Σάββατο 9 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύγχρονο Θέατρο Σκιάς και Αντικειμένων

Ο «Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας», μια παράσταση βασισμένη στους άθλους και τα κατορθώματα του Θησέα, παρουσιάζεται από το «ParaMana Puppet Theatre», με τη μορφή του θεάτρου σκιάς και αντικειμένων, με ζωντανή αφήγηση και με τη συνοδεία πρότυπης ηλεκτρονικής μουσικής, στο «Θησείον» (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, τηλ. 2103255444). Η πρεμιέρα γίνεται αύριο Κυριακή και θα δοθούν επίσης παραστάσεις στις 17 και 24 Απρίλη, ώρα 12.00. Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. Διάρκεια: 45 λεπτά. Ηλικίες: 4-12.

Η παράσταση διηγείται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κατορθώματα του Θησέα, αναδεικνύοντας έναν από τους πιο σημαντικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Η αναπαράσταση των επεισοδίων πραγματοποιείται με έμμεση αναφορά στις παραστάσεις των αρχαίων αγγείων και στις ζωοφόρους αρχαίων ναών, όπου φιλοτεχνήθηκαν για πρώτη φορά οι περιπέτειες του Θησέα. Χρησιμοποιώντας πρωτότυπες τεχνικές του Σύγχρονου Θεάτρου Σκιάς και Αντικειμένων, το «ParaMana Puppet Theatre» μετατρέπει τη θεατρική αίθουσα σε γιγάντια οθόνη. Σε συνεργασία με το μουσικό, πολυ-οργανίστα, συνθέτη και performer Γιώργο Κατσάνο, ήχο-γεννήτριες και piano, harmonium analog synthesizers, sampler, vibrandoneon, music boxes, toys βρίσκονται επί σκηνής και συνοδεύουν ζωντανά την παράσταση.

Συντελεστές: Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης, Εμψύχωση φιγούρας - Ζωντανή αφήγηση: Αναστασία Παράβα, Σύνθεση και Εκτέλεση Πρότυπης Μουσικής, Σχεδιασμός Ηχου: Γιώργος Κατσάνος, Κατασκευές - Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης, Κείμενο: Αλέξανδρος Μιστριώτης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ