Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο συνεπής αγωνιστής και μέλος του ΚΚΕ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω της ΚΟΒ Υπηρεσιών ΕΒΕ.

Νατάσα - Μυρτώ - Κυριάκος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΛΕΤΕΑ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ μέσω της Βόρειας ΚΟΒ Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ.

***

ΦΩΤΟ 7

Στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών από το χωριό Κυψέλη (Χόσεψη) Αρτας, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τους πρόσφεραν, 2η δόση για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου (Χρήστος Νταβαντζής):

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Β. ΑΓΓΕΛΗΣ (φωτ.), μέλος του ΚΚΕ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο στο Τμήμα του Παλιούρα, σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1947 στις Μελάτες Αρτας, μαζί με τον Παλιούρα.

Ο ΜΑΝΘΟΣ Β. ΑΓΓΕΛΗΣ (φωτ.), αδελφός του Αντώνη, μαχητής του ΔΣΕ στο Τμήμα του Παλιούρα, πιάστηκε άρρωστος σε ενέδρα στο δυτικό Κόζιακα Τρικάλων και αργότερα δολοφονήθηκε.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤ. ΑΓΓΕΛΗΣ (φωτ.) δολοφονήθηκε από Τμήμα της Χωροφυλακής Βουλγαρελίου Αρτας στις 17 Αυγούστου 1947.

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Δ. ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ (φωτ.), μέλος του ΚΚΕ, ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ στην 1η Θεσσαλική Μεραρχία, σκοτώθηκε το καλοκαίρι του 1949 στα Αγραφα.

ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΘΟΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΘΟΣ
Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Φ. ΜΑΚΑΒΕΛΟΣ (φωτ.), αντάρτης του ΕΛΑΣ, δολοφονήθηκε τον Οκτώβρη του 1946 στο χωριό Ανεμοράχη Αρτας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΟΥΔΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 19 Φλεβάρη 1943 στη θέση Καλτσιόνα Αρτας.

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 13 Σεπτέμβρη 1944 στο χωριό Κομπότι Αρτας.

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΙΤΣΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στο χωριό Πέτα Αρτας στις 13 Σεπτέμβρη 1944.

Τα αδέρφια ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΑΛΕΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ, αξιωματικοί του ΕΛΑΣ, στη μάχη της Νέας Ιωνίας και Νέου Ηρακλείου Αττικής σκοτώθηκε ο Αλέκος. Ο Δημήτρης βαριά τραυματισμένος πιάστηκε, μεταφέρθηκε στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκε το 1944.

Οι ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ (φωτ.) και ΗΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ πιάστηκαν στο χωριό Κυψέλη, καταδικάστηκαν σε θάνατο από το έκτακτο Στρατοδικείο των Ιωαννίνων και εκτελέστηκαν το 1948.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΠΑΠΠΑΣ (Σακκάς) γεννήθηκε το 1920, σπουδαστής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, το 1940 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Αντάρτης του ΕΛΑΣ από το 1942, στις 20 Μάρτη 1947 κατέφυγε στον ΔΣΕ. Τον Ιούνη του 1948 ονομάστηκε Λοχαγός Πολ. Επίτροπος. Ηταν Πολ. Επίτροπος στο 601 Τάγμα της 14ης Ταξιαρχίας. Σκοτώθηκε στο Μπίκοβικ του Βίτσι στις 11 Νοέμβρη 1948. Μετά θάνατο προήχθη σε Ταγματάρχη.

ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο ΔΗΜΟΣ Β. ΠΑΠΠΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, αρρώστησε βαριά και πέθανε το 1943.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (φωτ.), αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, πέθανε πολιτικός πρόσφυγας.


ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΑΚΑΒΕΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΜΑΚΑΒΕΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΕΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ