Τρίτη 9 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Επικυρώθηκαν οι ΠΝΠ του Δεκέμβρη

Επικυρώθηκαν χτες από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που είχε εκδώσει η κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβρη. Οι ΠΝΠ συμπεριλαμβάνονται σε δύο όλα και όλα άρθρα, ενώ στις διατάξεις τους περιλαμβάνονται και ορισμένες που περιείχε το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», που παρουσιάστηκε και αποσύρθηκε από την κυβέρνηση λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Στις ΠΝΠ περιέχονται άρθρα συναφή με αυτά που προβλέπονται στο νόμο 4320/2015 «για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίση», όπως και ρυθμίσεις ζητημάτων που αφορούν στο Προσφυγικό, στη λειτουργία μονάδων της ΔΕΗ, στα τέλη απορριμμάτων και πολλά ακόμα.

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» για τις δύο ΠΝΠ, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη τη διαδικασία «επί της αρχής», καθώς «τσουβαλιάζονται» όλες οι διατάξεις, με αποτέλεσμα να αφαιρείται το δικαίωμα από τα κόμματα να τοποθετηθούν ξεχωριστά και επί της ουσίας, ώστε να καταλαβαίνουν και οι εργαζόμενοι τι γίνεται.

Οσον αφορά τις διατάξεις «για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης», τόνισε ότι πρόκειται για τεράστια πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία από τη μια φέρνει «Αρμαγεδδώνα» μέτρων σε βάρος του λαού, διευρύνοντας τη φτώχεια και, από την άλλη, τους πετάει ψίχουλα «παρηγοριάς».

Από τα άλλα κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή ψήφισαν κατά, παρά το γεγονός ότι δήλωσαν σύμφωνοι με τα περισσότερα άρθρα. Η Ενωση Κεντρώων ψήφισε «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ