Κυριακή 22 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πιστοί υπηρέτες των μονοπωλίων

Οι κούφιες υποσχέσεις και αναλήθειες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με κοροϊδία. Γι' αυτό προσχεδιάστηκε ο αποπροσανατολισμός, πριν 20 χρόνια, με τα υποκριτικά συνθήματα, εκμεταλλευόμενοι τον πόθο του λαού μας για αλλαγή. Οπως ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο. Περήφανα γηρατειά που τα ξυλοφόρτωσαν τα όργανα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και άλλα. Γηρατειά που έδωσαν πολλή πίστη σ' αυτά και τώρα νιώθουν ντροπή.

Δεν μπορεί να μη θεωρηθεί σαν καταράκωμα της αξιοπρέπειας η παράδοση Οτσαλάν. Ακόμα και η υπογραφή της κυβέρνησης για το μακελειό του γιουγκοσλάβικου λαού από το ΝΑΤΟ που σκότωσε γέρους και μωρά παιδιά. Δεν μπορεί να μείνουν απαρατήρητες οι πράξεις της κυβέρνησης με το ξεπούλημα επιχειρήσεων σε ιδιώτες με συνέπεια την αβεβαιότητα του λαού, προπαντός της νεολαίας μας που την οδηγούν να στρέφεται στο ρουσφέτι παρακαλώντας βουλευτές και άλλους κομματικούς παράγοντες για μια δουλιά.

Αυτή είναι η σοσιαλιστική κυβέρνηση που καταργεί κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων που κερδηθήκανε με αγώνες και αίμα, όπως το 8ωρο και το 5ήμερο και, πρόσφατα, το ασφαλιστικό. Ολες οι πράξεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δείχνουν τον πιο πιστό υπηρέτη των μονοπωλίων. Οι μαρτυρίες είναι πολλές, όπως το στάλσιμο στρατού στο Κόσσοβο και τη Βοσνία, και τώρα σχεδιάζει να φτιάξει μισθοφορικό στρατό για συμμετοχή στο στρατό της ΕΕ που θα χρησιμοποιείται για την καταστολή λαϊκών και εθνικών κινημάτων όπως στη Γιουγκοσλαβία.

Η πολιτική της κυβέρνησης μάς πάει αιώνες πίσω. Μας θυμίζει τα 400 χρόνια τούρκικης κατοχής με μονάδα το μετζίτι και φορολογία το δέκατο. Τώρα η κυβέρνηση μάς βάζει στην ΕΕ με μονάδα το Ευρώ και φορολογία ποσοστιαίες μονάδες.


Ηλίας Ευαγγέλου. Κρανιά Πρεβέζης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ