Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Τίποτα το σπουδαίο...

Μια βδομάδα σαν τις άλλες, λείπει κάτι δραματικά αξιόλογο κι ας παρουσιάζονται κάποιες ταινίες ως τέτοιες ενόψει των Οσκαρ... Πρεμιέρα απόψε για το μεταναστευτικό, βραβευμένο δράμα «Mediterranea» (2015), πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Ιταλο-αμερικανού «μικρομηκά» σκηνοθέτη Τζόνας Καρπινιάνο, για την οδύσσεια δύο μεταναστών από την Αφρική, που φτάνοντας στα ιταλικά παράλια έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες - και κάποιες μεμονωμένες ελπιδοφόρες στιγμές - στον ξένο τόπο. Σε μια Ευρώπη που σκιαγραφείται ως απατηλή Γη της Επαγγελίας. Ο σκηνοθέτης λέει: «Αυτό που κύρια με ενδιέφερε, είναι πώς η Ιταλία υποδέχεται τους μετανάστες. Για το ταξίδι των εκατοντάδων Αφρικανών που φτάνουν με βάρκες στις ακτές της Ιταλίας γνωρίζουμε αρκετά, αγνοούμε όμως τι ακολουθεί στη συνέχεια. Για μένα, αυτή ήταν η αφετηρία».

Οι ταινίες τρόμου ζουν και βασιλεύουν. 29 τίτλοι, ταινίες φρέσκες αλλά και σίκουελ περιμένουν τους φανατικούς του είδους θαυμαστές, το έτος 2016. Ανάμεσά τους και το αμερικάνικο θρίλερ τρόμου «The boy» (2016) του Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ, που κάνει πρεμιέρα απόψε. Επανέρχονται οι φριχτές κούκλες και η ηθοποιός Λορίν Κόαν, που μαθαίνει ότι το αγόρι που θα φροντίζει δεν είναι παρά μια πορσελάνινη κούκλα και ότι όστις δεν ακολουθεί τους συγκεκριμένους κανόνες, μπαίνει σε φασαρίες...

Η ελληνική ταινία της βδομάδας έχει τίτλο «Interruption» (2015) και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Ζώη. Το φιλμ κάνει απόψε πρεμιέρα στην Ελλάδα, μετά το βάπτισμα του πυρός στη Μόστρα της Βενετίας πέρσι. Σε μια μεταμοντέρνα θεατρική παράσταση της «Ορέστειας» του Αισχύλου στην Αθήνα, ξαφνικά καταλαμβάνουν τη σκηνή νεαρά σκουροντυμένα άτομα με όπλα, που καλούν εθελοντές από την πλατεία να πάρουν τη θέση των ηθοποιών. Η παράσταση συνεχίζεται, αλλά οι δυναμικές πια έχουν αλλάξει καθοριστικά...

Η σειρά αυτή άρχισε με το αμερικάνικο «μεικτό» καρτούν «Ο Αλβιν και η παρέα του» (2007), που ανέδειξε τα σκιουράκια Αλβιν, Σάιμον και Θίοντορ, σε ποπ είδωλα. Στο σίκουελ «Ο Αλβιν και η παρέα του 2» (2009) γνωρίζουμε και τις φοβερές σκιουρίνες. Στο «Ο Αλβιν και η παρέα του 3» (2011) οι ήρωες ναυαγούν σ' ένα έρημο νησί και τώρα στο «Ο Αλβιν και η παρέα του: Σκίουροι στο δρόμο» (2015), σε σκηνοθεσία Γουόλτ Μπέκερ, ο Ντέιβ και τα τρία σκιουράκια ετοιμάζονται για το μεγαλύτερό τους μέχρι σήμερα ταξίδι, ένα road trip που διασχίζει την Αμερική.

Τέλος, σήμερα βγαίνει στις αίθουσες και η νέα, μεταγλωττισμένη Μπάρμπι σε ρόλο δυναμικής γυμνάστριας, που μαζί με τις κολλητές της Τερέζα και Ρενέ μεταμορφώνονται σε μυστικούς πράκτορες επικίνδυνων αποστολών. «Barbie και οι Μυστικοί Πράκτορες» (2016) ο τίτλος.


ΚΡΙΤΙΚΗ: Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ