Παρασκευή 22 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δίνουμε αγώνα επιβίωσης!

Δηλώσεις συνδικαλιστών από τις Ομοσπονδίες των Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας

Με δήλωσή του, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας σημειώνει: «Εδώ στον κόμβο Νίκαιας οι Ενωτικές Ομοσπονδίες έστησαν το αγωνιστικό μετερίζι της μικρομεσαίας αγροτιάς με χιλιάδες τρακτέρ, γεγονός που εκφράζει το μέγεθος του προβλήματος που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που τους ξεκληρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης, το μνημόνιο και η νέα ΚΑΠ.

Ταυτόχρονα όμως δείχνει την αποφασιστικότητα που υπάρχει στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, ώστε να αντιπαλέψουμε αυτά τα μέτρα, να σταματήσουμε την επίθεση που δεχόμαστε, στην πορεία να την ανατρέψουμε, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες που και σήμερα βρέθηκαν εδώ για να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η μαχητική και μαζική συμμετοχή των χιλιάδων τρακτέρ από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας θα δώσει το έναυσμα, ώστε και τις επόμενες μέρες να δυναμώσει κι άλλο το μπλόκο, να γίνει ένα μπλόκο που θα παίξει βασικό ρόλο στη συσπείρωση των μπλόκων σ' όλη την Ελλάδα, στην προώθηση των αιτημάτων μας, στη διεκδίκηση και τη νίκη».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου ότι οι αγρότες «πρέπει να πιουν αυτό το πικρό ποτήρι», ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε:

«Οι αγρότες που κατεβαίνουν σήμερα στο μπλόκο και μαζί τους χιλιάδες άλλοι, δεν θέλουν να το πιουν αυτό το ποτήρι. Μας σκοτώνουν με την ΚΑΠ. Μας σκοτώνουν με τα φορολογικά. Μας σκοτώνουν με το Ασφαλιστικό, με τις τιμές μας εξοντώνουν, τώρα μας λένε να πεθάνουμε και βιολογικά. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι και γι' αυτό βγαίνουμε στο δρόμο με ενότητα ενάντια στην ΚΑΠ, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, για τα φορολογικά, για τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, για σύνδεση της ενίσχυσης με την παραγωγή, για ΕΛΓΑ 100% δημόσιο, για να μπορούμε να ζήσουμε.

Δεν συμφωνούμε - και είναι αυτά που μας χωρίζουν - μ' αυτά που λένε διάφοροι για κατ' επάγγελμα αγρότες που αυτοί θα πληρώνουν με 13% και τους άλλους να τους ξεκληρίσουμε. Δεν συμφωνούμε μ' αυτήν την άποψη καθώς κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι αγρότες κάνουν και μια άλλη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα, εξαιτίας της πολιτικής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής. Και της προηγούμενης ΚΑΠ και της σημερινής ΚΑΠ».

Τέλος, ο Κώστας Τζέλλας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σε δήλωσή του σημειώνει: «Σήμερα η συμμετοχή του κόσμου είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Δεν περιμέναμε ούτε εμείς οι ίδιοι τέτοια συμμετοχή. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάναμε οι Ομοσπονδίες και βέβαια τα μεγάλα προβλήματα που έβγαλαν τον κόσμο έξω για να παλέψουμε να μην περάσουν αυτά τα μέτρα τα οποία θεωρούμε ότι θα σβήσουν το 80-90% των αγροτών.

Ζητάμε ΟΓΑ για όλους καθώς ήδη το 50% των αγροτών αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως είναι τώρα και βέβαια δεν έχουν και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να σφραγιστούν τα βιβλιάριά τους για να έχουν άμεση πρόσβαση όσον αφορά την υγεία και βέβαια να δοθεί λύση σε όλα τα άλλα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τον αγροτικό χώρο τα τελευταία χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ