Σάββατο 16 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Επίθεση σε στρατόπεδο

MOΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Πολύνεκρη επίθεση σε στρατόπεδο της Αφρικανικής Ενωσης στην πόλη Ελ Αντε της νοτιοδυτικής Σομαλίας, κοντά στα σύνορα με την Κένυα, πραγματοποίησαν χτες στις 4.00 π.μ. δεκάδες Σομαλοί τζιχαντιστές της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ», καταφέρνοντας, σύμφωνα με δηλώσεις τους, να σκοτώσουν 63 Κενυάτες στρατιώτες και να λεηλατήσουν τη βάση, παίρνοντας πολεμικό υλικό, εξοπλισμό και οχήματα.

Η επίθεση των τζιχαντιστών και οι συγκρούσεις τους με Κενυάτες στρατιώτες - μέλη της αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης (ΑΕ) στη Σομαλία κράτησε περίπου τρεις ώρες. Η επιχείρηση ξεκίνησε με την πυροδότηση εκρηκτικών με τα οποία είχαν παγιδεύσει όχημα σε φράκτη του στρατοπέδου και εξελίχθηκε με τη χρήση εκτοξευτήρων χειροβομβίδων και ρουκετών στο χώρο της βάσης. Τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα μαρτυρίες κατοίκων της νοτιοδυτικής πόλης Ελ Αντε, όπου βρίσκεται το παραπάνω στρατόπεδο της ΑΕ, υποστήριξαν ότι τελικώς αυτό κατελήφθη από τους τζιχαντιστές.

Εκπρόσωπος του κενυατικού στρατού αρκέστηκε να επιβεβαιώσει την επίθεση των τζιχαντιστών, αποφεύγοντας εντούτοις επιμελώς να κάνει απολογισμό των θυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ