Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας

Πανό του ΜΑΣ στα Προπύλαια την περασμένη Δευτέρα
Πανό του ΜΑΣ στα Προπύλαια την περασμένη Δευτέρα
Μπλόκο στο προμελετημένο ασφαλιστικό έγκλημα στήνουν σήμερα Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, μιας και η επίθεση στο Ασφαλιστικό δεν εξαιρεί κανέναν, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο να έρχεται να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση. Για την ίδια μέρα έχουν προγραμματιστεί πολύμορφες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, με παρεμβάσεις σε διοικήσεις Ιδρυμάτων και σε κυβερνητικούς φορείς.

Για τη σημερινή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα αποφάσεις έχουν πάρει οι εξής Σύλλογοι: ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Ιστορικό - Αρχαιολογικό, Τουρκικών Σπουδών, Φιλοσοφική, Φυσικό, Μαθηματικό, Βιολογικό, ΣΕΜΦΕ, Πληροφορική, Νοσηλευτική ΑΕΙ, Οδοντιατρική, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΓΤΚΣ, Νοσηλευτική ΤΕΙ, Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ, Μηχανολόγοι - Μηχανικοί ΕΜΠ, Φοιτητική Εστία Αθηνών, Νέα Φοιτητική Εστία ΕΜΠ.

«Η επίθεση στο παρόν και το μέλλον μας πρέπει να πάρει απάντηση. Δε θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν το μέλλον! Το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους. Δεν ανεχόμαστε οι κόποι μας για να πάρουμε το πτυχίο μας και να δουλέψουμε στο επάγγελμα που επιλέξαμε να πάνε "στράφι". Σαρώνεται ό,τι είχε μείνει όρθιο από τα εργασιακά μας δικαιώματα, καθώς εμείς θα μπαίνουμε με το νέο σύστημα στη δουλειά επί της ουσίας χωρίς δικαιώματα», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. «Δεν είναι "ρεαλιστικό" ούτε σύγχρονο, το 2016, με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας, να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια και βάλε... για να πάρουμε μια σύνταξη - φιλοδώρημα ούτε 384 ευρώ, 1 στους 2 νέους να είναι άνεργος και ανασφάλιστος. Για την Κοινωνική Ασφάλιση χύθηκε το αίμα χιλιάδων σε σκληρούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μιλάμε για τον ιδρώτα και τους κόπους των γονιών και των παππούδων. Τα παραμύθια ότι οι αλλαγές γίνονται για τη "βιωσιμότητα" των Ταμείων ακούγονται απ' όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Κάθε φορά οι κυβερνήσεις άδειαζαν τα Ταμεία, δίνοντας ζεστό χρήμα σε επιχειρηματίες. Μόνο τα τελευταία 4 χρόνια, πάνω από 16 δισ. ευρώ έχουν "κουρευτεί" από τα αποθεματικά των Ταμείων των εργαζομένων, για να πληρώσουν τα σπασμένα για ένα χρέος που δε δημιούργησαν. Θα επιτρέψεις αυτό το έγκλημα;», υπογραμμίζει το ΜΑΣ.

Την ίδια στιγμή, ο ένας μετά τον άλλο Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Μέχρι χτες αποφάσεις είχαν πάρει οι εξής Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι: ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Εστία Πολυτεχνείου Χανίων, Σύλλογος ΤΕΙ Χανίων, ΣΤΕΦ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, Νοσηλευτική ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Μαθηματικό Αθήνας, ΤΕΑΠΗ Αθήνας, ΠΤΔΕ Αθήνας, Ιστορικό - Αρχαιολογικό Αθήνας, Νοσηλευτική ΑΕΙ Αθήνας, Οδοντιατρική, Τουρκικών Σπουδών Αθήνας, ΣΕΥΠ Αθήνας, Νέα Φοιτητική Εστία Αθηνών, Νέα Φοιτητική Εστία Αθηνών, Φαρμακευτική Πάτρας, Μαθηματικό Πάτρας, Εστία Πάτρας, ενώ στη Θεσσαλονίκη αποφάσεις έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Μαθηματικού, Φυσικού, Γεωλογικού, Γαλλικού και Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ