Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Πρασίνισε» ο Γιαννούλης

Μπορεί η χτεσινή ημέρα (Παρασκευή και 13) για τους προληπτικούς να μην ενδείκνυται για συμφωνίες και αποφάσεις, όμως φαίνεται πως στον Παναθηναϊκό δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Ετσι από χτες ο Γιάννης Γιαννούλης αποτελεί τη δεύτερη φετινή μετεγγραφή των «πρασίνων». Ο 25χρονος διεθνής σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 2+1 χρόνων με αποδοχές περίπου 180 εκατομμύρια δραχμές ετησίως. Προηγουμένως ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να εξαγοράσει την «ελευθερία» του παίκτη, πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Ιουλίου, καταβάλλοντας 50 εκατομμύρια δραχμές στον ΠΑΟΚ - όπως όριζε η ρήτρα του συμβολαίου του - και στη συνέχεια επικύρωσε μία... συμφωνία, που είχε επιτευχθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Η ολοκλήρωση του θέματος «σκόνταφτε» στην έγκριση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, η οποία επισήμως δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Ο νεαρός διεθνής μετά τη συμφωνία του τόνισε ότι δεν ξεχνάει τον ΠΑΟΚ που ανδρώθηκε αθλητικά και για αυτό θα κρατήσει τις ωραίες αναμνήσεις, ενώ για τον Παναθηναϊκό επισήμανε ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών. Μαζί με τη συμφωνία τους με τον Γιαννούλη, οι πρωταθλητές ανακοίνωσαν και την οριστικοποίηση της απόκτησης του 17χρονου διεθνούς (με τις Εθνικές Παίδων και Εφήβων) φόργουορντ (2,01), Μάκη Θέου από τον ΔΑΣ Ανω Λιοσίων.

Στο μεταξύ, «πολύ καλή για να είναι αληθινή», χαρακτήρισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, τη φήμη που κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης και σύμφωνα με την οποία, ο Αρβιντας Σαμπόνις (είναι ελεύθερος) αποτελεί μεταγραφικό στόχο των «πρασίνων».

  • Από Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις στα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Ο Ντράγκαν Σάκοτα έχει φανερώσει την προτίμησή του προς τον Μπούλοκ της Βερόνα, ενώ από πλευράς ΑΕΚ υπάρχει η... καβάτζα του Τόλμπερτ. Κάτι οι επικείμενες συζητήσεις με τη διοίκηση της ΠΑΕ για την πώληση ή μη του πακέτου των μετοχών στους νέους διοικούντες το ποδοσφαιρικό τμήμα, κάτι οι διαπραγματεύσεις που θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα για τα χρήματα που θα αποκομίσει η ομάδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού, μεταθέτουν τις όποιες εξελίξεις για την επόμενη βδομάδα.
  • Εντείνονται τα σενάρια εξ Ιταλίας που φέρουν τον Πέταρ Ναουμόσκι κοντά στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με ιταλικό σάιτ ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που βρίσκεται τούτη τη στιγμή πιο κοντά στον Πέταρ Ναουμόσκι. Μάλιστα, οι Ιταλοί προχωρούν ακόμη περισσότερο επισημαίνοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταθέσει εδώ και καιρό πρόταση 700.000 δολαρίων.
  • Με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Χρήστο Ταπούτο που πέτυχε 48 πόντους, η Εθνική ομάδα των νέων δε δυσκολεύτηκε να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε και της Γεωργίας με 111-91 παραμένοντας στην κορυφή του Α` ομίλου με 4 βαθμούς. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 36-21, 61-42, 85-64, 111-91 ΕΛΛΑΔΑ: Σακελλάριου, Ζήσης 20, Κοσσένας, Ταπούτος 48, Μισιακός 21, Σπανούλης 16, Σταυρουλάκης, Κοντοστάνος, Κοτίνης 2, Μπελλής 2, Γεωργιάδης, Καϊμάκογλου 2.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ