Κυριακή 7 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βασίλης Εφραιμίδης
Βασίλης Εφραιμίδης
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των ηρώων και παλικαριών του Κόμματος, καθώς και των συντρόφων ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΡΑΧΟΥ και ΣΑΚΗ ΑΥΤΖΗ προσφέρω 1.000 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ζίχνης Σερρών.

Ο αγώνας για τα οικονομικά του Κόμματος πρέπει να δοθεί δυναμικά από όλους μας, ώστε το Κόμμα μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του. Ως μέλος του Κόμματος θα ανταποκριθώ ανάλογα με τις δυνατότητές μου. Κάνω έκκληση να δώσουμε όλοι μας οικονομική βοήθεια από το υστέρημά μας, γιατί το Κόμμα έχει μονάχα εμάς.

Βερβεράκης Δημήτρης, ΚΟΒ Νέας Ζίχνης Σερρών

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ, κομμουνιστή, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, και της αδερφής μας ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ. Επίσης, σε όλους τους συγχωριανούς του παλιού Αγιονερίου Κιλκίς, που δώσανε τη ζωή στις εκτελέσεις, τις εξορίες, στην αναγκαστική προσφυγιά στις σοσιαλιστικές χώρες, τα θύματα που ανέρχονται σε 65 περίπου αγωνιστές, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης, τα εξής ποσά: 300 ευρώ ο Σολομωνίδης Νίκος, 500 ευρώ ο Σολομωνίδης Θεόδωρος και 500 ευρώ ο Σολομωνίδης Αλέκος του Δημητρίου.

***

ΦΩΤΟ

Για τον πολυαγαπημένο μας ΜΠΑΜΠΗ (ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ), στέλεχος του ΚΚΕ ο οποίος «έφυγε» πιστός στα ιδανικά του Κόμματος, 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η μητέρα του

***

ΦΩΤΟ

Σαν χτες πριν από πέντε χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μου σύζυγος και σύντροφος στη ζωή και τους αγώνες ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ του Ιωάννη. Το κενό που άφησε πίσω του για εμένα και τους γιούς μου είναι αδύνατον να αναπληρωθεί. Θα ζει όμως πάντα στο νου και την καρδιά μας. Η αγάπη του για τους κατατρεγμένους της γης και η μαχητικότητά του για την αλλαγή της κοινωνίας είναι για μας φάροι σε αυτές τις δύσκολες μέρες της Ελλάδας. «Είθε ο ήλιος του ΚΚΕ να λάμψει πάνω από την Ελλάδα», ήταν από τα τελευταία λόγια που έγραψε πριν φύγει.

ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ
Στη μνήμη του προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ - μέσω της ΚΟΒ ΟΤΕ - το κόμμα που υπηρέτησε όλα τα χρόνια της ζωής του.

Γεωργία Τσούμπα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ, αγωνιστή από το Σγουροκεφάλι του Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος συνελήφθη μέσα στο σπίτι του από ναζί κατακτητές και ντόπιους συνεργάτες τους στις 15/6/1943, στο μεγάλο μπλόκο της Κρήτης, και πέθανε φυλακισμένος στο ναζιστικό στρατόπεδο του Εμπενζε στην Αυστρία (παράρτημα του Μαουτχάουζεν), την άνοιξη του 1945, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική του Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Η κόρη του Καλλιόπη, τα εγγόνια του Νάσος και Γιώργος

***

ΦΩΤΟ

Στις 31 Γενάρη συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο σύντροφός μου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ. Στη μνήμη του προσφέρω, όπως έκανε και ο ίδιος πάντα, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω των ΚΟ Βύρωνα.

Ντέπυ Τσακίρογλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΖΗΣΗ ΖΩΚΑ προσφέρω 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Ραψάνης Λάρισας.

Η σύζυγος Χρυσάνθη Ζώκα

***

ΦΩΤΟ

Την 1/1/1997 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός μου στη ζωή και τον αγώνα ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη του, η σύντροφός του Μαρία Στεφανίδη, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
Η οικογένειά του, τα παιδιά και τα εγγόνια

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Δεκέμβρη 2015 «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας θεία Ζαχαρούλα. Η ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΛΟΥΣΙΑ γεννήθηκε στο Σύνδενδρο Γρεβενών το 1920. Ηταν το πρώτο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας. Με την κατάληψη της Ελλάδας από τα κατοχικά στρατεύματα Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Αρχικά εντάχθηκε στις γραμμές της ΕΠΟΝ και στη συνέχεια του ΕΑΜ. Από τις αρχές του 1943 υπηρέτησε στην 9η Μεραρχία στα μόνιμα τμήματα του ΕΛΑΣ και την ίδια χρονιά έγινε μέλος του ΚΚΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες ενάντια στα στρατεύματα κατοχής. Μετά τη συνθηκολόγηση της Βάρκιζας καταδιώχτηκε, βασανίστηκε και στις αρχές του 1947 πέρασε στις γραμμές του ΔΣΕ, όπου παρέμεινε μέχρι τη λήξη του εμφυλίου τον Αύγουστο του 1949.

Ολόκληρη η οικογένειά της πήρε δραστήριο μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στον Εμφύλιο. Μετά το τέλος του Εμφυλίου, ακολούθησε το δρόμο της αναγκαστικής πολιτικής προσφυγιάς στη Σοβιετική Ενωση. Επαναπατρίστηκε το 1979 και εγκαταστάθηκε στο χωριό Σύνδενδρο Γρεβενών μαζί με το σύζυγό της, ανθυπολοχαγό του ΔΣΕ, Λεωνίδα Κολούσια και τη μητέρα της Ανατολή Μιχαλοπούλου.

Στις 17 Γενάρη 2016 τελέστηκε στο χωριό το 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη της.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
«Κι ανάμεσα στους κλώνους τους δυο αδέρφια αγκαλιασμένα, το ένα είναι ο Θωμάς και το άλλο η Ζαχαρένια».

Καλό ταξίδι αγαπημένη μας θεία. Αιωνία η μνήμη σου. Οι ανιψιές σου Ευαγγελία και Αναστασία Μιχαλοπούλου.

Στη μνήμη της η κουνιάδα της Ζαχαρούλα Μιχαλοπούλου και οι ανιψιές της Ευαγγελία και Αναστασία Μιχαλοπούλου προσφέρουν 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ (Μήτσου) ΒΑΜΒΑΚΙΔΗ και τιμώντας τους αγώνες του, που δεν πήγαν χαμένοι, ο Χρήστος Ντίνας προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν επτά μήνες που «έφυγε» από κοντά μας ο ποιητής, φιλόλογος, επιμελητής εκδόσεων, άνθρωπος των γραμμάτων και του πνεύματος, ο πολυαγαπημένος μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ Πτολεμαίου ΑΡΜΑΟΣ. «Εφυγε» αυτός που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και με κυρίαρχες τις ανθρώπινες αξίες, που πάλεψε με τις προτάσεις του, τα άρθρα του, αλλά και μέσα από το ΠΑΜΕ, για μια άλλη εκπαίδευση. Στη μνήμη του αδερφού της, η Ελένη Αρμάου προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμφισσας.

***

ΦΩΤΟ

Πενήντα χρόνια ερωτευμένος με τη σύζυγό του, συντρόφισσα Μαριέλλα, όλη του τη ζωή παθιασμένος αγωνιστής, χωρίς εξάρσεις, με πίστη στο κόμμα του, το ΚΚΕ, και τον άνθρωπο. «Εφυγε» πριν από δύο χρόνια και κάθε μέρα μεγαλώνει το κενό στη σύντροφό του Μαριέλλα, το γιο του Γιώργο, την αδερφή του Τέρψη, σε όλους τους φίλους του. Στη μνήμη του συντρόφου ΟΡΕΣΤΗ ΚΟΛΟΖΩΦ προσφέρουμε 400 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Η σύζυγός του Μαριέλλα Κολοζώφ και η αδερφή του Τέρψη Κολοζώφ

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας και συζύγου μου ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΖΑΝΝΙΚΟΥ καθώς και στη μνήμη των αντιστασιακών γονιών της προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για να αντιπαλεύει πιο αποφασιστικά την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ενας φίλος του ηρωικού και ένδοξου ΚΚΕ από το Νέο Ηράκλειο

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν έξι χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ. Κάθε μέρα που περνάει, μας λείπει και περισσότερο. Από το μυαλό μας δεν έχει φύγει καθόλου. Ακέραιος χαρακτήρας, πιστός και αταλάντευτος στο Κόμμα. Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στο κόμμα μας, στο ΚΚΕ, 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας και συζύγου ΖΩΗΣ ΜΠΑΣΤΑ, που, στις 9 Γενάρη, συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή, αφού παλέψαμε μαζί μέσα από το ΚΚΕ 75 ολάκερα χρόνια, για να ξημερώσουν για το λαό μας χρόνια χωρίς πείνα και δάκρυα, πολέμους και σφαγές, για έναν κόσμο σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό, για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρω μέσω της ΤΕ Ζακύνθου 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ.

Μπάστας Γιώργος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συζύγου μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΑΓΓΕΛΟΥ) ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ που «έφυγε» από τη ζωή στις 13 Γενάρη 2015 αντί μνημοσύνου, προσφέρουμε στην αγαπημένη του εφημερίδα, το «Ριζοσπάστη», το ποσό των 200 ευρώ.

Η γυναίκα του Γωγώ, οι κόρες και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Τον Νοέμβρη του 2015 χάσαμε τη ΡΟΔΑΜΑ ΚΟΥΜΠΑΚΗ (Ρόδα) το γένος Μασμανίδη, 87 ετών, μετά από 1,5 χρόνο κλινική καθήλωση από βαρύ εγκεφαλικό.

ΤΟΓΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΤΟΓΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
Τραγούδησε, χόρεψε, έπαιξε θέατρο στους δύσκολους καιρούς της Κατοχής, δίνοντας ελπίδα στο λαό μας. Εχασε όλη την οικογένειά της στον αγώνα μας για ανεξαρτησία. Αγωνίστηκε στην παρανομία έτσι ώστε να πούνε οι καπετάνιοι του ΔΣ «εμείς εδώ πάνω κρατάμε από ένα όπλο και εσύ εκεί κάτω κρατάς χίλια».

Μετά 30 χρόνια αυτοεξόριστη στις ανατολικές χώρες επαναπατρίστηκε με τον σύζυγό της, μαχητή του ΔΣΕ, Νίκο Κουμπάκη και τα δύο τους παιδιά επιστήμονες. Εργατική και δημιουργική όπως πάντα, έδωσε ξανά ζωή στο πατρικό της σπίτι στην Αντιγόνεια Κιλκίς ξαναχτίζοντάς το. Εχασε νωρίς τον σύντροφό της, έχασε και την κόρη της, όμως χάρηκε τρία εγγόνια και δύο δισέγγονα. Το βαρύ εγκεφαλικό την καθήλωσε κλινικά για 1,5 χρόνο και την πήρε από κοντά μας.

Στη μνήμη της προσφέρω στο όργανο του ΚΚΕ, τον «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ ελπίζοντας το έργο αυτής της γενιάς που έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης Ιστορίας αυτού του τόπου να παραμείνει φωτεινός φάρος για τις επόμενες γενιές.

***

ΦΩΤΟ 3

Για το γιο μου ΑΓΓΕΛΟ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ, που χάσαμε στις 7/10/2010 σε αυτοκινητικό δυστύχημα, και στη μνήμη των κουμπάρων μου ΛΕΥΤΕΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗ, από το Γεράνι Κυδωνίας Κρήτης, ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΟΥΚΑ και ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΤΡΟΛΕΚΚΑ, από τη Λακωνία, ανταρτών του ΕΛΑΣ, αντί μνημοσύνου, προσφέρω στο ΚΚΕ 600 ευρώ οικονομική ενίσχυση. Στη μνήμη του συντρόφου ΣΤΑΛΙΝ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, την περσινή χρονιά, 70 χρόνων που τα σοβιετικά στρατεύματα μπήκαν στη φωλιά του θηρίου σαν νέοι Ηρακλείδες και έκοψαν τα κεφάλια της φασιστικής Λερναίας Υδρας, προσφέρω άλλα 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Μονεμβασιάς.

ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Γιακουμάκης Γεράσιμος

***

ΦΩΤΟ

Στις 7 Γενάρη συμπληρώθηκαν δυο χρόνια απουσίας του κομμουνιστή αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ. Πάλεψε για τα δικαιώματα του λαού από όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε: Ως δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου, ως επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, ως δικηγόρος στο πλευρό των εργαζομένων. Για εμάς, που είχαμε τη χαρά να τον γνωρίσουμε, δεν ήταν μόνο ένας συνεπής αγωνιστής μα κι ένας «ζεστός», καλόκαρδος και με πολύ χιούμορ άνθρωπος.

Στις 7 Γενάρη 2014, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δε θα μου τηλεφωνούσε για να μου ευχηθεί, η είδηση του θανάτου του θα σκίαζε τη γιορτινή διάθεση εκείνης της μέρας. Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνος - Κολωνού, 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, που τίμησε με τους αγώνες του.

Η οικογενειακή φίλη, Ιωάννα Ν. Παλούμπη

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 22 Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος απουσίας της αγαπημένης μας αδελφής και θείας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗ. Μια απουσία που ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να συνηθίσουμε. Δέκα χρόνια πριν, στις 27 Γενάρη 2005, είχε «φύγει» από κοντά μας ο αγαπημένος μας αδελφός της ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ. Παιδάκι η Βασιλική, νεαρός ο Κώστας, γνώρισαν το πρόσωπο του ναζισμού. Ακολούθησε ο Εμφύλιος, οι εξορίες του μεγαλύτερου αδελφού τους, οι ταλαιπωρίες του Κώστα ως στρατιώτη σε τάγματα ανεπιθυμήτων λόγω φρονημάτων. Ολα αυτά ενίσχυσαν τις κομμουνιστικές τους ιδέες και την πίστη τους στο ΚΚΕ ως μόνο εκφραστή αυτών.

Στη μνήμη τους, που κρατάμε ζωντανή μέσα μας, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνα - Κολωνού 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, στο οποίο παρέμειναν πιστοί μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Ο αδελφός τους Νίκος Παλούμπης

ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΓΙΑ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΓΙΑ
Η ανιψιά τους Ιωάννα Παλούμπη

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη του συζύγου μου ΜΑΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, της αδερφής μου ΑΘΗΝΑΣ, του γαμπρού μου ΙΟΡΔΑΝΗ ΛΕΩΝΙΔΑ και των γονιών μου ΒΑΡΒΑΡΑΣ και ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ, προσφέρω στο κόμμα μου, το ΚΚΕ, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Μάτσου Ευγενία

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Ιούνη 2004, «έφυγε» από κοντά μας ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, στέλεχος του ΚΚΕ και βουλευτής το 1958 με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΑ στο Νομό Σερρών. Για την αγωνιστική του δράση στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού, η αστική τάξη τον «τίμησε» εξορίζοντάς τον για επτά χρόνια και εννέα μήνες στη Μακρόνησο, στον Αη Στράτη από τις 16/7/1947 έως τις 19/3/1955, και για τρία χρόνια και εντεκάμισι μήνες στο Παρθένι της Λέρου, από τις 21/4/1967 έως τις 6/4/1971. Σε όλη του τη ζωή δεν λύγισε ούτε για μια στιγμή. Παρά τα κυνηγητά, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια και τις εξορίες, κράτησε ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας και του ταξικού εργατικού ήθους. Στάθηκε πιστός στις αρχές και στην ιδεολογία του μαρξισμού - λενινισμού μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του στη ζωή και τον αγώνα Πελαγία Παπαθασίου, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 300 ευρώ, μέσω της ΚΟ Βότση του ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΜΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Η Τασούλα Τόγια στη μνήμη του συντρόφου της ΣΠΥΡΟΥ ΤΟΓΙΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Αντίστασης, και της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΟΓΙΑ, της μάνας του που τον στήριξε στην αγωνιστική του διαδρομή, προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Η Βασιλική Θεραπιώτου προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του άντρα της ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΡΑΠΙΩΤΗ, μέσω ΚΟΒ Κλέμαν της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας.

***

Η ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Ηλία Τζιώνα και την οικογένειά του για το θάνατο του πατέρα του ΘΑΝΑΣΗ ΤΖΙΩΝΑ. Αντί για στεφάνι, προσφέρει 85 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΕΚ, μέσω της ΚΟΒ Εμπορίου Θεσσαλονίκης.

***

Στη μνήμη του συντρόφου και αγωνιστή ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΟΛΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, στις 5 Δεκέμβρη 2015, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Χαλκιδικής.

Χριστόφορος Στεφανίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ακλόνητου αγωνιστή και στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 200 ευρώ, όπως θα ήθελε.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΝΙΚΟΥ, του λατρεμένου μου παιδιού που λείπει από τη ζωή μου περίπου εννέα χρόνια, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Επίσης, στη μνήμη του αγαπημένου νεολαίου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΝΤΟΒΑ, που χάθηκε πρόωρα και ξαφνικά.

Με πολλή αγάπη, Μαίρη Μπογιατζή

***

ΦΩΤΟ 2

Ο σύντροφος Νικήτας Χονδρούδης προσφέρει 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Μίκρας, στη μνήμη των συντρόφων: ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑΣ (ΛΕΛΑΣ), μέλους του ΚΚΕ που κρατήθηκε για δέκα χρόνια στις φυλακές Αβέρωφ, πιάστηκε και κρατήθηκε επίσης στη διάρκεια της δικτατορίας του '67. ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΛΙΤΗ, στελέχους του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ. Ακόμα μου προξενεί εντύπωση και θαυμασμό η ενέργεια και η μαχητικότητα που έβγαλαν στον αγώνα τους, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία που τους γνώρισα.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ γεννήθηκε στο Μαυροδένδρι Κοζάνης το 1930 από προσφυγική οικογένεια. Ολα τα μέλη της οικογένειάς του πολέμησαν στον ΔΣΕ. Με το τέλος του Εμφυλίου βρέθηκαν στη Σοβιετική Ενωση. Το 1951 παντρεύτηκε τη Ρεβέκα Κεσίδου και απέκτησαν τρία παιδιά. Πάντα κοντά στους αγώνες του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Οικοδόμων. Στη μνήμη του η σύζυγός του προσφέρει για την ενίσχυση του Κόμματος 300 ευρώ. Οι κόρες του και οι συγγενείς του προσφέρουν 445 ευρώ.

  • Στη μνήμη του αγωνιστή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, γεννημένος το 1930 στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, η οικογένεια του Χρήστου Θεοδωρίδη προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΝΟΥΛΑ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ, που πέθανε το 1998, και ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΟΥΛΑ, ψηφοφόρου του Κόμματος, που πέθανε το 2004, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Ν. Θεσσαλονίκης της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο γιος τους Σωτήρης

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Γενάρη συμπληρώθηκαν 26 χρόνια που έχασα το σύντροφό μου ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ ΚΩΣΤΑ, αγωνιστή από τα γυμνασιακά του χρόνια. Επαιρνε μέρος σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, πλάι στο ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του. Ηταν μέλος του ΔΣ στο Σύλλογο Λογιστών Θεσσαλονίκης, από τα ιδρυτικά μέλη του. Για ένα διάστημα έκανε εξορία, χωρίς να λυγίσει. Στην αξέχαστη μνήμη του και για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ.

Η γυναίκα του Μαρία Καρακασίδη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ σύντροφοι και φίλοι του από τη Νάουσα προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Νάουσας.

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των μελών και οπαδών του ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗ ΣΒΑΡΝΑ του Δημητρίου και των παιδιών του ΓΙΩΡΓΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ, ΛΕΥΤΕΡΗ, ΘΟΔΩΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΒΑΡΝΑ από τη Βερδικούσια Ελασσόνας, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ.

Ο Γιάννης Σβάρνας εντάχθηκε στο ΚΚΕ προπολεμικά και συμμετείχε ενεργά στο ΕΑΜ, όπου διετέλεσε Πρόεδρος του Λαϊκού Δικαστηρίου της περιοχής Βερδικούσιας. Το αγωνιστικό του παράδειγμα ακολούθησαν και τα παιδιά του. Ο Γιώργος Σβάρνας σε ηλικία 20 ετών συνελήφθη, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και τελικά εκτελέστηκε στο Μεζούρλο της Λάρισας, το 1946, από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς. Ο Βασίλης Σβάρνας εντάχθηκε στον ΔΣΕ το 1948, πιάστηκε αιχμάλωτος και φυλακίστηκε στις φυλακές Τρικάλων, δικάστηκε από στρατοδικείο και εξορίστηκε στη Γυάρο. Ο Κωνσταντίνος Σβάρνας εντάχθηκε στον ΔΣΕ σε ηλικία 19 ετών, πέρασε στη Ρούμελη στην ομάδα του καπετάν Διαμαντή με το ψευδώνυμο «Φλογερός» και σκοτώθηκε σε μάχη το 1947. Ο Θανάσης Σβάρνας κυνηγημένος από τη χούντα, κατέφυγε στη Γερμανία όπου έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ο Λευτέρης Σβάρνας οργανώθηκε στο ΚΚΕ και δούλεψε στελεχικά σε διάφορες θέσεις στην ΚΟΒ Βερδικούσιας και την Αχτιδική Επιτροπή Τυρνάβου, μέχρι το θάνατό του. Ο Θοδωρής Σβάρνας και ο Δημήτρης Σβάρνας παρέμειναν μέχρι το θάνατό τους οπαδοί του ΚΚΕ.

Τα παιδιά τους Νίκος, Κώστας, Γιώργος Ιωάννου Σβάρνα και τα εγγόνια τους

***

ΦΩΤΟ

Στις 16 Γενάρη 2015 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας ΡΟΖΑΣ ΤΑΤΣΗ - ΓΙΑΦΑΣΟΒΑ. Υπήρξε καθηγήτρια Ιστορίας στην πρώην ΕΣΣΔ, διδάκτωρ, υφηγητής πανεπιστημίου της Τασκένδης, εργάσθηκε 35 χρόνια, στα οποία δημοσίευσε πάνω από 40 επιστημονικές και μεθοδικές εργασίες. Το 1957 παντρεύτηκε τον Κώστα Τάτση, πολιτικό πρόσφυγα, μηχανικό τηλεπικοινωνιών. Υπήρξε καλή σύζυγος, άξια μητέρα και γιαγιά.

ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Στη μνήμη της, η οικογένεια Τάτση Κώστα προσφέρει 100 ευρώ ως οικονομική βοήθεια στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ κέντρου Νέας Ιωνίας.


ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ

ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Χρυσόστομος Τσακίρογλου
Χρυσόστομος Τσακίρογλου

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΜΠΡΑΧΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΜΠΡΑΧΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΖΑΝΝΙΚΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
ΖΑΝΝΙΚΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΖΗΣΗΣ ΖΩΚΑΣ
ΖΗΣΗΣ ΖΩΚΑΣ

ΤΑΤΣΗ ΡΟΖΑ
ΤΑΤΣΗ ΡΟΖΑ

ΚΑΝΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΝΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ

Eurokinissi

ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ

ΖΩΗ ΜΠΑΣΤΑ
ΖΩΗ ΜΠΑΣΤΑ

ΑΓΓΕΛΟΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ) ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ) ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ

ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ ΑΡΜΑΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ ΑΡΜΑΟΣ

ΡΟΔΑΜΑ (ΡΟΔΑ) ΚΟΥΜΠΑΚΗ
ΡΟΔΑΜΑ (ΡΟΔΑ) ΚΟΥΜΠΑΚΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΒΑΡΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΒΑΡΝΑΣ

ΚΑΝΟΥΛΑ ΑΝΝΑ
ΚΑΝΟΥΛΑ ΑΝΝΑ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗΣ

ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ