Κυριακή 22 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο δικομματισμός και η απάντηση του λαού

Τον καπιταλισμό πάντα τον εξυπηρετούσε ο δικομματισμός, οι σοσιαλδημοκράτες, οι νεοφιλελεύθεροι, οι οπορτουνιστές. Το αποδείχνουν περίτρανα οι εκλογές σε Ιταλία, Αγγλία, σ' όλο τον κόσμο, που τη Δημοκρατία την κάνουν δικτατορία και με το 20% κυβερνάνε το κόσμο. Το αποδείχνουν οι Γάλλοι και Γερμανοί σοσιαλιστές, που έγιναν βασιλικότεροι του βασιλιά.

Το αποδείχνει, τέλος, και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ περίτρανα, με την ψήφιση του «τρομονόμου», της ετεροδικίας κ.ά. Είναι δυνατόν 15 βουλευτές να ψηφίζουν νόμους για να κυβερνήσουν έναν ολόκληρο λαό; Στην αρχή το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα συνθήματα - ως γνωστόν - της Αριστεράς, ξεγέλασε το λαό και του πήρε την ψήφο του.

Σήμερα, η συντήρηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απειλεί το λαό, ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει, εκτός από το δικομματισμό. Εδώ και είκοσι χρόνια η Δεξιά και η «Αντιδεξιά», ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δηλαδή, το ίδιο βιολί παίζουν. «Θα γίνουμε Ευρωπαίοι, θα τρώμε με τα χρυσά κουτάλια, η δραχμή μας θα 'ναι ισχυρή, θα προστατεύονται τα σύνορά μας». ΟΝΕ και «ξερό ψωμί», ενώ παράλληλα πάνε να διαλύσουν σύνορα, κράτη, έθνη και να φέρουν τη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση.

Οι λαοί όμως ξύπνησαν, πέταξαν το «κουτόχορτο», τον εφησυχασμό. Απέκτησαν πείρα, γνώση, κρίση, κι ένιωσαν τη δύναμή τους. Αυτό μας λένε και οι τελευταίες δυναμικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις στη Σουηδία και αλλού στον κόσμο. Είδαν τα «καλά» της πολιτικής του δικομματισμού, τη φτώχεια, πείνα, ανεργία, ακρίβεια, υποκρισία, απάτη, διαπλοκή, υποτέλεια, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, καταστροφή του περιβάλλοντος. Και έτσι ο λαός δείχνει να ξεσηκώνεται, μαζί και κορυφαίοι επιστήμονες, πρυτάνεις πανεπιστημίων, διανοούμενοι, φορείς όλων των τάσεων φωνάζουν διαμαρτύρονται. «Ολοι αυτοί είναι άρρωστοι» λέει το ΠΑΣΟΚ, τρελάθηκαν και πρέπει να τους γιατρέψουμε. Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει «ως θεράπων ιατρός» και καλεί «αρχιάτρους» Αμερικάνους, Εγγλέζους και νοσηλευτικό προσωπικό από τη ΣΙΑ. Και η συνταγή που δίνουν, όπως πάντα, είναι λιτότητα, ναρκωτικά, τρομονόμος, κοινωνικός εκφυλισμός. Στη συνέχεια επιστρατεύονται τα ΜΜΕ, για πλύση εγκεφάλου και παραπληροφόρηση του λαού. Αυτή η συνταγή είναι πολύ καλά δοκιμασμένη και αποδίδει!

Οσοι δεν μπορούν να «γιατρευτούν» μ' αυτά, τότε χειροπέδες και λουκέτο, ο τρομονόμος καιροφυλακτεί. Ζωή, κίνηση, σκέψη, όλα παρακολουθούνται από ειδικούς (χαφιέδες), αλλά και από σύγχρονα μηχανήματα. Συγκεντρώσεις και πορείες όχι, φέρουν έμφραγμα.

Αυτά και ακόμη χειρότερα προωθούν οι κυβερνώντες για να γλιτώσουν από τον «εχθρό - λαό». Ομως, ο λαός, με την περηφάνια του και την πίστη του στο δίκιο και στην αλήθεια, θα κατέβει σε ανένδοτο αγώνα, για καλύτερες μέρες, για ν' αλλάξει τη συνταγή - πολιτική των σπετσέριδων γιατρών. Θα την αλλάξει για πολιτική λαϊκή, για μέτωπο δημοκρατικό, αντιιμπεριαλιστικό και είναι βέβαιο ότι θα το πετύχει.

Δ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ

Συνταξιούχος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ