Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Βόιτσεκ» του Γκέοργκ Μπίχνερ στο ΚΘΒΕ

Από τις πρόβες του έργου
Από τις πρόβες του έργου
Την Παρασκευή 29 Γενάρη, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του έργου - σταθμού του γερμανικού θεάτρου «Bόιτσεκ» του Γκέοργκ Μπίχνερ, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη. Ο «Bόιτσεκ», αν και γράφτηκε το 1836, επηρέασε όσο λίγα έργα το θεατρικό τοπίο του 20ού αιώνα. Και είναι η πρώτη φορά που ολόκληρο το αυθεντικό κείμενο - δηλαδή και τα τέσσερα σχεδιάσματα του Μπίχνερ - παρουσιάζεται σε ενιαία παράσταση, σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, ειδικά για την παράσταση.

Ο «Bόιτσεκ» είναι ένα έργο για τους καταπιεσμένους, τους προλετάριους, τους αδικημένους. Ενα έργο για τον έρωτα μέχρι το φόνο και την αυτοκτονία. Ο Βόιτσεκ είναι ένας ήρωας αρχέτυπο για τον 20ό αιώνα. Είναι ο προφήτης μιας στρατιάς κολασμένων που επελαύνει μέσα στον εφιάλτη του μέλλοντος. Ο «Bόιτσεκ» είναι ένα θεατρικό έργο με τουλάχιστον δέκα διασκευές για τον κινηματογράφο, για την όπερα και για κόμικς.

Οι παραστάσεις δίνονται Τετάρτη στις 18.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00. Τα εισιτήρια κοστίζουν 13 ευρώ για πλατεία, 10 για εξώστη, ενώ για φοιτητές και άτομα άνω των 65, 8 ευρώ. Στις λαϊκές παραστάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης η γενική είσοδος ανέρχεται στα 5 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ