Σάββατο 16 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Πρόταση που δεν διατυπώθηκε τυχαία»

Την έντονη αντίδραση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) προκάλεσε η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδη, να πληρώνουν οι γονείς την αύξηση των διδακτικών ωρών στα σχολεία. Υπενθυμίζεται πως οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από αυτές τις προτάσεις, ανάγκασαν τον υπουργό Παιδείας να πάρει εκ των υστέρων αποστάσεις.

«Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν διατυπώνεται τυχαία, ούτε αποτυπώνει προσωπικές απόψεις, αλλά εκφράζει βαθύτερες σκέψεις που μπορεί να τεθούν προς συζήτηση και στο λεγόμενο διάλογο για την Παιδεία. Εξάλλου, πολλές φορές ακούσαμε από επίσημα χείλη, "γιατί να μη βοηθήσουν οι γονείς που έχουν την οικονομική δυνατότητα στα οικονομικά του σχολείου;"», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΑΣΓΜΕ που καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες να καταδικάσουν αυτά τα σχέδια του υπουργείου και να μη δεχτούν την οριστική διάλυση του δωρεάν και δημόσιου σχολείου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η αλήθεια είναι ότι ο Τριανταφυλλίδης αναλαμβάνει το ρόλο του λαγού για την κυβέρνηση. Ανοίγει ένα ζήτημα, στο πλαίσιο ενός διαλόγου, καλλιεργώντας στην ουσία το έδαφος, ώστε σε άλλη φάση, να υλοποιηθούν στην πράξη τέτοιες πρακτικές οι οποίες, έτσι κι αλλιώς, είναι συμβατές και φιλικές προς το σχολείο της αγοράς και των επιχειρηματιών που περιγράφεται μέσα από τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και με το οποίο συμφωνεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ