Τρίτη 5 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Προσλήψεις μόνο με επιβάρυνση των δήμων

Στους δήμους «ρίχνει» το μπαλάκι των προσλήψεων η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών, επιτρέπει την πρόσληψη εργαζομένων στους ΟΤΑ, αλλά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, οδηγώντας ουσιαστικά τους δήμους σε αύξηση των δημοτικών τελών για να καλύψουν τις προσλήψεις σε σημαντικές υπηρεσίες.

Το γεγονός καταγγέλλει ο Δήμος Πατρέων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με αυτήν την απόφαση εξαιρεί από την πλήρη αναστολή των προσλήψεων στους ΟΤΑ προσωπικό που έχει ανάγκη ο Δήμος Πάτρας, αλλά θέλει να φορτώσει τη μισθοδοσία τους στους δημότες. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, «μέχρι τώρα η ''απελευθέρωση'' των προσλήψεων σε έκτακτο προσωπικό, δηλαδή με ορισμένου χρόνου σύμβαση εργασίας, σε αυτές τις υπηρεσίες είχε ανοίξει από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Τι σήμαινε αυτό; Οτι εκεί που το κράτος δεν δαπανά ούτε ένα ευρώ για μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, αλλά τα επωμίζεται ο δημότης, μπορούσαν οι Δήμοι να προσλάβουν ''έκτακτο'' προσωπικό (ΙΔΟΧ) ισχύουσας της απαγόρευσης των προσλήψεων».

«Ας μας πουν - συνεχίζει ο δήμος - πώς είναι δυνατόν χωρίς αύξηση των ανταποδοτικών τελών οι 328 σήμερα εργαζόμενοι στην καθαριότητα να φτάσουν με προσλήψεις στους 412 σαν ελάχιστα απαιτούμενος αριθμός για τις τεράστιες ανάγκες του Καλλικρατικού Δήμου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ