Σάββατο 9 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Κατήγγειλαν στο υπουργείο την κατάπτυστη σύμβαση

Από την κινητοποίηση των μισθωτών τεχνικών
Από την κινητοποίηση των μισθωτών τεχνικών
Σε νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας προχώρησαν, το πρωί της Πέμπτης, οι μισθωτοί τεχνικοί, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην επαίσχυντη σύμβαση που προωθεί ο όμιλος «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» και στην απόλυση εργαζόμενης που αρνήθηκε να την υπογράψει.

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων με τον γγ του υπουργείου, Α. Νεφελούδη, ο τελευταίος περιορίστηκε να δηλώσει πως το υπουργείο θα στείλει γνωμοδότηση στον εργοδότη αποκλειστικά και μόνο για την υποχρέωση των επιχειρήσεων να εφαρμόζουν στις συμβάσεις το δίκαιο της χώρας και όχι το βρετανικό δίκαιο, όπως προβλέπει το απαράδεκτο συμφωνητικό.

Οσο για τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, ο Α. Νεφελούδης επιβεβαίωσε ότι αυτά βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία και έκανε λόγο για ψήφιση του νομοσχεδίου πριν από το Πάσχα. Την απόλυση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και την κατάργηση της δουλειάς με «μπλοκάκι».

Στο μεταξύ, Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων ζητάει να ανακληθούν άμεσα οι ατομικές συμβάσεις, που υποκαθιστούν τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και να απαγορευτούν οριστικά τέτοιες συμβάσεις, να απαγορευτεί η πρακτική αξιοποίησης αλλοδαπού εργατικού δικαίου για εργαζόμενους που προσλαμβάνονται ή/και εργάζονται στην Ελλάδα και να ακυρωθούν οι άδικες και εκδικητικές απολύσεις των εργαζομένων που αρνούνται να υπογράψουν τέτοιες απαράδεκτες συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ