Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τροπολογίες του ΚΚΕ για τους δημόσιους υπάλληλους

Δύο τροπολογίες που αφορούν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημόσιων υπαλλήλων κατέθεσε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης», το οποίο αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια την άλλη βδομάδα.

Η πρώτη τροπολογία αφορά τους υπαλλήλους κατηγορίας ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και κατόχους αποφοιτηρίου δημόσιου ΙΕΚ με διάρκεια σπουδών δύο ετών. Προβλέπει ότι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αντίστοιχα όπως οι υπάλληλοι ΠΕ ή ΤΕ κατηγορίας και για το λόγο αυτό να μειωθεί κατά δύο έτη ο χρόνος που απαιτείται για τη βαθμολογική τους εξέλιξη.

Η δεύτερη τροπολογία λύνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας του δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», οι οποίοι αν και έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια με τελεσίδικες Εφετειακές αποφάσεις που αναγνωρίζουν τις συμβάσεις εργασίας τους ως αορίστου χρόνου, ωστόσο εξακολουθούν να εργάζονται ως συμβασιούχοι. Προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι «εντάσσονται κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης διάταξης σε κενές οργανικές θέσεις της ως άνω εταιρείας, ή σε προσωποπαγείς θέσεις που θα συσταθούν στην ως άνω εταιρεία για το σκοπό αυτό. Η ένταξη πραγματοποιείται με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ