Κυριακή 17 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ποιους εκπροσωπούν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ;

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ προσήλθαν πρόθυμα στον κοινωνικό διάλογο, για να συμφωνήσουν στην ουσία με τα νέα μέτρα. Και βρήκαν την ευκαιρία να ζητήσουν «να αναθεωρηθεί ο αυθαίρετος δεκαπλασιασμός για τον καθορισμό ανώτατου πλαφόν και να εξεταστεί μια νέα κλίμακα πολλαπλασιαστή από 4 έως 10 για εισοδήματα από 20.000 ευρώ και άνω» (ΕΣΕΕ) και επίσης να διαπιστώσουν ότι «τα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα άνω των 15.000 - 20.000 ευρώ (...) υφίστανται σημαντικές επιβαρύνσεις ως προς το σύνολο των ετήσιων εισφορών που καλούνται να πληρώσουν (...) θα πρέπει να υπάρξει μια φθίνουσα κλιμάκωση ώστε να μη δημιουργούνται αντικίνητρα ασφάλισης και δήλωσης πραγματικών εισοδημάτων. Το πλαφόν που υπολογίζεται στο 10πλάσιο του κατώτατου μισθού (σ.σ. για 5.860 ευρώ μηνιαίο εισόδημα μιλάνε!!!) είναι όχι μόνο αυθαίρετα υψηλό αλλά και καταστροφικό για τις επιχειρήσεις και πρέπει να αναπροσαρμοστεί» (ΓΣΕΒΕΕ).

Η ΕΣΕΕ πήγε και παρακάτω: Πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης των εισφορών, όσων παρουσιάζουν εισοδήματα από 28 έως 74 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Με κάτι τέτοια, η απορία είναι προφανής: Με τις συνέπειες του ν/σ για τις εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενων, που δεν έχουν δει ούτε στο όνειρό τους τέτοια εισοδήματα, θα ασχοληθούν; Και η απάντηση έρχεται αβίαστα: Δεν πρόκειται.

Η βασική αγωνία τους είναι να μην πληγεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία λίγων μεσαίων επιχειρήσεων από τις «υπέρογκες» ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. Και αυτό επιβεβαιώνεται και με τις θέσεις τους για το Ασφαλιστικό κι ας επιχειρούν να θολώσουν τα νερά. Γι' αυτό οι συνδικαλιστικές ηγεσίες βρίσκονται απέναντι, είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντα των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ