Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πλήθος περιοδειών και εξορμήσεων για την Κοινωνική Ασφάλιση

Ξεχωριστή έμφαση σε χώρους κατάρτισης

«Οργώνουν» τους χώρους κατάρτισης ανά την Ελλάδα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, ανοίγοντας με τους σπουδαστές τη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, το ξεθεμελίωμα που επιχειρεί η κυβέρνηση, αλλά και τη σημασία της Κοινωνικής Ασφάλισης, που είναι ένα δικαίωμα του λαού που κατακτήθηκε μετά από αιματηρούς αγώνες. Τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ συζητούν με τους σπουδαστές τις επιπτώσεις που θα έχει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στη ζωή τους, καλώντας τους το επόμενο διάστημα, να οργανώσουν τον αγώνα τους με σκοπό να το αντιπαλέψουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις αίθουσες των εργαστηρίων του ΙΕΚ Περιστερίου, στο σχολικό συγκρότημα της Χωράφας περιόδευσε προχτές κλιμάκιο της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Ρήγα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που κάλεσε τους σπουδαστές να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 4ης Φλεβάρη, μαζί με την εργατική τάξη και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, για να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης που κατεδαφίζει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Δεκάδες περιοδείες έχουν ήδη γίνει στην Αττική, σε πολλά δημόσια ΙΕΚ και ΕΠΑΣ, ενώ οι περιοδείες και εξορμήσεις με την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό συνεχίζονται και σήμερα στα ΙΕΚ Γκράβας, Νέας Ιωνίας, Αιγάλεω και στην ΕΠΑΣ Νέου Ηρακλείου, ενώ την επόμενη βδομάδα περιοδεία θα γίνει και στην ΕΠΑΣ στου Ρέντη.

Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ και στην υπόλοιπη χώρα.

Δεκαπέντε περιοδείες είναι προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, όπου μέλη και στελέχη της ΚΝΕ εξορμούν από τις 8 το πρωί έως το απόγευμα σε χώρους εκπαίδευσης, κατάρτισης και εργασίας, καθώς και σε στέκια νεολαίας. Συγκεκριμένα, περιοδείες θα γίνουν στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Τμήματα των Οχημάτων, Εργων Υποδομής και Πληροφορικής, στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, στα ΕΠΑΛ Δημόκριτου, Αμπελοκήπων, Συκεών, Πολίχνης, Επανομής και στο 6ο ΕΠΑΛ Ευκλείδη (Νυχτερινό), στους ΟΑΕΔ στην Παπαναστασίου και στη Νεάπολη, στους μαθητευόμενους σπουδαστές του ΟΑΕΔ στη ΔΕΗ, στην εταιρεία OTS, στο Εμπορικό Κέντρο Cosmos και στο One Salonica Mal. Αλλες έντεκα περιοδείες είναι προγραμματισμένες για αύριο Παρασκευή: Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο Τμήμα της ΑΣΗ, στον ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου, στα ΙΕΚ Θέρμης και Μοναστηρίου, στα ΕΠΑΛ Καλαμαριάς και στα Νυχτερινά ΕΠΑΛ Κατερίνης και Σταυρούπολης, στις Εργατικές Κατοικίες Ξηροκρήνης, σε στέκια νεολαίας στην Επταπυργίου Συκεών και στον πεζόδρομο Καλαμαριάς και στον ΟΤΕ στην Καρόλου Ντηλ. Το πρόγραμμα περιοδειών της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ συνεχίζεται πλούσιο, με δεκάδες περιοδείες και τις επόμενες μέρες μέχρι και την Τετάρτη, παραμονή της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Αντίστοιχα, περιοδείες οργανώνονται και στις Θεσσαλικές πρωτεύουσες, όπου σήμερα στελέχη της ΚΝΕ θα επισκεφτούν το 1ο - 2ο ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στη Λάρισα, το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου, τα δημόσια ΙΕΚ Βόλου και Τρικάλων, το ΙΕΚ Νοσηλευτικής Τρικάλων καθώς και το ΤΕΦΑΑ. Ενώ αύριο και τις επόμενες μέρες περιοδείες θα γίνουν στο ΙΕΚ Νοσηλευτικής Λάρισας και στο 1ο ΙΕΚ Λάρισας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτική εξόρμηση της ΚΝΕ στη Θεσσαλία (2017-02-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-03-21 00:00:00.0)
Δραστηριότητες των Οργανώσεων της ΚΝΕ (2012-03-02 00:00:00.0)
Περιοδείες στη Δυτ. Μακεδονία (2012-01-25 00:00:00.0)
Περιοδείες σε χώρους κατάρτισης (2009-11-06 00:00:00.0)
Περιοδείες σε χώρους κατάρτισης (2009-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ