Σάββατο 6 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική συγκέντρωση ενστόλων στην Αθήνα

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποίησαν, χτες το απόγευμα, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί καθώς και άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και απόστρατοι, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Ενστολοι από σχεδόν όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ. Στις ομιλίες τους, οι πρόεδροι των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών των εν ενεργεία και αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων τόνισαν την αντίθεσή τους στο νέο καθεστώς ενοποίησης των Ταμείων και υπογράμμισαν πως πρέπει να αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και βουλευτές άλλων κομμάτων καθώς και χρυσαυγίτες βουλευτές (η παρουσία των τελευταίων προκάλεσε τις αντιδράσεις συνδικαλιστών αστυνομικών που τους επισήμαναν ότι ήταν απρόσκλητοι).

Σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ο Θ. Παφίλης σημείωσε: «Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους άντρες και γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους, τους καλεί να συμπαραταχθούν μαζί με τον εργαζόμενο λαό που απαιτεί την άμεση απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου, τους καλεί να συμπαραταχθούν μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους. Να μη σταθεί απέναντί τους, γιατί η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ, συντρίβει όλους και γι' αυτό πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο μέτωπο. Το ΚΚΕ, σε αυτόν τον αγώνα, θα συνεχίσει να είναι μπροστά».

Αντίστοιχη δήλωση έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ και σε όλα τα άλλα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και άλλα μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν την κινητοποίηση. Ορισμένα όμως από αυτά αποσιώπησαν και την παρουσία του ΚΚΕ και τη δήλωση του Θ. Παφίλη, προβάλλοντας αντίθετα μόνο την παρουσία χρυσαυγιτών βουλευτών, αβαντάροντας τη δράση τους και παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι τους. Οταν ξεκίνησε η πορεία ο βουλευτής του ΚΚΕ καθώς και βουλευτές των άλλων κομμάτων αποχώρησαν εξαιτίας της προσπάθειας των χρυσαυγιτών βουλευτών να καπελώσουν την πορεία.

  • Νωρίς χτες το πρωί, αστυνομικοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, κρατώντας πλακάτ, με συναδέλφους τους να τους απωθούν λίγη ώρα αργότερα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ