Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Εκδηλώσεις
  • Το Παράρτημα Γαργαλιάνων της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί, την Κυριακή 22 Ιουλίου και ώρα 10 το πρωί, εκδήλωση προς τιμήν των 18 μαχητών του ΕΛΑΣ, που έπεσαν ηρωικά στη μάχη κατά των Γερμανών στο «Γεφύρι του Μανούσου» μεταξύ Χώρας - Αγορέλιτσας(Αμπελόφυτο) στις 19 Ιουλίου 1944.
  • Εκδήλωση για να τιμηθεί η μεγάλη μαχητική διαδήλωση του λαού της Αθήνας και του Πειραιά, της 22.7.1943, που ματαίωσε την επέκταση της βουλγάρικης κατοχής στη χώρα, διοργανώνουν τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Αμπελοκήπων, Αχαρνών, Γαλατσίου, Εξαρχείων, Κολωνού, Ν. Φιλαδέλφειας, Πατησίων - Ριζούπολης και Πετραλώνων, με σύμπραξη και των κεντρικών γραφείων της ΠΕΑΕΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιούλη 2001 και ώρα 11 το πρωί, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου, μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδας. Καλούνται όλα τα παραρτήματα να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

  • Εκδήλωση για την επέτειο των 27 χρόνων από την κατάρρευση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ΣΦΕΑ 1967 - '74, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2001 και ώρα 8 μ.μ., στον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ - ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (Βασ. Σοφίας 85, πίσω από το μνημείο του Ε. Βενιζέλου).
  • Στη μνήμη της Ηλέκτρας Αποστόλου, αλλά και όλων των ηρωίδων της Εθνικής Αντίστασης, που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τη λευτεριά, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας, οργανώνεται εκδήλωση, που θα γίνει την Πέμπτη 26 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (οδός Κουντουριώτου και Νεότητας) στο Νέο Ηράκλειο. Την εκδήλωση, που περιλαμβάνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ και των 56 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, η ΠΕΑΕΑ, η Επιτροπή Γυναικών της ΠΕΑΕΑ, η ΠΟΑΕΑ και η ΠΣΑΕΕΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ