Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα το φεστιβάλ - αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ

Σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα του 8ου Γυμνασίου Αθηνών

Σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιείται το 1ο φεστιβάλ του Φοιτητικού Συλλόγου Τουρκικών Σπουδών «Ναζίμ Χικμέτ» στο κινηματοθέατρο «Ιριδα» (Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας 55) από τις 12 μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Το φεστιβάλ, που γίνεται σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα του 8ου Γυμνασίου Αθηνών, βασίζεται σε αφιέρωμα στον μεγάλο Τούρκο επαναστάτη ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, με τίτλο «Ναζίμ Χικμέτ, ένα όνομα που γίνεται μουσική και κόσμος». Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή της «Τάνια», απόσπασμα από το πιο σημαντικό έργο του Χικμέτ, «Ανθρώπινα τοπία της πατρίδας μου», το οποίο γράφτηκε στη φυλακή. Η «Τάνια» δεν είναι άλλη από τη θρυλική κομσομόλα Ζόγια Κοσμοντεμιάνσκαγια, η οποία, κρατώντας ηρωική στάση απέναντι στα βασανιστήρια των Γερμανών ναζί, έδωσε τη ζωή της στο μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο καθηγητής του Τμήματος Κυριάκος Ν. Πατραγάς, η διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου, Δήμητρα Παπαζαφειράτου, και θα ακολουθήσει ομιλία από τον πρόεδρο του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου, Φίλιππο Πόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ