Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Αναβλήθηκε για το... καλό του ποδοσφαίρου

Πολύ κακό για το τίποτα... Σε ματαίωση οδηγήθηκε τελικά η πολυδιαφημισμένη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των λεγόμενων ισχυρών ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτή επρόκειτο να μετάσχουν οι τρεις από τους τέσσερις ισχυρούς, οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αφού ο Παναθηναϊκός είχε δηλώσει ότι θα απείχε. Ωστόσο χτες το πρωί, λίγο πριν από την καθορισμένη ώρα συνάντησης (14.00), υπήρξαν εξελίξεις που αφορούσαν τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, εξέφρασε επιφυλάξεις για την παρουσία του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού στη συνάντηση, καθώς του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα από πλευράς διοίκησης των «ερυθρολεύκων» εκφράστηκαν απορίες για τον χρόνο της ενέργειας Ντογιάκου, καθώς ήταν εδώ και μέρες γνωστό ότι ο Β. Μαρινάκης είχε λάβει επίσημη πρόσκληση από τον υφυπουργό Αθλητισμού. Ετσι, μπροστά στο ενδεχόμενο την ΠΑΕ Ολυμπιακός να εκπροσωπήσουν άλλα στελέχη της, οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, Δ. Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης, δήλωσαν πως δεν θα παραστούν.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει για τη ματαίωση της συνάντησης, καθώς και για το τι επρόκειτο να συζητηθεί αλλά και για τους στόχους της επόμενης μέρας. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται: «Η συζήτηση, που θα αφορούσε τη χάραξη κοινών πολιτικών, και όχι εξεύρεση προσώπων για τη στελέχωση των Αρχών του ποδοσφαίρου - όπως λανθασμένα αναφέρεται - και η οποία θα είχε ως αντικειμενικό στόχο την άμβλυνση των αντιθέσεων και την ακύρωση ενός κλίματος πολέμου, θα ήταν μια πρώτη προσπάθεια και μία καλή αρχή, ώστε να απεγκλωβιστεί το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη σημερινή κατάσταση.

Ωστόσο, η ήδη υπάρχουσα και δημόσια εκπεφρασμένη - μέσω επίσημων ανακοινώσεων και δηλώσεων - πρόθεση και των τριών ιδιοκτητών για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την προάσπιση της δημόσιας Τάξης, την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και τη διαμόρφωση νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά και αποφασιστικά στο δρόμο της σύγκλισης, του εκσυγχρονισμού, της διαφάνειας και της πλήρους αναγέννησης του ποδοσφαίρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ