Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της αδερφής μου ΠΙΤΣΑΣ ΜΠΛΕΤΑ - ΚΑΛΤΣΑ και της νύφης μου ΚΑΤΙΑΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗ - ΜΠΛΕΤΑ, που από μικρή ηλικία ξεκίνησαν μαζί σαν ΕΠΟΝίτισσες, ήταν μαζί στον αγώνα, στις κακουχίες, στην παρανομία και που έφυγαν σχεδόν μαζί πριν από λίγους μήνες, πιστές και οι δυο μέχρι το τέλος της ζωής τους στα ιδανικά και τις αρχές του Κόμματός μας, προσφέρουμε 70 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγ. Αναργύρων και Ανάκασας στο ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης.

Ηλίας, Αφροδίτη και Ελένη Μπλέτα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και θείου μας ΜΗΤΣΟΥ ΧΑΡΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω του Τομέα Χρηματοπιστωτικού της ΚΟΑ.

Ολγα Πλιάτσικα

Φεράτ Τουμ

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 14/2 θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του σ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, στις 9.30 π.μ., στην Αγία Αικατερίνη, στα Κάτω Πετράλωνα. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ. Επίσης, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Πετραλώνων προσφέρουν 400 ευρώ στο κόμμα, του οποίου ήταν μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Γεννήθηκε σε αγροτική οικογένεια στο Λεόντιο Αχαΐας το 1931. Μικρός οργανώθηκε στα Αετόπουλα της περιοχής Αχαΐας. Ηταν σύνδεσμος με τους αντάρτες του ΕΛΑΣ και στη συνέχεια με τον ΔΣΕ. Από μικρός συνέδεσε τη ζωή του με το ΚΚΕ και δε σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για τα ιδανικά που πίστευε. Εργάστηκε στη λαχαναγορά της Αθήνας και ασχολήθηκε με το εμπόριο. Το 1957 παντρεύτηκε την συντρόφισσά του Γεωργία και απέκτησαν δύο παιδιά. Με την ίδρυση της ΕΔΑ, πιστός στα κομμουνιστικά ιδεώδη, πάλεψε μέσα από τις γραμμές της. Κατά τη διάρκεια της επτάχρονης στρατιωτικής δικτατορίας ήταν σημαντική η δράση του για το Κόμμα. Στη διάσπαση το 1968 δεν ταλαντεύτηκε, στήριξε σθεναρά το κόμμα και τάχθηκε υπέρ της 12ης Ολομέλειας. Σε όλη την περίοδο της χούντας δούλεψε παράνομα και είχε επαφή με στελέχη του Κόμματος.

ΖΕΡΒΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (Μπουγιούκας)
ΖΕΡΒΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (Μπουγιούκας)
***

ΦΩΤΟ

Προς τιμήν της Οικονομικής Εξόρμησης του ηρωικού μας Κόμματος και στη μνήμη των μελών, στελεχών και φίλων του Κόμματος, μια συμβολική προσφορά για τους αγώνες τους. Στη μνήμη των ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΣ (φωτ.), ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, ΚΟΥΛΑΣ, ΑΔΑΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΝΙΚΟΥ και ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΓΙΑΝΝΗ (φωτ.) και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ (φωτ.), προσφέρουμε συμβολικά 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

Τα παιδιά τους, Χατζηιωάννου Σάκης, Σάκης, Σοφία, Λευτέρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΤΑΚΟΥ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου που«έφυγε» από κοντά μας, σύντροφοι και συνάδελφοί του προσφέρουμε 125 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Βύρωνα - Ζωγράφου.

***

ΦΩΤΟ

Συγγενείς του αγωνιστή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΕΡΒΟΥ (Μπουγιούκα) προσφέρουν στη μνήμη του 20 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ σούπερ μάρκετ.

***

ΦΩΤΟ

Τρία χρόνια χωρίς τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ. Τον άνθρωπο που πάλεψε στη σύντομη ζωή του (1944 - 2013) με ψηλά το κεφάλι χωρίς να κιοτέψει ούτε στιγμή. Ξεχωριστός, ανιδιοτελής, ευαίσθητος, φιλόξενος, διορατικός. Ηταν αυτός που με πολλή, προσωπική δουλειά και οικονομική στήριξη, βοήθησε τον Σύλλογο Αρτεμισίων Καλαμάτας να διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού επιπέδου, που έχουν μείνει στη μνήμη όσων τις παρακολούθησαν και παρακαταθήκη για τους νεότερους. Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λογιστών, στις θέσεις και τα οράματα του οποίου έμεινε πιστός μέχρι το τέλος.


Δημήτρης Χαρός
Δημήτρης Χαρός

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΤΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κάτια Μεθενίτη - Μπλέτα
Κάτια Μεθενίτη - Μπλέτα

Πίτσα Μπλέτα - Καλτσά
Πίτσα Μπλέτα - Καλτσά

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ