Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εντατικοποίηση και απληρωσιά στο «Ζούρα»

Την καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος από την εργοδοσία στις εγκαταστάσεις των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων «ΖΟΥΡΑ» στην Αμφιτρίτη Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει το επιχειρησιακό σωματείο. Οπως περιγράφει στην ανακοίνωσή του, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν συνθήκες εντατικοποίησης και απληρωσιάς που φτάνει τους έξι μήνες.

«Συνάδελφοι δουλεύουν κάθε μέρα και κάθονται μόνο τρεις ημέρες το χρόνο, Χριστούγεννα, Πάσχα και Πρωτοχρονιά, άλλοι κάθονται μία ημέρα το μήνα, άλλοι δουλεύουν 6 ημέρες την εβδομάδα, κανένας δεν πληρώνεται υπερωρίες. Συνάδελφοι οδηγοί είναι στο τιμόνι ακόμα και περισσότερες από 14 ώρες, άλλοι ασφαλίζονται στον ΟΓΑ αντί του ΙΚΑ, άλλοι με διάφορες προφάσεις δεν έχουν υπογράψει ούτε πρόσληψη. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες», αναφέρει το σωματείο.

Ακόμα εξηγεί πως η εργοδοσία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι πολλοί από τους εργαζόμενος είναι μετανάστες, τους οποίους παραπληροφορεί «σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν λέγοντας ότι έτσι πρέπει να δουλεύουν και αν δεν θέλουν να πάνε να βρούνε αλλού δουλειά!». Τέλος, το σωματείο καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει εμπόδια στη δράση του και στο παράρτημά του που πρόσφατα δημιουργήθηκε στον Εβρο και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με την οργάνωση και τον αγώνα τους στα σχέδια της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ