Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Ανω Λιόσια έκαναν, χτες, εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Μαλτέζος», που δραστηριοποιείται στον κλάδο του μετάλλου. Η κινητοποίηση έγινε μετά από απόφαση που πήραν οι εργαζόμενοι σε Γενική τους Συνέλευση. Η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει τη μισθοδοσία του Δεκέμβρη και του Γενάρη, ενώ από τις αρχές του έτους έχει επιβάλει εκ περιτροπής εργασία στους 30 περίπου εργαζομένους στο εργοστάσιο. Παράλληλα, κλιμακώνει την τρομοκρατία, όπως καταγγέλλει το Παράρτημα Αθήνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.
  • Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι καθαρίστριες του αμαξοστασίου του ΟΑΣΑ στο Ελληνικό, καθώς η εργολάβος εταιρεία («LinkUp») τους χρωστάει δεδουλευμένα ακόμα και από το 2013. Το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής και περιχώρων καταγγέλλει ότι η εταιρεία εκβιάζει και από πάνω τις εργαζόμενες με απόλυση, βάζοντάς τες να υπογράφουν αποδείξεις πληρωμής για διπλάσια ποσά από αυτά που εισπράττουν! Με πρόταση των εργαζομένων και απόφαση του σωματείου, έγινε 48ωρη απεργία στις 31/1 και 1/2. Στο πλευρό των καθαριστριών βρίσκονται σωματεία και φορείς της περιοχής, οδηγοί του ΟΑΣΑ, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπως και η Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού - Αργυρούπολης.
  • Στο πλευρό των εργαζομένων στην επιχείρηση «MONDI», στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Εδώ και μία βδομάδα οι εργαζόμενοι κάνουν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για μειώσεις 15% στο μισθό και περικοπή μίας σειράς κατακτήσεων. Χτες, έκαναν 24ωρη απεργία και αύριο, Πέμπτη, θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία. Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη γενική απεργία, οργάνωσε επίσης συναντήσεις με τα επιχειρησιακά σωματεία στη «ΜΕΛ» και στην «Carton Pack», ενώ έκανε περιοδεία στο εργοστάσιο της «ΧΑΡΤΕΛ» και εξόρμηση στη βαθυτυπία «Χατζόπουλος». Τέλος, το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή συνδικαλιστών από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.
  • Σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας (1 μ.μ. - 4 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ (Μεσογείων 119) «προκειμένου να απαντήσουν στην ολιγωρία της διοίκησης και στη σκόπιμη αδιαφορία του ΥΠΕΝ που οδηγεί το ΙΓΜΕ με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό και τη διάλυση και τους εργαζόμενους στην απογοήτευση».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ