Τετάρτη 23 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Επιβεβαιώνονται η κατεύθυνση και οι στόχοι του

Συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο του «διαλόγου» για την Παιδεία

«

Ο λαός δεν πρέπει να δώσει κανένα συγχωροχάρτι, να μην συμμετέχει σε κανέναν διάλογο, αλλά να παλέψει ο ίδιος και να οργανωθεί για το δικαίωμα των παιδιών του στη μόρφωση και στη ζωή». Τα παραπάνω σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σημειώνοντας πως οι αρχικές εκτιμήσεις του Κόμματος για την κατεύθυνση και το στόχο αυτού του «διαλόγου», εξαρχής υποθηκευμένου και με προδιαγεγραμμένη κατεύθυνση, επιβεβαιώνονται συνεχώς πανηγυρικά και από τη μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και από το κείμενο των συμπερασμάτων του πρώτου κύκλου συζητήσεων.

Αντικείμενο της χτεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής ήταν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις, όπως προέκυψαν από τον πρώτο κύκλο συζητήσεων του «διαλόγου» στη Βουλή και στο οποίο απαριθμούνται τα σημεία στα οποία θα κινηθούν οι αναδιαρθρώσεις. Οπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, από την πορεία της διαδικασίας του διαλόγου φαίνεται η κοινή στρατηγική των κομμάτων που έχουν «κορόνα στο κεφάλι τους» την ΕΕ, με κάποιες δευτερεύουσες διαφορές που μπορεί να υπάρχουν σε διάφορα επιμέρους εκπαιδευτικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα της στελέχωσης των σχολείων, απαντώντας και στο υπουργείο Παιδείας που επικαλείται την «επιτροπεία» και τόνισε πως «δεν χρειάζεται να γίνει κανένας διάλογος για να διοριστούν εκπαιδευτικοί μόνιμοι αντί να διογκώνεται ο αριθμός της προσωρινής ελαστικής εργασίας. Είναι πολιτική επιλογή αυτό που γίνεται και όχι μια συνήθεια», θυμίζοντας πως η κυβέρνηση είχε χαρίσει το καλοκαίρι, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, χρέη σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η στάση του ΚΚΕ, που, από την πρώτη στιγμή, κάλεσε το λαό να διεκδικήσει αγωνιστικά την Παιδεία, που έχει ανάγκη, μακριά από διαλόγους, αλλά και οι αγωνιστικές παρεμβάσεις στις διάφορες συνεδριάσεις στο πλαίσιό του, σχολιάστηκαν χτες από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «ισοπεδωτικό λόγο».

  • Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, απαιτώντας επαρκή χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτουν τις οξυμένες ανάγκες των ιδρυμάτων. Αντιπροσωπεία των φοιτητών και σπουδαστών επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ