Τρίτη 16 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΘ
Στάση εργασίας ενάντια στις απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων

Στάση εργασίας ενάντια στις απολύσεις των εργολαβικών εργαζομένων, και κινητοποίηση μπροστά στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι διοικητικοί εργαζόμενοι του ΑΠΘ.

Κατήγγειλαν ότι με τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία του ΑΠΘ, είναι σίγουρο ότι έρχονται και νέες απολύσεις. Οπως είπαν, για άλλη μια φορά στο στόχαστρο είναι οι πιο επισφαλείς εργασιακές σχέσεις (εργολαβικοί - συμβασιούχοι), χωρίς όμως και κανένας άλλος να μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Η αποδοχή της λογικής των περικοπών, η αναζήτηση «αντικειμενικών κριτηρίων» για να μοιραστεί η ζημιά «πιο δίκαια», όχι μόνο επιταχύνει τη χειροτέρευση της κατάστασης του πανεπιστημίου και των εργαζομένων του, αλλά πολλές φορές καταλήγει και σε φιάσκο.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ καλεί τη διοίκηση του πανεπιστημίου να αναζητήσει λύση που δεν θα διώχνει κανέναν από τη δουλειά του. Απαιτεί από το υπουργείο άμεση έγκριση έκτακτων κονδυλίων για κάλυψη των επιτακτικών αναγκών του πανεπιστημίου. Να δοθεί νομικά η δυνατότητα απαλλαγής από την «πληγή» των εργολαβιών και των «ελαστικών» σχέσεων εργασίας.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για: Καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μια ενιαία σχέση εργασίας στο πανεπιστήμιο. Να φύγουν οι εργολάβοι και όλο το προσωπικό να απασχολείται με μόνιμη σχέση εργασίας. Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, αποκλειστική κάλυψη των αναγκών των πανεπιστημίων από το κράτος, καμία επιχειρηματική δράση στους κόλπους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ