Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο ναυάγιο με 5 νεκρούς

Νέο ναυάγιο με πέντε νεκρούς και δέκα ακόμα να αγνοούνται στα ανοικτά της Τουρκίας. Το ναυάγιο συνέβη όταν το σκάφος με το οποίο προσπαθούσαν να περάσουν στις ελληνικές ακτές βυθίστηκε. Ψαράδες του Αϊδινίου που εντόπισαν τις επιπλέουσες σορούς, ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές. Η τουρκική Ακτοφυλακή διέσωσε έναν πρόσφυγα, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, και περιμάζεψε τις πέντε σορούς. Σύμφωνα με την κατάθεση του διασωθέντος, στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 16 άτομα από τα οποία τα δέκα αγνοούνται.

Την ίδια ώρα, στη βορειοδυτική επαρχία του Μπαλικεσίρ, 28 μετανάστες και 12 διακινητές συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις κοντά στις ακτές του Αϊβαλίκ. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάσχεσαν ένα μηχανοκίνητο σκάφος και οχτώ αυτοκίνητα - μεταξύ των οποίων και δύο ταξί - με τα οποία οι διακινητές μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες για να περάσουν στη Λέσβο. Από τις αρχές του 2016, οι αρχές της Τουρκίας έχουν συλλάβει 24 διακινητές.

Επίσης, στους 10 ανέρχονται οι αγνοούμενοι μετανάστες από το ναυάγιο στην Καλόλιμνο την περασμένη Παρασκευή, καθώς, όπως έγινε γνωστό χτες, αγνοούνται άλλος ένας άνδρας και ένα παιδί. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 27 από τις 35 σορούς που ανασύρθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής. Από χτες το πρωί, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν από το περασμένο Σάββατο στην περιοχή βορειοανατολικά της νησίδας, κλιμάκιο δυτών του Λιμενικού επιχειρούσε ώστε να προσεγγίσει το βυθισμένο ξύλινο ιστιοφόρο, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν στο εσωτερικό του υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα. Τελικά, η έρευνα είχε αρνητικά αποτελέσματα.

Και στο Φαρμακονήσι, από χτες που βελτιώθηκε ο καιρός, σκάφος της Frontex ερευνά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς διασωθέντες του ναυαγίου της Παρασκευής μιλούν για δύο έως τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, που αγνοούνται, καθώς επέβαιναν στην ξύλινη λέμβο μαζί με τους 41 διασωθέντες και τους οκτώ νεκρούς (έξι παιδιά και δύο γυναίκες) που εντοπίστηκαν. Στο μεταξύ, άλλα δύο πτώματα, πιθανότατα προσφύγων, ξεβράστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Σάμο. Πρόκειται για τις σορούς δύο ανδρών που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Αντωνίου - Γαλάζιου, βορειοανατολικά του νησιού. Σημειώνεται ότι τρεις σοροί είχαν ανασυρθεί στο νησί και το περασμένο Σαββατοκύριακο, βόρεια του νησιού. Στις 16 Γενάρη είχαν περισυλλεγεί έξι σοροί βορειοανατολικά της Σάμου. Τότε, πρόσφυγας δήλωσε ότι μαζί με άλλα 16 άτομα επέβαινε σε λέμβο που ανατράπηκε και βυθίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ