληγές, μια νέα ζωή, τότε τα πράγματα στην οικογένειά του θα έχουν αλλάξει. Η μητέρα του, που είχε αδυναμία στο γιο που χάθηκε, δε θέλει να της θυμίζουν όσα έχουν συμβεί και είναι ανίκανη να συμπαρασταθεί στον Κόνραντ. Ο πατέρας του έχει ενδιαφέρον μόνο για τις επιχειρήσεις του και το παιδί ξαφνικά θα βρεθεί σ' ένα ξένο περιβάλλον, στο οποίο και οι γονείς ζουν σαν δύο ξένοι. Μια δραματική ταινία γύρω από την αδυναμία της ανθρώπινης επικοινωνίας, που οδηγεί μια οικογένεια στη διάλυση, παρότι ο χαμός του γιου, τους έχει χτυπήσει όλους αλύπητα. Η ταινία τιμήθηκε με τέσσερα Οσκαρ, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και δεύτερου ανδρικού ρόλου (Τίμοθι Χάτον). Παίζουν οι Ντόναλντ Σάδερλαντ, Μέρι Τάιλερ Μουρ, Τζουντ Χιρς και Τίμοθι Χάτον (ΝΕΤ 22.00).

«Ροβινσώνας Κρούσος». Ενδιαφέρουσα μεταφορά του «Ροβινσώνα Κρούσου» στην οθόνη, στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Κάλεμπ Ντισάνελ. Ηρωας της ταινίας είναι ένας έμπορος σκλάβων. Οταν το πλοίο του Ροβινσώνα Κρούσου ναυαγεί, τότε θα βρεθεί παγιδευμένος σ' ένα έρημο νησί. Υστερα από τις άκαρπες προσπάθειες να επιστρέψει στην πατρίδα του, θα παλέψει σκληρά να δαμάσει την άγρια φύση, να συνυπάρξει με τους ιθαγενείς και να δημιουργήσει τη δική του ζωή στο νησί. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Κρούσος θα βρει τρόπο να γυρίσει στις χώρες του πολιτισμού και τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με μιαν άλλη πραγματικότητα. Παίζουν οι Αντονι Κουίν, Αντε Σαπάρα και Ελβις Πλέιν (ΕΤ-3 22.00).

«Φλερτ». Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Χαλ Χάρτλεϊ. Τρεις ιστορίες με επίκεντρο το φλερτ, που διαδραματίζονται σε τρεις μεγαλουπόλεις, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο και το Τόκιο. Τρεις άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο δίλημμα για το μέλλον των ερωτικών τους σχέσεων. Μια ταινία για το φλερτ και τις διαπροσωπικές σχέσεις, που η κάθε μία καταλήγει σ' έναν πυροβολισμό χωρίς θανάσιμα αποτελέσματα και στην αίσθηση της εγκατάλειψης. Παίζουν Μπιλ Σέιτζ, Μάρτιν Ντόνοβαν, Χάνα Σάλιβαν και Κάρεν Σίλας (ΕΤ-1 23.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ