Κυριακή 21 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΩΤΟ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Στρέζοβα Καλαβρύτων. Το 1948 ανέβηκε στα βουνά του Μαινάλου, με Καπετάνιο τον Πέρδικα για να αγωνιστεί για το δίκιο του λαού και τη δημοκρατία. Από τον Φλεβάρη του 1949 που τον συλλάβανε έως το 1952, έζησε τον εγκλεισμό σε φυλακές της Πελοποννήσου και την εξορία με τα βασανιστήρια στο ξερονήσι της Γυάρου. Το 1952 αποφυλακίστηκε. Αργότερα, βρέθηκε στο Γαλατά Τροιζηνίας, όπου εργάστηκε σκληρά για να στεριώσει. Εγινε ο κομμουνιστής που δε φοβόταν να υπερασπιστεί τις ιδέες και τα ιδανικά του Κόμματος. Στη δύσκολη περίοδο για το Κόμμα, το 1990, κράτησε αταλάντευτη στάση υπερασπιζόμενος τα ιδανικά μας.

«Εφυγε» στις 14/12/2015 και δεν μπόρεσε να χειροκροτήσει τη Λαϊκή Δημοκρατία όπως το έλπιζε. Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά, οι σύντροφοι του Πόρου - Τροιζηνίας και η οικογένειά του θα τον θυμούνται σαν παράδειγμα αγωνιστικότητας και συνέπειας.

Ο σ. Τζατζάνης Κώστας πρόσφερε στη μνήμη του 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, μαθηματικού, γραμματέα της Εθνικής Αλληλεγγύης Αθήνας, ο οποίος πέθανε από τα βασανιστήρια στο άντρο του Παρθενίου στο ξενοδοχείο «Κρυστάλ» στην Ομόνοια. ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΡΑ, δικηγόρου, Γραμματέα της Οργάνωσης Παγκρατίου, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944, εν ψυχρώ, από τους συνεργάτες των Γερμανών. ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, δικηγόρου, εκπροσώπου του Παλλαϊκού Μετώπου, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, φοιτητή Χημείας, μέλους του ΕΑΜ ΝΕΩΝ στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος πιάστηκε, στάλθηκε όμηρος στη Γερμανία και πέθανε από βασανιστήρια στο στρατόπεδο Μπρούνοσβικ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, μέλους του ΕΑΜ Παγκρατίου, ο οποίος πιάστηκε από τους Γερμανούς το 1944, αργότερα εξορίστηκε στον Αϊ-Στράτη και το Μακρονήσι και πέθανε το 1982. ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, Χημικού ΑΤΕ, μέλους του ΕΑΜ, που τραυματίστηκε σοβαρά από τρομοκράτες. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, αξιωματικού της Σχολής Αξιωματικών του ΕΛΑΣ Ρεντίνας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Στη μνήμη όλων των παραπάνω προσφέρω 200 ευρώ στην ΚΟΑ.

Βασιλική Κότσιρα - Δούκα

***

ΦΩΤΟ

Ο αδερφός μου ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΒΟΣ και 49 σύντροφοί του φυλακισμένοι στο Χαϊδάρι, στις 8 Απρίλη 1944 οδηγήθηκαν από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και εκτελέστηκαν. Αρνήθηκαν να τους δέσουν τα μάτια πέθαναν φωνάζοντας «Ζήτω το ΚΚΕ». Στη μνήμη τους προσφέρω για οικονομική ενίσχυση του Κόμματος 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο αδελφός του Διονύσιος Ντάβος

***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΛΩΛΑ. Γεννήθηκε στις 9 Ιούλη 1923 στον Αετό Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας. Τον Οκτώβρη του 1941 οργανώνεται στο ΕΑΜ. Στις 15 Δεκέμβρη του 1942 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Τον Ιούνη του 1943 κατατάσσεται στον ΕΛΑΣ στην ομάδα Διάκος. Τέλη Δεκέμβρη του 1943 κατατάσσεται στο 3ο τάγμα του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ και παίρνει μέρος σε διάφορες μάχες. Τον Αύγουστο του 1944 αποσπάται στην υποδειγματική διμοιρία της ΕΠΟΝ της 9ης ταξιαρχίας.

Μετά την απελευθέρωση δέχτηκε διώξεις μέχρι τον Ιούλη του 1945, οπότε συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στις φυλακές Κυπαρισσίας. Από εκεί μεταφέρεται στις φυλακές Καρέλια Καλαμάτας. Δικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και μεταφέρθηκε στις φυλακές Αλεξανδράκη. Στις 11 Ιούλη του 1947 μεταφέρθηκε μαζί με άλλους πολιτικούς κρατούμενους στα Γιούρα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ
Το Μάρτη του 1950, μεταφέρεται στις φυλακές Κέρκυρας. Στις 30 Οκτώβρη του 1952 μεταφέρεται στις φυλακές Αίγινας. Τον Απρίλη του 1953 μεταφέρεται στις φυλακές Ιτζεδίν Κρήτης. Στις 30 Σεπτέμβρη 1953 τον μεταφέρουν μαζί με άλλους συγκρατούμενούς του στις φυλακές Κέρκυρας. Μαζί με 70 συγκρατούμενούς του, οι τελευταίοι των φυλακών Κέρκυρας, μεταφέρονται στις φυλακές Αλικαρνασσού. Τελικά, αποφυλακίζεται στις 7 Γενάρη του 1964.

Στις 21 Απρίλη του 1967 συλλαμβάνεται στην Καλλιθέα. Μεταφέρεται στα Γιούρα και τον Οκτώβρη του 1968 στο Λακί Λέρου. Το Δεκέμβρη του 1970 μεταφέρεται στο Παρθένι Λέρου και στις 7 Απρίλη του 1971 αποφυλακίζεται.

Τον Ιούνη του 1978 κατεβαίνει μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης και συνδέεται με την ΚΟ Ηρακλείου. Το 1978 συμβάλει στη δημιουργία του Συλλόγου Λογιστών και Βοηθών Λογιστών Νομού Ηρακλείου. Κατά τα διαστήματα 1978 - 1982 και 1984 - 1988 διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών και Βοηθών Λογιστών Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Την περίοδο 1985 - 1988 εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΕΟΕ της Επιτροπής Περιοχής του Κόμματος. Σταθερός υπερασπιστής του Κόμματος ανέλαβε διάφορες χρεώσεις από την ΝΕ Ηρακλείου, ως μέλος της, την περίοδο 1991 - 2003. Από το Μάρτη του 2005 έως το θάνατό του ήταν μέλος της Διοίκησης του παραρτήματος Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
Εως το τέλος της ζωής του τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος, υπεράσπισε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ, πάλεψε για το δίκιο και την προοπτική της εργατικής τάξης.

Στη μνήμη του, με αφορμή τα τρία χρόνια από το θάνατό του, η σύζυγός του Ελένη Λώλα προσφέρει στο ΚΚΕ οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ, μέσω της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Αξιολάτρευτε και αείμνηστε ΓΟΥΡΔΟΥΡΑΚΟ ΘΕΟΔΩΡΕ. Πρόσφερες πολλά στον πολιτισμό, έτρεξες για όλα τα προβλήματα στην Αργυρούπολη και την Ελλάδα. Εχουν περάσει τόσοι μήνες που έχεις «φύγει» από κοντά μας, σαν το πουλί που πέταξε, εγώ όμως δεν σε ξεχνώ ούτε στιγμή, ούτε λεπτό. Λείπεις στα παιδιά και τα εγγόνια σου, στους φίλους και συγγενείς. Αλλά σε μένα περισσότερο, γιατί είχαμε αγωνιστεί μαζί, χέρι χέρι, για όλα τα προβλήματα, γι' αυτό δεν ξεχνιέσαι κι όσο περνάει ο καιρός μ' ανάβει ο καημός.

Η σύζυγός σου Εφη, τα παιδιά και τα εγγόνια σου δίνουμε στη μνήμη σου 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αργυρούπολης.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΔΕΛΑ, ασυμβίβαστου και αλύγιστου κομμουνιστή, μαχητή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, με πολλά χρόνια φυλακές και εξορίες, μέλους του ΚΚΕ από το 1936, μπροστάρη σε όλους τους ταξικούς αγώνες που ακολούθησαν μέχρι το Γενάρη του 1999 που «έφυγε» από κοντά μας και της μητέρας μου και συζύγου του, ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΔΕΛΑ, αγωνίστριας σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες, παντοτινά δίπλα στο ΚΚΕ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας το Γενάρη του 2012, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας, 100 ευρώ.

Νίκος - Ματίνα - Γιάννης Παδέλας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας παιδιού ΚΩΣΤΑ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
Ο πατέρας του Αθανάσιος

Η μητέρα του Αθηνά

***

Ο Γιάννης Σκληρός από την Ιθάκη, προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιθάκης, στη μνήμη του πατέρα του ΣΠΥΡΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΛΑΚΚΑ ΓΙΩΡΓΗ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, προσφέρουμε στο κόμμα που υπηρέτησε όλη του την ζωή 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ κατασκευών της ΤΟ Ικαρίας και Φούρνων.

Γεννήθηκε στον Αγιο Πολύκαρπο Ικαρίας το 1903 και απεβίωσε το 1981. Εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ σε ηλικία 22 ετών, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του κομματικού πυρήνα της περιοχής Ραχών το έτος 1925 και του δεύτερου πυρήνα της νεοσύστατης ΚΟ του ΚΚΕ στην Ικαρία.

Η πορεία του στο κίνημα ήταν ανάλογη της ανάπτυξής του στο νησί. Το υπηρέτησε από υπεύθυνες θέσεις, διώχθηκε για αυτό με φυλακίσεις και εκτοπίσεις. Στη «μάχη» κατά της πείνας στην περίοδο της Κατοχής συμμετείχε ενεργά μέσα από υπεύθυνες θέσεις στο ΕΑΜ. Στα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου ήταν Γραμματέας της παράνομης ΚΟ στον Αγιο Πολύκαρπο.

Στις πρώτες κοινοτικές και δημοτικές εκλογές μετά τον Εμφύλιο, στα τέλη του 1952, ήταν υποψήφιος πρόεδρος στον Αγιο Πολύκαρπο. Πλειοψηφεί ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ. Ακυρώνονται, με αυθαίρετο τρόπο δύο φορές μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, με πρόσχημα ότι υπήρξε νοθεία. Η τρίτη επανάληψη φέρνει νίκη του συνδυασμού που στήριζε το ΚΚΕ. Πρόεδρος ο Λάκκας και μάλιστα με το εντυπωσιακό αυτήν τη φορά ποσοστό 75%. Πορεύτηκε τον τίμιο αγωνιστικό δρόμο σε όποιο πόστο του ζητήθηκε από το κόμμα της εργατικής τάξης.

ΞΥΔΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΞΥΔΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Τα παιδιά του Μαρία, Χρήστος, Αθανασία, Δέσποινα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του κομμουνιστή παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΥ ΜΗΝΑ, προσφέρω μέσω ΚΟΒ «Τυποεκδοτικής» 200 ευρώ στο ΚΚΕ. Συνεχίζουμε τον αγώνα του, που είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος, ακολουθώντας τα βήματά του. Επιθυμία δική του ήταν να δυναμώνουμε το ΚΚΕ, το κόμμα της εργατικής τάξης, και το «Ριζοσπάστη», το «Ευαγγέλιο» όπως τον χαρακτήριζε, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σ' έχουμε πάντα στην καρδιά μας και στο μυαλό μας.

Η εγγονή του και τα δισέγγονά του.

Δήμητρα - Γιάννης - Γεράσιμος

***

ΦΩΤΟ 2

Στην μνήμη των αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που έπεσαν στον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του γαμπρού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΛΕΤΣΑ που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές, των αδερφών μου ΒΑΣΙΛΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ και του θείου μου ΘΩΜΑ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΔΣΕ, προσφέρω 100 ευρώ ως ενίσχυση στην Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ωραιοκάστρου.

Αγγελική Ατζάμογλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του κομμουνιστή - αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΩΝΙΩΤΗ, η αδελφή του Ευαγγελία Κολωνιώτη προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω ΚΟ Αμπελοκήπων Αθήνας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ, μέλους της ΚΟ Ορχομενού που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, οι σύντροφοί του, προσφέρουν 80 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Ορχομενού.

***

Στη μνήμη της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, που πριν από δυο μήνες «έφυγε» από τη ζωή, πιστή στα ιδανικά του κομμουνισμού - σοσιαλισμού, η Ε. Μ. και ο Γ. Μ. προσφέρουν 30 ευρώ στην οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΒΕΛΛΑ από τον Ασπρόπυργο Αττικής, ΕΠΟΝίτη, πιστού μέχρι το θάνατό του στο ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αδελφών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΘΑΝΑΣΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο αδελφός τους Αντώνιος Νικολάου, προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 2 Φλεβάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της αγαπημένης μας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΝΕ (Κούλα). Στη μνήμη της και για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη.

Ο σύζυγος Μήτσος Κούνες, τα παιδιά και τα εγγόνια

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου και συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας στις 9/5/2014, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ιεράπετρας Λασιθίου.

Μαρία Χατζάκη

***

Στη μνήμη των αλύγιστων αγωνιστών της Αντίστασης - της οικογένειάς μας - προσφέρουμε 200 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (γιαγιά): Αρχές του 1948 (στα Δικαστήρια του Βόλου) καταδικάσθηκε σε ισόβια για τη δράση της μέσα από την οργάνωση του ΕΛΑΣ στην πόλη. Μεταφέρθηκε στις φυλακές ΑΒΕΡΩΦ. Πέθανε από τους ξυλοδαρμούς που υπέστη, στις 17 Σεπτέμβρη 1948 στο Ιπποκράτειο.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, της Δέσποινας (θείος μας και νονός του Νίκου) και αδελφός της Σοφίας Βουλγαροπούλου που παντρεύτηκε τον Θεοδόση Ζαχάρο: Συμμετείχε στους εργατικούς αγώνες στο Βόλο και μετά το 1926 ήταν υπό την καθοδήγηση του Ν. Ζαχαριάδη, γνωστοί από τη Νικομήδεια. Τσαγκάρης, όταν οι Γερμανοί μπήκαν στο Βόλο, με εντολή οργάνωσε στο Προμύρι το «Τσαγκαράδικο» του ΕΛΑΣ, απ' όπου εφοδίαζαν παπούτσια τους μαχητές του ΕΛΑΣ. Αρχές του 1944, υποχρεώθηκε να βγει στο ένοπλο τμήμα του ΕΛΑΣ. Πρώτη και τελευταία μάχη που έδωσε ήταν αυτή του Καραλάρ (σημερινό Ελευθέριο), όπου ο Λόχος του Μπαλλή χτύπησε το Αρχηγείο των Γερμανών. Τέσσερις νεκροί ΕΛΑΣίτες. Ενας από αυτούς ο Επαμεινώνδας.

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΣ: Μέλος του ΚΚΕ από το 1931 από το χωριό Προμύρι. ΕΛΑΣίτης του Πηλίου και στο ένοπλο τμήμα και στο τμήμα της πόλης λόγω ασθένειας. Εξόριστος της χούντας από την πρώτη μέρα (22-4-1697) και από τους τελευταίους απελευθερωμένους το 1971. Πιστός στην ιδεολογία του, μέχρι το θάνατό του το 1996.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ: Γαμπρός του Θεοδόση Ζαχάρου, σύζυγος της Χαρίκλειας. ΕΛΑΣίτης, πέρασε τη μισή ζωή του σε φυλακές. Αλύγιστος μέχρι το θάνατό του το 2014.

Χαρίκλεια Ζωντανού, Δημήτρης Πολύμερος και Νίκος Ζαχάρος

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ (Γιαντίνος) γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων το 1952 από φτωχή αγροτική οικογένεια. Στα 13 του χρόνια αναγκάστηκε να βγει στη βιοπάλη, ακολουθώντας το επάγγελμα του πατωματζή. Μετά το στρατό, το 1975, οργανώνεται στην ΚΝΕ και αργότερα στο ΚΚΕ. Διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στη διατήρηση των χαρακτηριστικών του Κόμματος στη δύσκολη περίοδο 1989 - 1991. Υπήρξε μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και της Αχτίδας Υπαίθρου, ενεργό και δραστήριο μέλος του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του. Διετέλεσε ενεργό μέλος στο Συνδικάτο Οικοδόμων και τους τελευταίους 3 μήνες στο σωματείο Συνταξιούχων.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
Στη μνήμη σου, η αδελφή σου Κούλα Μαλάτου, ο γαμπρός σου Μάνθος Μαλάτος, οι ανιψιές σου Ελένη - Χριστίνα, Αντιγόνη, προσφέρουν 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ροδοτοπίου, της ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 7

Στους κομμουνιστές: ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΜΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥ, ΝΙΚΟ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟ, ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ κ.ά. αμέτρητων στελεχών, μελών και φίλων του ΚΚΕ που αγωνίστηκαν με πίστη στον Μαρξισμό - Λενινισμό και τον Προλεταριακό Διεθνισμό, μια ολόκληρη 100ετία, μέσα από τις γραμμές και πάντα με τη στρατηγική του ηρωικού ΚΚΕ, δίνοντας σαν κομμουνιστές, σύντροφοι και άνθρωποι και τη ζωή τους για τη μεγάλη υπόθεση του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού. Στη μνήμη τους προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ. Επίσης, προσφέρω άλλα 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Εύοσμου Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των γονιών μου που «έφυγαν» από τη ζωή πριν 41, και 22 χρόνια, αντίστοιχα, του πατέρα μου ΒΕΡΒΕΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ και της μητέρας μου ΕΥΡΙΔΙΚΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, που αγωνίστηκαν με πίστη και αυταπάρνηση, παρά τα δύσκολα χρόνια της κατοχής, του εμφύλιου και της αμερικανοκίνητης φασιστικής δικτατορίας, μένοντας πιστοί στα ιδανικά του Κομμουνισμού έως το τέλος της ζωής τους.

Κ. Β.

Θεσ/νίκη 25.1.2016

***

ΦΩΤΟ

Ο ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΠΟΥΖΛΗΣ γεννήθηκε το 1921 στο Σιβρισάρι της Μικράς Ασίας, ορφάνεψε νωρίς από μητέρα στα 14 χρόνια του, το Μάρτη του 1943 βγήκε αντάρτης στο πλευρό του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο Λογοθέτης και με ταγματάρχη τον Σωτήρη Τσιτσιπή από το Δαδί με το ψευδώνυμο Λοκρός. Στις 25 Φλεβάρη του 1945 παραδίδει το όπλο του στο χωριό Λαδικού της Υπάτης με τη συμφωνία της Βάρκιζας. Φυλακίστηκε στις φυλακές Θεσσαλονίκης, Τρίπολης και Κεφαλονιάς και εξορίστηκε στα Γιούρα και στη Μακρόνησο στο 2ο τάγμα όπου υπέστη σκληρούς βασανισμούς.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ
Στη μνήμη του πατέρα μου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε στις 19/9/2015, προσφέρω 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας.

Παναγιώτης Καρπουζλής

***

ΦΩΤΟ 3

Στην άσβεστη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστών κατά της δικτατορίας του Μεταξά, κατά της τριπλής φασιστικής κατοχής του Χίτλερ και κατά των μοναρχοφασιστών και των λακέδων τους την περίοδο του Εμφυλίου, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας, καθώς και στη μνήμη της αδερφής μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ που θυσίασε τη ζωή της πολεμώντας στις μάχες του Γράμμου για μια Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη, προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ και 25 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» μέσω της ΚΟΒ Α. Πόλης Θεσσαλονίκης.

Πηνελόπη Γιώση

***

ΦΩΤΟ

Στις 31 Γενάρη συμπληρώθηκαν 15 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ, αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστασης, εξόριστος στην Ακροναυπλία και τη Μακρόνησο, μέλος του ΚΚΕ. Στη μνήμη του, η σύζυγός του Πολυξένη προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Ιλισίων του ΚΚΕ το ποσό των 30 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 24 Φλεβάρη κλείνουν τέσσερα χρόνια από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΦΤΗ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

Οι γονείς του, Ειρήνη - Στάθης

Η αδερφή του, Κατερίνα

  • Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 85 ευρώ μέσω ΟΒ Αγίας Βαρβάρας της ΚΝΕ.

Οι σύντροφοι και οι φίλοι του

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΦΤΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βοτανικού, 100 ευρώ. Θα σε θυμόμαστε πάντα γιατί ακούραστα, με συνέπεια και ευθύνη, με αυτό το μοναδικό χαμόγελο, δεν έλειψες ποτέ από τους αγώνες της εργατικής τάξης και του Κόμματος, του ΚΚΕ.

ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΙΝΑ
ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΙΝΑ
Οι φίλοι του Δήμητρα - Γιάννης - Γεράσιμος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΛΑΚΗ από τα Γαβράκια Δομοκού, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, τα παιδιά του προσφέρουν 25 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εκκάρας.

***

«Εφυγε» εδώ και έξι μήνες η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ του Αθανασίου, από την Ευκαρπία του Κιλκίς, σταθερή ψηφοφόρος του ΚΚΕ και μαχητική υπερασπίστρια της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Ηταν αλύγιστη και μια από τους λίγους ψηφοφόρους του ΚΚΕ στο χωριό της.

Στη μνήμη της η Παρέσα Κοτσαλίδου, η Μαρία Καραμανώλη και η Λεμόνα Μανουσαρίδου προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΤΟ Κιλκίς.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΖΗ και του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ, που «φύγαν» το 2015, σύντροφοι από ΚΟΒ Περισσού προσφέρουν 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ 7

Στη μνήμη των αγωνιστών:

ΗΛΙΑ ΝΟΕΑ, έφεδρου ανθυπολοχαγού στον πόλεμο της Αλβανίας, μέλους του ΚΚΕ, αρχηγού της ανταρτοομάδας της Σαϊδόνας, που χτύπησε τους Ιταλούς επιδρομείς και τους ντόπιους συνεργάτες τους τον Μάρτη του 1942, καταδικάστηκε από έκτακτο ιταλικό στρατοδικείο και εκτελέστηκε στην Καλαμάτα στις 23 Μάη 1942.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Π. ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ, τελειόφοιτου Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, κομμουνιστή Ακροναυπλιώτη, ενός από τους 200 ήρωες της Πρωτομαγιάς του 1944, που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

ΛΕΩΝΙΔΑ (Λούη) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, που δολοφονήθηκε άνανδρα από τους Χίτες στα 19 του χρόνια, τον Αύγουστο του 1947.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Βάσου) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, έφεδρου ΕΛΑΣίτη και υπεύθυνου Κέντρου Πληροφοριών των ανταρτών του Ταϋγέτου, που πέθανε το 1976.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ (Λούλας) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, υπεύθυνης της Επιμελητείας των μαχητών του ΔΣΕ του Συγκροτήματος Ταϋγέτου, που πέθανε το 1988.

ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΝΩΝΤΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, μαχητή του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, τραυματία στη μάχη της Βαμβακούς Λακωνίας, που πέθανε το 1996.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΟΕΑ του Ηλία, μέλους του ΚΚΕ, συνδικαλιστή ΕΒΕ που πέθανε το 2009.

ΚΩΣΤΑ ΞΥΔΕΑ, Ταγματάρχη του ΔΣΕ από τη Σαϊδόνα, που έπεσε ηρωικά στις 13/6/1949, στην περιοχή πηγάδια Ταϋγέτου.

Προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 250 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λ. Αξιωματικών.

Τέλης και Βαγγέλης Καστριτσέας του Βασιλείου και της Σταυρούλας

Πλούτων Νοέας του Ηλία

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ - ΚΑΓΓΕΛΑΡΗ προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λογιστών Πειραιά.

Τα παιδιά της

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 14 Φλεβάρη έκλεισαν τρία χρόνια από το θάνατο της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΟΡΡΕ, σε ηλικία 59 χρόνων. Αγωνίστρια, δεν έκανε ποτέ πίσω παρά τις δυσκολίες. Μέχρι που αρρώστησε, πάλευε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Στη μνήμη της, όπως και στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» στα 59 του χρόνια, πριν από τριάμισι χρόνια, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΟΒ Κόκκινου Μύλου, 80 ευρώ.

Ο γιος Δημόπουλος Κώστας και ο αδερφός Βαγγέλης Κορρές

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΑΠΑΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, λαϊκού αγωνιστή και οπαδού του Κόμματος, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του, η σύζυγός του Βασιλική και τα παιδιά του Γιώργος και Γιάννης προσφέρουν 60 ευρώ στην ΚΟΒ Οικοδόμων της ΤΟ Βιομηχανίας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 24 Γενάρη 2015 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΣΚΑΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Γεννήθηκε το 1923 στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και σε όλη του τη ζωή στάθηκε πιστός κομμουνιστής. Στη μνήμη του, η εγγονή του Κατερίνα, προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Βότση 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Χαρίλαος Φλωράκης
Χαρίλαος Φλωράκης
***

ΦΩΤΟ

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, γεννήθηκε το 1956 στον Πειραιά και απεβίωσε στις 9/9/2014. Σπούδασε κοινωνική λειτουργός. Για 20 χρόνια ήταν προϊσταμένη του τμήματος στο Νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου» και τα τελευταία 10 χρόνια εργάστηκε σαν ωρομίσθια στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθηνών. Κράτησε μια 2ωρη εκπομπή (11-1) στα πρώτα χρόνια του ραδιοφωνικού σταθμού «902 Αριστερά στα FM». Συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ. Πάλεψε και έδωσε καλές αρχές στα παιδιά της, αλλά άφησε μεγάλο κενό με το θάνατο της.

Στη μνήμη της ο πατέρας της Βασιλόπουλος Κώστας προσφέρει σαν τρίτη δόση 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά.

***

ΦΩΤΟ

Στις 28/1/2016 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνική Αντίστασης και του ΔΣΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΖΑΣ - ΛΑΔΙΑΣ. Γεννημένος το 1930 στους Δελφούς, παίρνει μέρος στην Εθνική Αντίσταση και το 1947 κατατάσσεται στον ΔΣΕ. Το 1949, μετά την ήττα του ΔΣΕ, περνά στην Αλβανία. Ως πολιτικός πρόσφυγας, στην Τασκένδη, παίρνει δραστήριο μέρος στην κοινωνική ζωή των Ελλήνων προσφύγων. Εργάζεται σαν Μηχανολόγος Μηχανικός και αναπτύσσει σημαντικό επιστημονικό και συγγραφικό έργο. Επαναπατρίζεται το 1965. Οι Αρχές τού αρνούνται την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας και την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Κατά τη δικτατορία συλλαμβάνεται, φυλακίζεται και περνά στρατοδικείο. Με τη μεταπολίτευση συνεχίζει να προσφέρει τις γνώσεις του στη βιομηχανία και την επιστήμη. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων και της Ενωσης Φίλων Μνήμης του Διαμαντή και πρόεδρος της τελευταίας. Συγγράφει και δημοσιεύει άρθρα και βιβλία.

  • Το μνημόσυνο θα γίνει στις 28/2/16, στις 10 π.μ., στην Αγ. Τριάδα Χολαργού.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΕΑΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 300 ευρώ στο Κόμμα.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από το Μονοκάμπι Ικαρίας ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ που «έφυγε» από κοντά μας πριν από πέντε μήνες προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια αφότου «έφυγε» απ' τη ζωή ο πατέρας μου αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε το 1921 στη Βανάδα, ένα χωριό κοντά στη Κυπαρισσία του νομού Μεσσηνίας. Εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και πολέμησε τους Γερμανούς κατακτητές στα βουνά της Μακεδονίας, στο Βέρμιο και το Καϊμακτσαλάν, στο τάγμα με Διοικητή τον Καπετάν Μαύρο. Συμμετείχε στην Απελευθέρωση της Βέροιας από τον ΕΛΑΣ τον Οκτώβρη του 1944. Μετά την Απελευθέρωση γύρισε στην Αθήνα και μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ αγωνίζεται για τη λαϊκή κυριαρχία. Συλλαμβάνεται στην πλατεία Συντάγματος και εξορίζεται στην Ικαρία και μετά στη Μακρόνησο. Πιστός στα ιδανικά του Κόμματος, όπως και η μητέρα μου, μέχρι το τέλος της ζωής τους. Στη μνήμη του πατέρα μου ΗΛΙΑ ΦΙΛΝΤΙΣΗ και της μητέρας μου ΙΩΑΝΝΑΣ ΦΙΛΝΤΙΣΗ, που του συμπαραστάθηκε κατά τη διάρκεια της εξορίας και των μετέπειτα διώξεων, προσφέρω στο Κόμμα μας 200 ευρώ.

ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Χάρης Φίλντισης

***

ΦΩΤΟ

Μνημονεύουμε τη μέρα που «έφυγε» από τη ζωή τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΛΛΟ με τρόπο ανάλογο με τις κομμουνιστικές ιδέες και ιδανικά που είχε, που μας ενέπνευσε, προσφέροντας στο Κόμμα μας 200 ευρώ.

Κούλα - Ελένη - Σπύρος - Μαρία - Δάφνη - Λυδία

  • Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου κομμουνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ οι Α. Φ. και Α. Κ. προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ

Νίκος Παπαδόπουλος
Νίκος Παπαδόπουλος

ΝΙΚΟΣ ΠΑΔΕΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΔΕΛΑΣ

Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΒΕΡΑ ΠΑΔΕΛΑ
ΒΕΡΑ ΠΑΔΕΛΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΩΛΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΩΛΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

ΝΤΑΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΤΑΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΡΙΒΕΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΡΙΒΕΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΝΟΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΝΟΕΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΥΝΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΟΥΝΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΗ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΓΟΥΡΔΟΥΡΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΓΟΥΡΔΟΥΡΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΛΑΚΚΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΛΑΚΚΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ

ΦΛΕΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΛΕΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΩΝΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΩΝΙΩΤΗΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ)
ΚΑΡΠΟΥΖΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΖΑΣ ΛΑΔΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΖΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΡΡΕ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΡΡΕ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

ΣΚΑΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΑΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΒΑΣΟΣ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΒΑΣΟΣ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΛΟΥΛΑ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΛΟΥΛΑ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ

ΗΛΙΑΣ ΦΙΛΝΤΙΣΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΦΙΛΝΤΙΣΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ