Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συντονισμός σωματείων και φορέων στο Βόλο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Κεντρικής Ελλάδας στο Βόλο διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 το απόγευμα, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», τα εργατικά σωματεία σε «Ιμάντα», ΒΕΜΕΚΕΠ, «Λεβεντέρη» και η εργοστασιακή επιτροπή «Κιολεΐδη», αντιδρώντας στην αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης και των βιομηχάνων. Θα ακολουθήσει συλλαλητήριο την 1η Μάρτη στην πλατεία Πανεπιστημίου για το Ασφαλιστικό.

Τα προβλήματα των εργαζομένων στις παραπάνω επιχειρήσεις έχουν οξυνθεί. Στον «Κιολεΐδη» είναι απλήρωτοι για 13 μήνες, στον «Λεβεντέρη» έγιναν 11 απολύσεις μέσα στο 2016 και η εργοδοσία προχώρησε σε νέα μονομερή εκ περιτροπής εργασία, για πέμπτη συνεχή χρονιά. Στον «Ιμάντα» συνεχίζονται απολύσεις και «οικειοθελείς αποχωρήσεις» και στη ΒΕΜΕΚΕΠ έγιναν 11 απολύσεις από τους 180 εργαζόμενους μέσα στο 2016, ενώ σκοπός είναι να απολυθούν 30 και να υπογραφούν επιχειρησιακές συμβάσεις με μικρότερες αποδοχές.

Στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης τα Σωματεία Τύπου και Χάρτου, Τροφίμων και Ποτών, ΟΤΑ, Οικοδόμων Σκοπέλου, Καθαριστριών, Φαρμακοϋπαλλήλων, Δικαστικών Υπαλλήλων, οι Επιτροπές Αγώνα Επισιτισμού, Οικοδόμων Βόλου, Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Φοιτητών ΙΑΚΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Επιτροπή Αγώνα Εμπόρων Βόλου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και το Αγροτικό Μπλόκο Αερινού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ