Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στον ΟΑΕΔ για τα αιτήματα των «5μηνιτών»

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ στον Αλιμο πραγματοποίησε την Τετάρτη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα 5μηνιτών στα νοσοκομεία της Αττικής. Σημειώνεται ότι οι 5μηνίτες στα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται σε περίπου 1.000. Σε συνάντηση με τη διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, δεν πήραν καμιά δέσμευση για κανένα από τα αιτήματά τους.

Η διοικήτρια ισχυρίστηκε ότι τα πεντάμηνα της «κοινωφελούς εργασίας» είναι πρόγραμμα της ΕΕ και επομένως υπάρχουν περιορισμοί που δεν επιτρέπουν την ένταξη των απασχολουμένων με αυτό το πρόγραμμα στο εθνικό εργατικό Δίκαιο. Είπε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για βελτίωση του προγράμματος, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά. Για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας παρέπεμψε στο επόμενο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι 8μηνης διάρκειας, ώστε με τη λήξη του οι απασχολούμενοι σε αυτό να δικαιούνται επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

Αναφορικά με το αίτημα της πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η Μαρία Καραμεσίνη παρέπεμψε στις ανεπαρκείς διατάξεις του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος», που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ σχετικά με το αίτημα για δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δήλωσε αναρμοδιότητα. Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα δήλωσε ότι θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τη δράση της, με επόμενο αγωνιστικό σταθμό την οργάνωση κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ