Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις στημένες με μεράκι

Μερικές κόκκινες σημαίες κι ένα πανό με το σύνθημα του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: «Να αλλάξουμε τη ζωή μας αλλάζοντας τον κόσμο». Φροντισμένα ταμπλό με εικόνες, κείμενα, σκίτσα, αποκόμματα από τον Τύπο. Τα θέματα σχετικά με τα προβλήματα και τις αγωνίες σχετικά με θέματα των νέων ανθρώπων: η παιδεία, τα ναρκωτικά, οι εργασιακές σχέσεις χωρίς δικαιώματα, με ανασφάλεια και περιπλάνηση, η ανεργία, το περιβάλλον, ο πόλεμος στη γειτονιά μας, η καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Εκθέσεις βιβλίου, ζωγραφικής και φωτογραφίας. Νεανικά μουσικά συγκροτήματα, χορευτικά και θεατρικά σχήματα που παρουσιάζουν τη δουλιά τους.

Ολα αυτά μπορεί να βρει κανείς στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα. Κι όλα στημένα αποκλειστικά με το μεράκι και τον ενθουσιασμό των μελών και των φίλων της Οργάνωσης.

Το Φεστιβάλ πέρασε φέτος από πολλές συνοικίες της Αθήνας και ολοκληρώνει τον κύκλο του στην πρωτεύουσα στο τέλος της βδομάδας, δίνοντας ραντεβού με χιλιάδες νέους και νέες για το τετραήμερο των εκδηλώσεων κορύφωσής του, το Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ βέβαια, συνεχίζονται όλο το καλοκαίρι σε πόλεις και χωριά όλης της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται:

Σήμερα Τρίτη

- Κηφισιά (στο άλσος), στις 8 μ.μ., για τα ναρκωτικά.

Αύριο Τετάρτη

- Ακαδημία Πλάτωνος - Κολωνός (πλατεία Αϊ - Γιώργη), στις 8 μ.μ., για τις εργασιακές σχέσεις. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι κλαδικοί τομείς της Οργάνωσης Αθήνας.

- Αγ. Παρασκευή (πλατεία Αϊ - Γιάννη), στις 8 μ.μ., για την παιδεία.

- Γιάννενα (Καλούτσιανη), στις 9.30 μ.μ., για τις εργασιακές σχέσεις.

Την Πέμπτη 19/7

- Χολαργός (άλσος Περικλέους), στις 8 μ.μ., για την παιδεία.

Παρασκευή 20/7

- Νέα Ιωνία (πεζόδρομος), στις 8 μ.μ., για τη διαδήλωση στη Γένοβα, το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών και το διεθνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ