Τρίτη 22 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αεροπορική τραγωδία

Αεροσκάφος, τύπου «Boeing 737» της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους «Flydubai», που πραγματοποιούσε την πτήση FZ981 από το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας συνετρίβη στις 02.30 (ώρα Ελλάδας) το πρωί του Σαββάτου, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 62 επιβαίνοντες (55 επιβάτες και 7 πλήρωμα).

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην επαφή του με το έδαφος μετά από δύο προσπάθειες, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή ερευνών στο πρακτορείο «Tass». Οπως δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Rossiya-24» ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ ,οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο, σημειώνοντας πως βρίσκονταν σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος είναι ανάμεσα στις πιθανές αιτίες της συντριβής. Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ. Η εταιρεία «FlyDubai» ενημέρωσε πως οι επιβάτες του αεροσκάφους που έχασαν τη ζωή τους ήταν 44 Ρώσοι, 8 Ουκρανοί, 2 Ινδοί και ένας πολίτης Ουζμπεκιστάν. Σημειώνεται επίσης πως ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και 4 παιδιά.

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν ότι ο πιλότος της μοιραίας πτήσης ήταν Κύπριος και εκτελούσε τη συγκεκριμένη πτήση για πρώτη φορά. Φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να δώσει η ανάλυση των καταγραφέων πτήσης - που έχουν βρεθεί αρκετά χτυπημένοι - αλλά αυτό αναμένεται να διαρκέσει γύρω στον ένα μήνα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ